Despre POCĂINȚĂ, mântuire, urâciunea pustiirii, aproapele și departele - Arhim. Melchisedec Velnic

Arhimandritul Melchisedec Velnic ne vorbește despre POCĂINȚĂ, mântuire, aproapele și departele! Mai ales acum, la trecerea dintre ani, se cuvine să ne cercetăm morala și să vedem care e legătura dintre noi și Dumnezeu.

În Biblie scrie că sfâritul va veni când urâciunea pustirii va ajunge în locul cel sfânt. Care e locul cel sfânt?

Locul central este mintea noastră. Dacă Hristos nu e în viața noastră și urâciunea pustiirii ajunge în locul cel sfânt.

Locul cel sfânt este mintea și inima omului. Păcatul îngustează și mărginește, păcatul îl mărginește pe om. Oml care nu-și recunoaște păcatul, care nu se vede pe sine, care nu se cunoaște pe sine, ajunge să fie mărginit și nu are o viziune largă. Să ne cercetăm morala proprie și a celor la care privim pentru a lua exemplu. Dacă, atunci când ne cercetăm, constatăm că legătura dintre noi și Dumnezeu e una bună, înseamnă că avem și o viziune largă. Atunci aproapele nu mai este departele, cum spunea Zoe Dumitrescu-Bușulenga. Aproapele este, într-adevăr, aproapele pentru mine.

În 2 Corinteni 6: 11-12, sfântul apostol Pavel spune: „nu sunteți la strâmtoare în inima noastră”. Adică el îi purta pe corinteni în inima lui. Ca să poți purta pe cineva în inima ta trebuie să ai o inimă largă. Inima este largă numai atunci când păcatul e scos din inimă, când Hristos e așezat în ea și te călăuzește. Dar așezarea lui Hristos în inima ta vine în urma acelei sfinte smerenii. Când spun smerenie, mă refer la pocăință adevărată. Pocăința realizează legătura dintre om și Dumnezeu.

Arhimandritul Melchisedec Velnic e starețul mănăstirii Putna din județul Suceava.

Mai multe resurse ți-am pregătit aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/bazele-crestinismului

697 accesări

Urmărește emisiunea Pasiune Pură

promo-pasiune-pura

Pasiune Pură este o emisiune unică în televiziune. Abordează un domeniu al vieții (cel sexual) care are nevoie de multă vindecare. Milioane de oameni eșuează din punct de vedere sexual, având nevoie să afle despre harul și Adevărul care eliberează și trasează standardele unei sexualități umane sănătoase. O serie de mărturii ale unor vieți transformate și restaurate.

Urmărește Pasiune Pură în fiecare zi de sâmbătă și duminică, ora 23:30, pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.