Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Imagine rară a unui tunel săpat de Hezbollah și descoperit de IDF | Știre Jerusalem Dateline

Siria a acuzat Forțele aeriene israeliene că ar fi vizat câteva zone de lângă Damasc, în noaptea zilei de 21 iulie. Un oficial militar citat de televiziunea de stat spunea că avioanele de luptă israeliene au întreprins un atac și antiaerienele din Siria au doborât mare parte a rachetelor. El mai spunea că atacul a provocat doar stricăciuni materiale, dar mai târziu s-a aflat că a ucis și un lider major al Hezbollah, ceea ce a crescut temerile că Hezbollah ar putea reacționa violent la granița de nord a Israelului.

IDF a mobilizat mai multe trupe la graniță pentru a putea face față oricăror amenințări. Iată o relatare recentă despre una din armele folosite în arsenalul Hezbollah.

E un fapt cunoscut că Hezbollah dispune de peste 150 000 de rachete, toate îndreptate spre Israel. O armă mai puțin vizibilă, cu potențial distructiv însă, e o rețea de tunele de atac, aflate în subteran la granița de nord. Aici este Zarit, o comunitate agricolă restrânsă, de 250 de locuitori, la granița Israelului cu Libanul. La suprafață, totul e calm și liniștit însă, în subteran, Hezbollah plănuiește moarte și distrugere.

Ne aflăm chiar acum în tunel și suntem la câțiva pași de granița cu Libanul. Tunelul se cheamă Ramiyah, după numele satului de unde acesta pornește. A fost tunelul cel mai dificil de descoperit de către IDF. E și cel mai lung și la cea mai mare adâncime, echivalentul unei clădiri cu 22 de etaje, construită în subteran. Aici puteți observa troliul, iar acolo pe perete, instalații de electricitate, telecomunicații și iluminat. Mai e și un telefon pe care numai ce l-au conectat.

În ziua în care am descoperit tunelul, linia încă era funcțională. Unul din oamenii noștri a ridicat telefonul în glumă și a așteptat răspuns din partea cealaltă, fără succes, însă.

Toată munca pe care o vedeți aici e făcută de Hezbollah. Construcția acestui tunel a durat ani de zile și a costat milioane de dolari, mare parte a banilor fiind proveniți din Iran. Puteți vedea și rămășițele unui sistem pe șine, instalat de Hezbollah, folosit pentru a aduce echipamentul la suprafață, dar și pentru a putea scoate tot molozul și pietrele din tunel. Această piesă se atașează unei bormașini, săpând astfel, și când se ajunge la capăt, bucata de piatră se scoate și este mutată în spate. Mărimea acestui tunel e una impresionantă, fiind suficient de încăpător ca sute de soldați ai Hezbollah să poată pătrunde în Israel cu scopul de a răpi sau a ucide.

De aici, puteți vedea în spatele meu ultimul și cel mai înalt punct al acestui tunel al Hezbollah. După cum vedeți, se află la doar câțiva metri sub pământ. Aici a fost intrarea deschisă de Israel în tunel. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, ne spunea că tunelul are o lungime de vreo 1.5 km și a fost pe cale să devină operațional.

Hezbollah urma să poată pătrunde și apoi ajunge la cea mai apropiată comunitate israeliană. Sunt două comunități în apropiere, la mai puțin de șase minute de alergat de unde ne aflăm acum. Expert în războiul tunelurilor, Daphne Richemond-Barak, spune că acest tipar de luptă e extrem de valoros pentru Hezbollah. O potențială reușită ar fi una majoră în caz de succes, fiindcă avantajul tehnologic al armatei israeliene nu ar mai avea efect. Pentru moment, Conricus e de părere că au găsit și au dezafectat toate tunelurile de la graniță, pe care fie le-au distrus, fie le-au umplut cu ciment.

Între timp, acest tunel imens ne arată perseverența și determinarea grupării Hezbollah de a distruge Israelul, dar și vigilența armatei israeliene, reușind să stopeze unul din cei mai aprigi dușmani ai Israelului.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 338, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.