Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Biruinta asupra pacatelor sexuale

Descarca in format PDF

Întoarcerea la planul lui Dumnezeu pentru puritatea morală 

Sexualitatea umană poate fi una dintre cele mai frumoase aspecte ale planului lui Dumnezeu pentru copiii Lui aici pe pământ.

De fapt, dacă nu suntem atenți, dacă nu privim la Tatăl nostru ceresc și dacă nu urmăm învățăturile Lui în acest domeniu, vom trăi o viață care ne face sclavi păcatului și care eșuează în a aduce glorie Domnului nostru.

Nu suntem singuri

Dacă te lupți cu păcatele sexuale, să știi că nu ești singur. Chiar regele David – un om după inima lui Dumnezeu – s-a luptat cu păcatul sexual. Când a văzut o femeie frumoasă numită Batșeba, a fost biruit de propria-i poftă. Apoi a făcut multe lucruri pentru a ascunde păcatul. Dar mulțumită unui prieten credincios și a unui Dumnezeu iertător, David a găsit drumul spre casă (2 Samuel 11:12). Și tu poți găsi drumul spre casă. 

Libertate în adevăr

Adesea, pășim pe cărarea greșită în sexualitatea noastră pentru că eșuăm în a acționa bazat pe adevărul lui Dumnezeu. Isus, într-un pasaj din Biblie, examinează libertatea găsită în adevăr și puterea înrobirii minciunii. În acel pasaj, Domnul spune deschis: adevărul vă va face liberi. Fie răspundem adevărului, fie minciunilor lui Satana (Ioan 8:31-47). 

Recunoașterea adevărului despre sex poate fi un prim pas important în obținerea victoriei asupra păcatelor sexuale. Mai întâi, Dumnezeu vrea ca ai Lui copii să se bucure de relațiile sexuale corespunzătoare. Regele universului are multe de spus în Cuvântul Său despre bucuria care se poate găsi în căsătorie, unde atât soțul, cât și soția, Îl cunosc și Îl iubesc pe Hristos (Geneza 2:24-25, Proverbe 5:19, Cântarea Cântărilor).

Totuși, diavolul, acuzatorul sufletelor noastre, încearcă în mod constant să distrugă planurile lui Dumnezeu. El ne minte, ispitindu-ne să credem că putem avea relații sexuale și în afara căsătoriei. Folosește presiunile zilnice și natura noastră păcătoasă pentru a-și îndeplini scopul în viețile noastre. Ceea ce începe ca fiind numai un „gând trecător” poate să ne ispitească rapid să acționăm în mod păcătos (Iacov 1:14-15).  

Aceste păcate pot implica pornografia, curvia, adulterul, prostituția, homosexualitatea și alte practici sexuale nedumnezeiești. Indiferent de ce fel de păcate ne biruiesc, trebuie să recunoaștem că pofta este la rădăcina păcatului nostru (1 Ioan 2:16, Galateni 5:16-20).

Pofta ne orbește și ne conduce mai adânc în păcatul sexual (1 Timotei 4:1-2, Romani 1:21-27, Efeseni 4:17-19).

Fiecare păcat are același sfârșit (Romani 6:23) și poate purta consecințe mortale de boală, și mai rău: moarte spirituală.   

sex

Rupe lanturile

Pentru a rupe legăturile păcatelor sexuale, trebuie să te pocăiești. Acest lucru înseamnă o schimbare totală a direcției, departe de păcat și ispite, către harul, iertarea unui Dumnezeu iubitor. Dacă ai permis poftei să-ți controleze viața, cedează Domnului în timp ce Duhul Sfânt te convinge de păcat. Dumnezeu te va ierta și te va curăța fizic, emoțional și spiritual dacă vei merge înaintea Lui cu o inimă smerită (1 Ioan 1:8-9, Psalmul 103:12, Romani 6:23).

Dacă nu știi că Isus este Mântuitorul tău, roagă-te astfel: „Isus, știu că ai murit pentru mine. Mulțumesc pentru că m-ai salvat din păcatele mele. Îți cer să fii Domnul și Mântuitorul vieții mele.”

