Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

RĂSCUMPĂRARE: Semnele vremurilor, cu Willem J. J. Glashower I Episodul 2 52

Când Isus vorbește despre „semnele vremurilor”, El menționează un număr mare de lucruri care se vor întâmpla în această lume. Majoritatea dintre acestea nu sunt plăcute. Citind despre „aceste lucruri” poate aduce teamă în inima ta. Dar El adaugă imediat ceva: când „aceste lucruri” încep să se întâmple, trebuie să înțelegeți că răscumpărarea voastră se apropie.

Achiziționează cartea Semnele vremurilor, de J. J. Glashouwer: https://alfaomega.tv/librarie/israel-orientul-mijlociu/semnele-vremurilor-willem-j-j-glashouwer-produs

El spune acest lucru prietenilor Săi, ucenicii. Ei L-au urmat și au lăsat totul la o parte. Petru Îl întreabă într-o zi: „Iată că noi am lăsat totul şi Te-am urmat.” Isus a răspuns: „Adevărat vă spun că nu este nimeni care să fi lăsat casă, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau copii, sau holde pentru Mine şi pentru Evanghelie şi să nu primească acum, în veacul acesta, de o sută de ori mai mult: case, fraţi, surori, mame, copii şi holde, împreună cu prigoniri; iar în veacul viitor, viaţa veşnică” (Marcu 10:28-30).

Pe scurt, să-L urmezi pe Isus înseamnă să faci sacrificii, dar înseamnă, de asemenea, o mare bucurie și un viitor minunat. Când „aceste lucruri” încep să se întâmple, le puteți privi dintr-o perspectivă profetică! Puteți învăța să le priviți. Dintr-o dată veți înțelege că totul pare că trebuie să se întâmple, dar, în final, toate vor duce spre marea răscumpărare!

Acest lucru nu face ca lucrurile care se întâmplă în întreaga lume să fie mai bune sau mai puțin înspăimântătoare. Iar când ești în mijlocul acestora, este chiar mai mult decât teribil. El vorbește despre persecuții, cutremure, boli contagioase, martiraj, fărădelegi, foamete, încercări, necazuri și multe altele. Legat de persecuție: noi, creștinii din Occident, nu ne confruntăm încă cu prea multă persecuție. Dar în multe alte părți ale lumii, lucrurile sunt complet diferite. În istoria bisericii din ultimii 2000 de ani putem citi despre multele perioade de persecuții îngrozitoare asupra creștinilor și evreilor. Dar, de asemenea, citim și că sângele martirilor a fost, de multe ori, sămânța bisericii.

Renunțând la tot pentru Isusși pentru Evanghelie pare un mesaj foarte radical. Și așa este. Acest lucru era valabil și pentru Avraam, patriarhul poporului evreu și tatăl tuturor celor care cred (Romani 4:16, Galateni 3: 6-9). Lui, Domnul i-a cerut să îl lege pe fiul său, Isaac, și să-l pună pe altar: „Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune” (Geneza 22:2). Când Avraam a fost gata să facă asta, el și-a primit fiul înapoi ca pe un înviat din morți, după cum ni se spune în Evrei 11:17-19: „Să nu pui mâna pe băiat şi să nu-i faci nimic; căci ştiu acum că te temi de Dumnezeu, întrucât n-ai cruţat pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pentru Mine.” (Geneza 22:12).

Oricine renunță la tot pentru Isus și pentru Evanghelie, va primi totul înapoi. Dar El trebuie să fie prioritatea numărul unu în inima noastră. Da, vin și persecuțiile, dar vom primi și viața veșnică. Orice s-ar întâmpla în această lume, astăzi și în viitor, în cele din urmă va duce la răscumpărarea noastră. Deci, să ne uităm la toate aceste „semne ale timpurilor” de la sfârșit la început (Isaia 46:10), de la răscumpărarea finală la situația de astăzi și de mâine. Fiți mai presus de situațiile ce apar și înțelegeți că Dumnezeu este în control!

Achiziționează cartea „Semnele vremurilor”, de J. J. Glashouwer: https://alfaomega.tv/librarie/israel-orientul-mijlociu/semnele-vremurilor-willem-j-j-glashouwer-produs

Vrei să distingi mai bine vremurile în care trăim? Aici găsești mai multe materiale: https://alfaomega.tv/intelegereavremurilor

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.