Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Rugaciunea de mijlocire

PLANUL DE BĂTĂLIE AL LUI DUMNEZEU PENTRU VIEŢILE NOASTRE

Un membru al familiei se confruntă cu o boală mortală. Vecinul tău are nevoie disperată de Isus, dar îşi întoarce spatele de fiecare dată când încerci să-i vorbeşti despre Hristos. O naţiune începe să se sfărâme pentru că populaţia îşi urmează propriile căi rele. Dar ce poţi face tu?

Adesea, problemele pe care le înfruntăm par prea mari pentru noi. Indiferent cât de mult încercăm, nu le putem rezolva singuri. În aceste vremuri trebuie să ne întoarcem la Domnul în rugăciune de mijlocire.

CE ESTE MIJLOCIREA?

Mijlocirea este rugăciunea care insistă înaintea lui Dumnezeu pentru nevoile tale şi nevoile altora. Mijlocirea implică apucarea voii lui Dumnezeu şi refuzul de a-i da drumul până când voia Lui se împlineşte. Mijlocirea înseamnă război – cheia planului de bătălie al lui Dumnezeu pentru vieţile noastre. Dar câmpul de luptă nu este pe acest pământ. Biblia spune că nu ne luptăm împotriva oamenilor, ci împotriva căpeteniilor, domniilor, stăpânitorilor întunericului acestui veac, duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti (Efeseni 6:12).

Rugăciunea de mijlocire are loc în această lume spirituală unde bătăliile pentru vieţile noastre, familiile şi prietenii noştri, naţiunea noastră, sunt câştigate sau pierdute.

PLANUL BĂTĂLIEI

Dacă eşti născut din nou, eşti fiica sau fiul lui Dumnezeu (Ioan 1:12). Ca şi copil al Lui, ai „hotline” direct cu Dumnezeu. În orice vreme, poţi să intri cu îndrăzneală în prezenţa Lui (Evrei 4:16, 10:19-20). Acest incredibil acces la Dumnezeu este baza pentru mijlocire. Odată ce eşti în prezenţa lui Dumnezeu, poţi descoperi planul Lui de bătălie pentru situaţia cu care te confrunţi. Pentru că doar rugăciunea nu este de ajuns – ai nevoie de o ţintă pentru rugăciunile tale!

Pentru a descoperi planul lui Dumnezeu, tot ce trebuie să faci este să ceri. Biblia spune că dacă cineva dintre voi are nevoie de înţelepciune, s-o ceară de la Dumnezeu şi îi va fi dată (Iacov 1:5a). Când Îi cerem lui Dumnezeu înţelepciune, dorinţele Lui vor deveni ţinta rugăciunilor noastre. Lasă-L pe Dumnezeu să schimbe modul tău de gândire. Atunci vei şti cum să faci tot ce este bine şi plăcut Lui (Romani 12:2b).

ÎNARMAŢI PENTRU BĂTĂLIE

Rugăciunea de mijlocire este o chestiune serioasă. La fel ca soldaţii care se pregătesc pentru bătălie, nu putem învinge duşmanul dacă ne lăsăm armele în urmă. De aceea trebuie să mergem la „luptă” înarmaţi pentru conflictul spiritual (2 Corinteni 10:3-4).

Mai întâi, recunoaşte că Isus este în control peste situaţie. Isus domneşte peste toate stăpânirile, autorităţile, puterile, şi dregătoriile şi peste orice nume din lumea aceasta şi va stăpâni în lumea viitoare de asemenea (Efeseni 1:21b). El este Regele regilor şi Domnul domnilor. Apoi, îmbracă-te cu toată armătura lui Dumnezeu (Efeseni 6:11a) pentru ca să fii gata să lupţi cu armele Lui. Acestea sunt „armele războiului nostru” care dărâmă întăriturile în lumea spirituală (2 Corinteni 10:3-4). Ele te vor proteja de atacurile care sigur vor veni odată ce începi lupta spirituală.

