Secțiunea

Viața spirituală

În această secțiune, veți găsi articole, clipuri video și studii care să vă ajute în viața dvs de credință, să-L cunoașteți mai bine pe Dumnezeu, Biblia și promisiunile Lui, să creșteți în maturitate și în umblarea creștină și să descoperiți soluții la provocări și probleme personale.

Ultimele articole


Două lucruri esențiale pentru o viață grozavă! | de Joyce Meyer

Ofer învățătură din Cuvântul lui Dumnezeu de mai bine de 45 de ani. Unul dintre cele mai importante lucruri, care mi-a schimbat viața, este că Dumnezeu are întotdeauna dreptate. Indiferent de ceea ce gândesc eu, cum mă simt sau cum arată circumstanțele, înțelepciunea Lui și felul Său de a face lucrurile sunt întotdeauna răspunsul la problemele mele.

Un mesaj pe care îl vedem peste tot în Biblie este: Fă ceea ce este corect în ochii lui Dumnezeu și vei avea o viață de care să te bucuri și care merită trăită. Nu asculta de Dumnezeu și vei avea o viață nefericită. Calitatea vieții nu este determinată de lucrurile care ni se întâmplă. Modul în care alegem să reacționăm în fața acestor lucruri este ceea ce contează cu adevărat. Încrederea în Dumnezeu este lucrul esențial pentru a face alegeri corecte, ajutându-ne să avem viața pe care El o dorește pentru noi.

Trebuie să alegem să avem încredere în Dumnezeu. Adevărul este că Dumnezeu este Singurul în care putem avea încredere că va avea grijă de noi și va face ceea ce este mai bine pentru noi, în orice moment, în orice situație.

Poate te gândești: „Ei bine, eu am avut încredere în Dumnezeu, dar El nu a avut grijă de mine”. Înțeleg cum te simți, pentru că și eu am trecut prin lucruri grele, și nu am obținut ceea ce îmi doream, la timpul și în modul în care vroiam. Întrebarea mea pentru tine este: ai avut încredere că Dumnezeu îți va da ceea ce ai vrut tu, sau ceea ce El a vrut să-ți dea, la timpul și în felul Său?

Nu vom fi fericiți dacă facem ce vrem și nici dacă lucrurile se vor întâmpla în modul dorit de noi. A fi egoist și centrat pe sine este, de fapt, un mod jalnic de a trăi. Avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu pentru că, pe măsură ce îl studiem și medităm la el, mintea ni se reînnoiește, și astfel ajungem să gândim așa cum gândește El. De asemenea, ne ajută să ne aliniem dorințele cu voia lui Dumnezeu, astfel încât să vrem să împlinim voia Lui.

Soluția pentru depășirea unei crize de identitate | Joyce Meyer

Se pare că există o epidemie de oameni nesiguri în societatea de azi. Oamenii trec printr-o criză de identitate, deoarece că nu știu cine sunt. Ei încearcă să-și găsească identitatea în ceea ce știu, poziția de la locul de muncă, diplome, posesiuni, haine… și lista continuă.

Nesiguranța are de-a face cu gândurile noastre, și apare în legătură cu modul în care ne gândim și ne raportăm la noi înșine. Așa că vreau să te întreb: ce părere ai despre tine însuți? Te compari cu alții și te simți disprețuit sau amenințat când ești în preajma oamenilor care pot face anumite lucruri pe care tu nu le poți face, sau care au lucruri pe care tu nu le ai?

Nu este voia lui Dumnezeu să fim nesiguri și să trăim în frică. 1 Ioan 4:18 spune: „În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica.” Dumnezeu te iubește, și vrea ca tu să înveți să fii tot ceea ce ești în Hristos. Pentru că atunci când ști cine ești în Hristos, vei fi sigur de valoarea ta ca și copil al lui Dumnezeu.

Este vorba de cine ești sau de ceea ce faci?

De mai bine de 45 de ani ofer oamenilor învățături din Cuvântul lui Dumnezeu. El a pus în inima mea dorința de a ajuta oamenii, vestind Evanghelia și arătându-le cum să crească în credința lor în Hristos, și mi-a dat darul pentru de a fi o voce a Lui. Prin harul Său, lucrarea noastră a crescut, și avem privilegiul astăzi de a ajunge la milioane de oameni din întreaga lume, prin emisiunea noastră: „Bucură-te de fiecare zi”, emisiune difuzată la TV, radio și online.

