Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

Adevarata identitate - de Angela Tiprigan

Cu cât drag îmi amintesc de perioada în care copiii erau mici și la fiecare aniversare le notam pe tocul ușii înălțimea. Dorința creșterii era așa de mare, încât li se părea prea mult să aștepte un an și uneori se măsurau lunar sau chiar săptămânal. Parcă le văd țopăielile de bucurie pentru fiecare centimetru câștigat! Simt că Isus mi-a împrospătat această amintire pentru că vrea să mă întreb: cu câtă consecvență urmăresc să ajung ,,la statura de om mare, la înălțimea plinătății Lui?” (Efeseni 4:13) Cât de des urmăresc graficul creșterii adevărate?

Ani de zile creșterea mi-a fost împiedicată pentru că nu-mi cunoșteam adevărata identitate în Hristos. Mi-a fost greu să personalizez promisiunile lui Dumnezeu. Cum să cred despre mine că sunt o prințesă, creată pentru slavă, fiică a cerului, moștenitoare... când hainele mele erau pline de etichete dureroase adunate în copilărie și tinerețe. Diavolul îmi construise cu migală o închisoare, convingându-mă că acesta este destinul meu. El știa ce potențial a pus Dumnezeu în mine și dorea cu orice preț să-mi împiedice călătoria spre cerul din care el a fost alungat.

Știam multe despre Dumnezeu, dar viața mea s-a schimbat cu adevărat doar atunci când L-am căutat personal, când m-am hrănit cu pâinea Cuvântului și am lăsat Duhul Sfânt să-mi inunde întreaga ființă. N-a fost suficient să dau afară toate reziduurile de amărăciune. Eliberarea deplină a venit doar atunci când am lăsat fiecare celulă să fie locuită de plinătatea Dumnezeirii.

Dragele mele, dacă vreuna dintre voi încă se află în propria închisoare de limitări și neîmpliniri, vă dau o veste bună: sună goarna libertății, vine primăvara înnoirii.Caută-L pe Dumnezeu și vei fi uimită să descoperi lucruri noi despre El, dar și despre tine. Cu siguranță știai că este Creatorul, Domnul domnilor, Împărat al împăraților și Regele regilor, dar cu toate acestea, adu-ți aminte că atunci când i-a invățat pe ucenici să se roage, le-a spus să se adreseze simplu cu: TATĂ, și nu cu celelalte onoruri. El cu adevărat te iubește sacrificial ca un Tată. Dacă n-ai avut dragostea unui tată pământesc, abandonează-te în brațele care îți vor răscumpăra orice durere, orice amintire urâtă. Vei descoperi că Tatăl tău ceresc te așteaptă de multă vreme ca să-ți spună că ești centrul preocupărilor Lui, că te iubește cu o iubire veșnică, că ți-a pregătit un viitor și o nădejde și că pe deasupra, te așteaptă în veșnicie cu cetăți diamantice și coruri de îngeri care te vor întâmpina în sărbătoare.

Da, citești bine. Despre tine este vorba. Pune aici numele tău. Și asta nu e tot. Chiar acum și aici ar trebui să afli adevărata poveste a identității tale.

Indiferent de părerea ta sau a celorlalți, știai că ești un unicat? Dintre miliardele de ființe care au fost pe pământ, nimeni nu este ca tine. Dumnezeu a aruncat matrița după care te-a creat. Tu esti ORIGINALUL. Un original după chipul și asemănarea Sa. El nu s-a obosit să creeze un ,,nimeni” și nici nu și-a propus rebuturi. Poate că ești de mulți ani pe calea credinței și te gândești că ai mântuirea asigurată, dar ce păcat să mai trăiești în închisoarea limitărilor, a neputințelor și îngrijorărilor. Prin puterea care L-a înviat pe Isus din morți, eliberează-te si fă din libertate un mod de viață și nu doar un eveniment din când în când. Nu te plimba printre ruinele trecutului, ci mai degrabă mulțumește-i Domnului că a fost biruitor în viața ta.

Fiecare împrejurare a fost folosită pentru împlinirea destinului tău veșnic. Să nu risipești nici o firimitură din experiențele prin care Dumnezeu te-a făcut mai puternică.
Poate că genealogia familiei tale iți este o limitare, dar Isus te îndeamnă să faci o incursiune în genealogia Lui și vei înțelege că nu ai de ce să te rușinezi. Stă în puterea ta să-ți transformi numele în renume și să lași urmașilor tăi moștenirea unui nume bun. (Prov 22:1)

Nu asista din afară la propria ta viață, ci intră în bătălia de recucerire a tot ce diavolul ți-a furat, și poartă-te în așa fel încât să nu-ți mai pese atât de mult de părerea oamenilor, ci de părerea Domnului despre tine. Ridică-te în picioare în omul dinlăuntru și perseverează într-o disciplină spirituală zilnică, crescând în toate privințele, ca să ajungi la Cel ce este Capul, Hristos. (Efeseni 3:15)

mamaia2012femeialedes3-2 tinului 680

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.