Odată ce-L cunoști pe Isus ca Mântuitor, odihnește-te în cunoștința faptului că El se identifică cu luptele tale și că dorește să te elibereze (Evrei 4:14-16).

El te va ajuta să câștigi victoria. 

Luptând în bătălia zilnică

Pentru a birui ispitele cu care te confrunți continuu, urmează planul simplu al lui Dumnezeu:

  1. Stai neclintit împotriva ispitelor (Iacov 4:7; 1 Petru 5:6-9; 2 Timotei 2:22).
  2. Mărturisește-ți păcatele unui frate sau unei surori în Hristos și roagă-te pentru vindecare  (Iacov 5:16).
  3. Ascunde Cuvântul lui Dumnezeu în inima ta (Psalmul 119:11), crezând în puterea lui (Evrei 4:12).
  4. Slujește-I Domnului cu sacrificii de laudă (Evrei 13:15) până când pacea și bucuria Domnului te va umple (Isaia 26:3). Mai mult de atât, schimbarea trebuie să vină din interior (vezi Proverbe 23:7). Umple inima ta cu gândurile lui Dumnezeu, nu gânduri lumești. Și amintește-ți, Biblia spune că te poți bizui pe Dumnezeu, că El nu te va lăsa să fii ispitit prea mult și îți va arăta cum să scapi de ispită (1Corinteni 10:13).

În final, fii o parte activă  într-o biserică plină de Duhul Sfânt. Studiază Cuvântul zilnic. Roagă-te constant și împrietenește-te cu alți creștini. Dacă continui să cedezi ispitei, poate ai nevoie de ajutorul unui slujitor, consilier și/sau alți parteneri de rugăciune. 

În timp ce te rogi

Te lupți cu păcate sexuale? În ciuda puterii pe care aceste păcate o au peste noi, poți avea victorie prin sângele lui Isus și harul Lui de a trăi în fiecare zi. Roagă-te chiar acum: „Tată, iartă-mă și curăță-mă de păcatele sexuale care m-au ținut despărțit de dragostea Ta. Ajută-mă să recunosc și să accept puterea pe care Isus o oferă pentru a mă restaura, a mă face întreg. Ajută-mă să fug de toate influențele care mă fac să păcătuiesc și dă-mi blândețea și smerenia de care am nevoie ca să mă încred într-un frate sau soră în Hristos și să fiu vindecat. Încurajează-mă și întărește-mă cu sfântul și puternicul Tău Cuvânt. Amin.” 

Cuvântul lui Dumnezeu în ce privește puritatea morală

„Nu știți că trupurile voastre sunt mădulare ale lui Hristos? Voi lua eu mădularele lui Hristos, și voi face eu din ele mădulare ale unei curve? Nicidecum! Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuiește în voi, și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri? Căci ați fost cumpărați cu un preț. Proslăviți dar pe Dumnezeu în trupul și în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.” (1 Corinteni 6:15, 19-20).  

Versete pentru studiu

1 Tesaloniceni 4:3-8 - Voia lui Dumnezeu în ce privește sexul
Proverbe 2:12-22; 6:20-35 - Nevoia pentru Cuvântul lui Dumnezeu și înțelepciune
Psalmul 51:7 - Siguranța curățării
Iacov 1:12 - Recompense pentru rezistarea la ispitele sexuale

Ea nu se poate supune lucrurilor care sunt împotriva naturii sau a legii lui Dumnezeu. Este important să ne amintim că soțul și soția sunt parteneri. Cineva a subliniat faptul că soția a fost făcută din coasta bărbatului, și nu din capul sau piciorul acestuia. Ea nu trebuie să-l domine pe bărbat, dar nici nu trebuie călcată în picioare ca un preș de către acesta. Soțul și soția au fost creați să fie parteneri de viață, împărtășind o relație vie care va demonstra că bărbatul este capul familiei, atâta timp cât este supus lui Hristos. 

Descarca in format PDF

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.