Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Bucuria

Descarca in format PDF

Adesea, creștinismul este văzut ca o religie plină de restricții, ai căror adepți sunt mereu triști. Această imagine este în contradicție cu perspectiva biblică, în care Dumnezeu vorbește mult despre bucurie, veselie și fericire. Vechiul Testament și Noul Testament ne promite bucurie și nu una temporară, ci o bucurie continuă care rezistă în vremurile bune și în cele grele.

Bucuria este o trăsătură caracteristică a credinciosului și a bisericii, în general, bazată nu pe împrejurări, ci pe Dumnezeu, anticipând bucuria nespusă de care vom avea parte în Împărăția Sa.

În Noul Testament, bucuria este una dintre roadele Duhului Sfânt (Galateni 5:22), de aceea este strâns legată de lipsa păcatului. Atunci când intervine păcatul în viața unui credincios, acesta își pierde bucuria.

Versete

„Aceasta este ziua, pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm și să ne înveselim în ea!” (Psalm 118:24).

„Căci mânia Lui ține numai o clipă, dar îndurarea Lui ține toată viața: seara vine plânsul, iar dimineața veselia.” „Și mi-ai prefăcut tânguirile în veselie, mi-ai dezlegat sacul de jale, și m-ai încins cu bucurie” (Psalm 30:5, 11).

„Da, inima noastră își găsește bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt” (Psalm 33:21).

„Cel neprihănit se bucură în Domnul și în El își caută scăparea; toți cei cu inima fără prihană se laudă că sunt fericiți” (Psalm 64:10).

„Dar cei neprihăniți se bucură, saltă de bucurie înaintea lui Dumnezeu, și nu mai pot de veselie” (Psalm 68:3).

„Lumina este semănată pentru cel neprihănit, și bucuria pentru cei cu inima curată. Neprihăniților, bucurați-vă în Domnul, și măriți prin laudele voastre sfințenia Lui!” (Psalm 97:11-12).

„Dacă păziți poruncile Mele, veți rămâne în dragostea Mea, după cum și Eu am păzit poruncile Tatălui Meu, și rămân în dragostea Lui. V-am spus aceste lucruri, pentru ca bucuria Mea să rămână în voi, și bucuria voastră să fie deplină” (Ioan 15:10-11).

„Împărăția lui Dumnezeu nu este mâncare și băutură, ci neprihănire, pace și bucurie în Duhul Sfânt” (Romani 14:17).

„Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4:4).

„Lui Îi datorăm faptul că, prin credință, am intrat în această stare de har, în care suntem; și ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. Ba mai mult, ne bucurăm chiar și în necazurile noastre; căci știm că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruință în încercare, iar biruința aceasta aduce nădejdea” (Romani 5:2-4).

Descarca in format PDF

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.