Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta
galerie home devotional

Cine a fost în spatele atacurilor din Natanz? | Știre Jerusalem Dateline

O serie de explozii recente în Iran au făcut ca mulți să se întrebe dacă aceste incidente nu sunt cumva un sabotaj la adresa regimului iranian. Una din aceste explozii a căpătat mai multă atenție decât celelalte. Între evenimentele misterioase au fost și un incendiu într-un șantier naval și o explozie la o conductă de gaze. Deși nu au apărut dovezi clare că aceste explozii ar fi rezultatul vreunui sabotaj, jurnalistul de investigații Ronen Bergman ne spune că dovezile sunt clare în ce privește explozia de la ansamblul nuclear de la Natanz.

Explozia de acolo, care a distrus întreaga instalație de echilibrare a centrifugelor de la Natanz, a fost rezultatul direct al unui sabotaj planificat dinainte. Oricine a fost în spate a demonstrat abilități excelente în colectarea de informații. Experții estimează că defecțiunile de la instalația nucleară întârzie programul nuclear iranian cu până la doi ani.

Un grup autointitulat Gheparzii patriei au revendicat atacul, dar s-ar putea ca ei să nu fie singurii actori implicați. În publicația New York Times, am citat o sursă de informații din Orientul Mijlociu care spunea că Israelul a fost autorul exploziei.

Bergman nu găsește însă nicio legătură între Israel și Gheparzii patriei. El suspectează că atacul de la Natanz ar putea face parte dintr-un plan mai amplu al Statelor Unite cu Israelul. Într-un alt raport, am indicat faptul că sursele americane împreună cu oficialii israelieni pun la cale o nouă politică față de Iran. Nu e vorba doar despre aceste incidente, ci de o politică mai amplă, din care face parte și acest sabotaj, ca parte a unei campanii de efectuare a unor operații calculate. Fără să provoace un război cu Iranul, vor încerca să transmită mesajul că Israelul sau SUA nu vor accepta continuarea desfășurării proiectului nuclear iranian.

El mai adaugă că totul face parte dintr-un război secret dintre Iran, Israel și SUA, care a început cu mai bine de 30 de ani în urmă, de la revoluția islamică din 1979. Războiul a început deja, este în curs de desfășurare. Nu are loc pe câmpul de luptă cu mii de tancuri și avioane, ci în stilul anilor 2020, prin operațiuni clandestine, agenți secreți sub acoperire, plasare de explozive în locuri sensibile, atacuri cibernetice și tot ceea ce se întâmplă în Liban, Siria și Irak.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 338, în august 2020. Alte știri reportaje și creștine: https://alfaomega.tv/stiri/stiri-desp...

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega!

https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.