Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

header eliberand captivii 720Eliberând Captivii e un curs de introducere în slujirea de vindecare și eliberare, dorind să vă ajute să deveniţi mai conştienţi de lucrurile importante în căutarea libertăţii şi a vieţii din belşug. Fondatoare a "Life Recovery Inc.", autoarea Marjorie Cole e specializată în echiparea şi restaurarea credinciosilor pentru o viaţă din belşug în El, prin vindecare interioară şi eliberare.

INTRA IN CURS, online     Descarca PDF

Vindecarea si eliberarea (3)

Inapoi Inainte

F. Integrarea Micilor Părţi Umane

La acest punct, părţile umane sunt de obicei eliberate şi pregătite să-L lase pe Isus să le ridice povara, să le elibereze, să le unească într-un întreg, şi să devină parte a ceea ce El face sau vrea să facă în viaţa interioară, încă din momentul conceperii lor.

Odată ce toate părţile implicate sunt favorabile integrării, demonii fiind separaţi de ceea ce este uman, urmează o simplă rugăciune prin care Îl rugăm pe Isus să sudeze la loc toate părţile. Consilierul lucrează ca un mijlocitor, dar Isus face munca. E atât de simplu, încât ne întrebăm cum poate funcţiona. Dar, pe când încă ne punem această întrebare, treaba e făcută, şi persoana ştie acest fapt. Nimeni nu trebuie să facă muncă de convingere pentru această reunire. Isus o face ca pe o simplă operaţie pe inimă.

VERSETUL CHEIE: Ps. 31: 24 - „Fiţi tari, şi îmbărbătaţi-vă inima, toţi cei ce nădăjduiţi în Domnul!”

Isus este Regele care îl restaurează pe Humpty şi care ne dă frumuseţe unde era cenuşă.

Încotro te îndrepţi?

Singurul lucru care mai rămâne de făcut este alungarea demonilor. Uneori Îl întreb pe Isus unde vrea să îi trimită. Răspunsurile diferă uşor, dar noi vom fi de acord cu El şi îi vom trimite, verbal, în iad sau la Cruce, unde vor fi legaţi până când Isus va face ce va dori cu ei. Când ei au ieşit (adică imediat), cer degrabă Domnului să închidă uşile şi să le pecetluiască cu sângele Mielului, după modelul sângelui aplicat pe pragul şi usciorii uşii la Paşte, prin care era prevenită intrarea Îngerului Morţii în casă.

G. Notă finală despre cum să facem faţă Diavolului

Intimidaţi pentru prea multă vreme

Am fost intimidaţi de duşmanul sufletelor noastre pentru prea multă vreme.

Dorim ori să negăm existenţa demonilor şi a activităţii lor pe pământ, ori să evităm subiectul. A ignora demonii înseamnă a ignora cel puţin o treime din lucrarea lui Isus, şi porunca specifică pe care El ne-a dat-o în Matei 10: 8 – „scoateţi afară dracii”. Isus le cerea uneori numele, iar nouă ne-a spus să îi scoatem afară. Am vorbit prea mult despre eliberare, fie negând-o şi ignorând-o, fie permiţând duşmanului să ne intimideze prin ea.

Eliberarea de modă veche

Mare parte din problema referitoare la eliberare provine din imaginea pe care aceasta ne-o aduce în minte. Duşmanul a folosit vechiul stereotip al oamenilor care se rostogolesc pe podea, făcând spume la gură, cu demoni care doreau să ne sperie. În acest tip de consiliere prin rugăciune, demonilor nu li se permite să se manifeste. Isus a lăsat ca demonii să îşi facă văzută prezenţa pentru cei care Îl priveau. Noi nu avem nevoie să îl lăsăm pe diavol să facă un spectacol din puterea noastră sau să îi permitem să se autoglorifice prin atragerea atenţiei asupra lui.

VERSETUL CHEIE: Romani 8: 15 - „Şi voi n-aţi primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică; ci aţi primit un duh de înfiere, care ne face să strigăm: ‘Ava! adică: Tată!’.”

Mătură casa

După ce demonii au fost îndepărtaţi, cere-I Duhului Sfânt să măture casa şi să o cureţe cu sângele scump al lui Isus.

Toată autoritatea

Avem autoritate şi ar trebui să o folosim pentru a interzice demonilor să cauzeze durere, să se manifeste sau să nenorocească oamenii pe care îi oprimă. Dacă demonii se manifestă în prezenţa noastră, aceasta se întâmplă pentru că o permitem. Isus a îngăduit aceasta pentru a-i face pe oameni să vadă ce se întâmplă, nu pentru a se autoconvinge că totul e real. Toată puterea I-a fost dată lui Isus, iar El ne delegă nouă această putere, după cum o cere lucrarea. Altfel Luca 10: 19 nu ar fi adevărat. „Iată că v-am dat putere să călcaţi peste şerpi şi peste scorpii, şi peste toată puterea vrajmaşului: şi nimic nu vă va putea vătăma.” Stăpânul nostru e plecat într-o călătorie, dar lista noastră de lucrare nu s-a modificat de când a plecat El. „Vindecaţi pe bolnavi, înviaţi pe morţi, curăţiţi pe leproşi, scoateţi afară dracii” (Matei 10: 8).

Fă-i să înţeleagă că eşti hotărât

A-i face pe demoni să înţeleagă că eşti hotărât în ceea ce faci este pe departe cea mai uşoară parte a procesului de consiliere. Dacă ei ştiu că tu Îl cunoşti pe Isus Cristos, dacă sunt încredinţaţi cu privire la poziţia şi la autoritatea ta în El, atunci nu există nici un pericol. Nu fii lipsit de respect, arogant sau mânios, altfel vei intra pe tărâmul lor şi vei fi sub influenţa lor. Dumnezeu se împotriveşte celui mândru, dar dă har celui smerit (vezi Iacov 4: 6 şi 1 Petru 5: 5). Spune-le ce să facă, dar nu presupune că vor face mai mult decât le ceri tu. Foloseşte numele lui Isus sau sângele Mielului pentru a influenţa cooperarea lor rapidă.

VERSETUL CHEIE: Isaia 58: 11-12 - „Domnul te va călăuzi neîncetat… Ai tăi vor zidi iarăşi pe dărâmăturile de mai înainte, vei ridica din nou temeliile străbune; vei fi numit ‘Dregător de spărturi’, ‘Cel ce drege drumurile, şi face ţara cu putinţă de locuit.’”

Inapoi Inainte

Manualul Eliberand Captivii

Această lecție a fost extrasă din manualul Eliberând Captivii elaborat de Marjorie Cole. Autoarea caută să comunice adevărul scriptural pentru eliberarea oamenilor, echiparea Trupului lui Cristos pentru lucrarea de vindecare și eliberare și restaurarea oamenilor pentru slava lui Dumnezeu. Poți comanda acest manual din librăria Alfa Omega TV.

COMANDĂ ACUM

O poți urmări pe Marjorie Cole în cadrul seminarului Diavolul în fața instanței, unde vorbește despre demascarea strategiei vrășmașului. Această strategie caută învingerea credincioșilor în lupta lor pentru rodire în Împărăția lui Dumnezeu.

VIZIONEAZĂ ACEST SEMINAR

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.