Apoi, leagă lucrarea lui Satan, ştiind că Isus ţi-a dat autoritate să înfrângi puterea duşmanului (Luca 10:19). Dacă Dumnezeu îţi arată identitatea întăriturilor spirituale care sunt la lucru, ia autoritate peste aceste întărituri în Numele lui Isus. Şi întotdeauna aminteşte-ţi că Cel ce este în tine este mai mare decât cel ce este în lume (1 Ioan 4:4).

În final, în timp ce începi lupta spirituală, fii liniştit ştiind că nu eşti singur: Isus mijloceşte de asemenea în numele tău! Biblia spune că Isus „poate să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El (Isus), pentru că trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei” (Evrei 7:25b, vezi de asemenea Romani 8:26-27,34).

PERSISTAREA ÎN BĂTĂLIE

Rugăciunea de mijlocire este de asemenea o rugăciune care nu renunţă. Este genul de rugăciune care îndură toate piedicile şi biruie orice obstacol. Este rugăciunea care „insistă” până când „înţelegem” voia lui Dumnezeu în orice situaţie cu care ne confruntăm (Filipeni 3:12). Acest gen de rugăciune este cheia prin care putem vedea biruinţă în viaţa noastră şi în vieţile celor din jurul nostru. Isus a dat un model pentru mijlocire în pilda prietenului persistent. Aici vedem un prieten care bate la uşa vecinului în miezul nopţii pentru a cere 3 pâini. Vecinul nu vrea să se trezească, dar Isus spune ”chiar dacă nu s-ar scula să i le dea, pentru că-i este prieten, totuşi, măcar pentru stăruinţa lui supărătoare, tot se va scula şi-i va da tot ce-i trebuie” (Luca 11:8).

Apoi Isus a spus: „oricine cere, capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate, i se deschide” (Luca 11:10) Aceste cuvinte te îndeamnă să continui să ceri, să cauţi şi să baţi. În timpul lui Dumnezeu, persistenţa ta în rugăciunea de mijlocire va secera o recoltă spirituală în viaţa ta şi a celor ce trăiesc în jurul tău!

BĂTĂLIA PENTRU NAŢIUNEA TA

De-a lungul Bibliei, Dumnezeu caută oameni doritori să lupte în bătălia spirituală pentru pământul lor. În Ezechiel, Dumnezeu spune „Caut printre ei un om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul” (Ezechiel 22:30).

Prin mijlocire, poţi fi în ofensivă în lupta spirituală, zidind comunitatea, naţiunea şi ţara ta. În timp ce urmezi chemarea lui Dumnezeu de a te ridica şi a-ţi lua locul în bătălia spirituală, Dumnezeu promite să „vindece ţara” (2 Cronici 7:14b).

ALĂTURÂNDU-TE BĂTĂLIEI

Dumnezeu cheamă creştinii să se alăture planului bătăliei Lui pentru această lume – adică rugăciunii de mijlocire. El nu se uită după luptători perfecţi ai rugăciunii, ci doar după inimi care doresc să vadă voia Lui împlinindu-se pe pământ. Tot ce trebuie să faci este să mergi la El în rugăciune: „Tată, vin în prezenţa Ta şi îţi cer să-mi dai o inimă de mijlocitor. Ajută-mă să persist în rugăciune până când vine pătrunderea. Mulţumesc pentru această armă spirituală a războiului spiritual – şi pentru credincioşia Ta în viaţa mea. În Numele lui Isus. Amin”

CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU ÎN CE PRIVEŞTE MIJLOCIREA

“Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime, care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu; şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos” (2 Corinteni 10:3-5).

VERSETE PENTRU STUDIU

Isaia 59:16, Galateni 6:2, 1 Timotei 2:1 – Responsabilitatea noastră de a mijloci

Geneza 18:16-33 – importanţa credincioşilor neprihăniţi

Isaia 58:6-7 – nevoia pentru mijlocire

Romani 8:26-34 – ajutor pentru mijlocire

Efeseni 6:10-18 – „armătura” pentru lupta spirituală

 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.