A fost o călătorie uimitoare, și mă simt atât de recunoscătoare de modul în care Dumnezeu m-a folosit pentru a-L vesti pe Hristos altora și a-i ajuta pe cei aflați în nevoie! Dar dacă mă voi opri la un moment dat să mai ofer învățături în mod public, voi avea în continuare valoare, pentru că sunt un copil al lui Dumnezeu, și El mă iubește. Identitatea mea nu își are rădăcinile în această slujire - sunt mai mult decât atât, datorită a ceea ce sunt în Hristos.

Adevărul este că valoarea sau importanța noastră nu se bazează pe ceea ce facem. Ne găsim valoarea în a ști că suntem creați de Dumnezeu pentru a fi copiii Săi, în a-L cunoaște pe Hristos, a-L avea ca Mântuitor personal și a trăi într-o relație cu Dumnezeu, fiind siguri de dragostea Lui pentru noi. Este important să înțelegem că nu putem câștiga iubirea lui Dumnezeu; aceasta este un dar pe care El ni-l oferă, și pe care îl primim prin credință. El vrea să aibă o relație personală cu fiecare dintre noi, pentru că ne iubește. Fiecare om este la fel de valoros pentru Dumnezeu!

În ce îți pui tu încrederea?

În Biblia Amplificată, Filipeni 3:3 spune că: „noi [cei născuți din nou ne-am renăscut de sus – am fost transformați spiritual, reînnoiți, puși deoparte pentru scopul Său și], care ne lăudăm în Hristos Isus şi care nu ne punem încrederea în lucrurile pământeşti.”

Acest verset ne spune clar că nu ar trebui să ne găsim încrederea în modul în care arătăm, în cunoștințele pe care le avem, în posesiuni sau în ceea ce facem. Noi „nu ne punem încrederea în lucrurile pământești”, ci suntem încrezători în cine suntem în Hristos: iubiți, iertați, răscumpărați, „neprihănirea lui Dumnezeu [care este… acceptabilă pentru El și pusă într-o relație corectă cu El prin bunătatea Sa milostivă] în El.” (2 Corinteni 5:21, Biblia Amplificată).

Ca și copil al lui Dumnezeu, ești o creație unică, și vreau să te încurajez să prețuiești și să respecți persoana care te-a făcut El să fii. Nu vorbesc despre acceptarea păcatului în viața ta, dar de când te-ai supus lui Dumnezeu, ți-ai mărturisit păcatul și ai primit iertarea Lui, de atunci poți fi tot ceea ce El te-a creat să fii și să te bucuri de viața ta!

Adevărata bucurie vine atunci când știi cine ești în Hristos și te poți concentra pe a fi o binecuvântare pentru alții, ajutându-i să-și facă viața mai bună. Totul începe cu a ști că Dumnezeu te iubește, că dragostea Lui este necondiționată și că nu poți cumpăra dragostea Lui cu fapte bune.

Dragostea lui Dumnezeu pentru noi se bazează pe Cine este El, nu pe noi - pe cine suntem sau cât de buni suntem. Când înțelegi și devii conștient de cât de mult te iubește El, devii sigur și poți spune cu încredere: „Dumnezeu mă iubește. El are un plan bun pentru mine. Am încredere în El și totul în viața mea va funcționa spre bine - în Hristos!

Aprofundează-ți relația cu Dumnezeu în fiecare zi, prin meditațiile zilnice din cartea „Promisiuni pentru fiecare zi”, de Joyce Meyer. E gratuită: https://alfaomega.tv/ao/noutati/17098-gratuit-promisiuni-pentru-fiecare-zi-devotionale-de-joyce-meyer

Despre viața spirituală găsești mai multe materiale aici: https://alfaomega.tv/viata-spirituala

Alte articole de Joyce Meyer: https://alfaomega.tv/joyce-meyer/articole

 

Nebunia sentimentelor nestatornice | Joyce Meyer

Există unii oameni în această lume care sunt foarte de încredere. Poți conta pe ei pentru aproape orice și, nu știu cum, vor reuși întotdeauna. Cu toate acestea, am descoperit că mulți oameni nu sunt foarte de încredere.

Ianuarie 2023: punctele de rugăciune | Puterea rugăciunii 12.01

Domnul să răsplătească fiecaruiă această slujire și să ne rugăm pentru extinderea Rețelei de Rugăciune pentru România. Fără Domnul, fără rugăciunile fierbinți ale sfinților pentru România, destinul națiunii noastre ar fi diferit. Rugăciunea fiecăruia contează!

Scopul lui Dumnezeu în situația ta | Vieți în lumină 5.21, cu Viorica Ionac

Viorica Ionac a trecut printr-o moarte clinică și în cadrul acestui interviu împărtășește cu noi ce a experimentat în acele momente. De asemenea, Viorica ne încurajează ca indifernt de situația în care suntem să căutăm să fim o binecuvântare pentru aproapele nostru.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.