Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

DE CE RUGĂCIUNEA? (Extras din „Rugăciunea Înflăcărată Eficientă”, de Michael Kimuli)

Ce înseamnă să te rogi aşa cum este explicat în Biblie?

Ieremia 29: 12-13 spune:

 “Voi Mă veţi chema, şi veţi pleca;

Mă veţi ruga, şi vã voi asculta.

 Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi,

dacã Mă veţi căuta cu toatã inima.”

Acesta este doar un verset din Biblie în care Dumnezeu în mod specific invită poporul Său să I se roage. Ştim foarte bine că rugăciunea merită osteneala şi este profitabilă din cauza modului în care Dumnezeu vorbeşte despre aceasta. Din nou şi din nou, suntem încurajaţi şi chiar îndemnaţi să-L căutăm pe Dumnezeu. Fără nici o îndoială rugăciunea este un factor vital pentru a avea o viaţă victorioasă de creştin.

Ce este rugăciunea

În această carte vom explora dinamica rugăciunii înflăcărate eficiente, dar mai întâi trebuie să definim rugăciunea însăşi. Ce înseamnă să te rogi aşa cum este explicat în Biblie?

Într-un mod simplist, rugăciunea este calea prin care noi oamenii ne asociem cu Dumnezeu astfel încât voia Sa să se facă pe pământ. Rugăciunea este declararea voii lui Dumnezeu pe pământ.

Rugăciunea este o asociere cu Dumnezeu, pentru că adevărata rugăciune este o comunicare în ambele sensuri. Este un dialog între Dumnezeu şi om, nu un monolog. Rugăciunea implică comunicarea între om şi Dumnezeu şi invers, Dumnezeu vorbindu-i omului; omul îşi varsă inima lui Dumnezeu aşa cum şi Dumnezeu o face.

De multe ori oamenii merg la Dumnezeu să-I dea sfaturi şi aceasta o numesc ei rugăciune. Merg înaintea lui Dumnezeu şi Îl sfătuiesc cam ce vor ei ca El să facă legat de situaţiile lor. Îl abordează pe Dumnezeu ca şi cum El nu ar avea nici o idee despre ceea ce ei spun, aşa că aceştia Îl informează ce se întâmplă şi care ar fi rezolvarea. După ce-L “sfătuiesc” pe Dumnezeu, ei pleacă şi niciodată nu ascultă ce are Dumnezeu de zis.

Matei 6:32 spune,

“ … Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele.“

Chiar înainte de a-I spune lui Dumnezeu tot felul de lucruri, El ştie deja. În rugăciune noi nu aducem nimic nou în atenţia lui Dumnezeu. De aceea noi nu trebuie doar să-L informăm despre situaţiile noastre şi apoi să plecăm.

Unii ar putea întreba: Dumnezeu ştie totul chiar înainte ca noi să-I spunem ceva, de ce trebuie să ne mai rugăm? Pentru că Dumnezeu are nevoie de parteneriatul şi cooperarea noastră ca să se împlinească voia şi scopul Său pe pământ cât şi în vieţile noastre.

P. S. Dacă doriți să studiați mai în amănunțime tematica rugăciunii eficiente, urmăriți articolele care vor fi postate în cadrul acestei serii. De asemenea, puteți achiziționa cartea Rugăciunea înflăcărată eficientă, de Michael Kimuli, de aici: https://alfaomega.tv/librarie/rugaciune-mijlocire/rugaciunea-inflacarata-produs

Mai multe materiale despre comunicarea cu Dumnezeu vă stau la dispoziție aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/rugaciune-mijlocire

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.