Divorțul - o problemă socială și spirituală | Reportaj Alfa Omega TV

Familia a fost instituită de Dumnezeu, dar oamenii par tot mai dezinteresați să-și întemeieze un cămin. Se căsătoresc târziu, însă ajung să rupă relațiile destul de frecvent. Considerată o țară creștină, România se situează la mijlocul clasamentului Uniunii Europene în ceea ce privește rata divorțurilor.

Instituția familiei este influențată de societatea postmodernă. Dincolo de forma socială, familia a fost creată de Dumnezeu și a primit mandatul de a perpetua specia umană.

Preot prof. univ. dr. Stelian Tofană, Cluj-Napoca: În momentul în care cele două ființe au fost binecuvântate și li s-a dat mandatul perpetuării speciei umane, în momentul acela avem de-a face cu prima familie creată de Dumnezeu, prima familie pe care El a instituit-o în creația Sa cu un scop și cu un mandat foarte precis.

Una dintre cele mai mari provocări ale familiei în ultimele decenii este divorțul. Din punct de vedere statistic numărul acestora este într-o ușoară scădere în România, în paralel cu un interes tot mai scăzut pentru căsătorie. Acești doi indicatori arată, de fapt, că asupra familiei există o mare presiune.

Adrian Pop, pastor, Biserica Noul Legământ – Târgu Mureș: Am întâlnit în viața de pastorație multe exemple. Pentru că este ținta numărul unu a diavolului, de aceea familia este importantă. Ținta numărul unu a diavolului a fost ca în Grădina Edenului, prima familie. Ținta numărul unu a rămas aceeași: să dezbine familiile.

Lipsa de comunicare între soț și soție, nevoile financiare, infidelitatea, abuzurile fizice și emoționale sunt doar câteva dintre cauzele care conduc la ruperea relațiilor din căsnicie, adică la divorț.

Lucian Oniga, pastor, Biserica Agape – Bistrița: În absența comunicării, existența oricărei relații este imposibilă. De altfel, eșecul în comunicare deschide lista motivelor pentru divorț conform unui sondaj.

Ilie Popa, pastor, Biserica Peniel – Viena: Eu recomand prima dată comunicarea. Să-i spună soțului cât de mult o îndurerează, și ce simte, și cât de mult o afectează faptul că ea este abuzată fizic, este bătută, este maltratată, este abuzată verbal, spiritual, emoțional.

Viorel Iuga, președinte, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste din România: Noi ne uităm câte familii au fost distruse și câți copii au fost nenorociți datorită faptului că unul din familie sau amândoi din familie au hotărât că se vor duce pentru o vreme undeva.

Tiberiu Ciubotari, pastor, Biserica Diakonia – Suceava: De ce am ajuns vremuri de felul ăsta? Și răspunsul pe care îl propun - sunt cu Cuvântul lui Dumnezeu în mână - este exact acesta: neglijăm, suntem indiferenți și nepăsători la Cuvântul lui Dumnezeu. Suntem nepăsători la ceea ce are Dumnezeu de spus în ceea ce privește familia.

Un divorț afectează copiii, pe cei doi soți și aduce distrugere în plan emoțional și spiritual.

Marjorie Cole, fondator, Life Recovery: Dumnezeu urăște divorțul din cauza consecințelor acestuia. El nu urăște oamenii. Lui Îi pare rău pentru oameni pentru că Satana i-a făcut să creadă minciuni, i-a făcut să creadă că trebuie să controleze lucruri, că nu sunt vrednici, că sunt vinovați. Se cred minciuni de ambele părți.

În căsnicie este foarte important să fie depășite neînțelegerile care apar. Atunci când nu reușesc să treacă peste situațiile conflictuale, cei doi soți pot cere ajutor.

Tiberiu Ciubotari, pastor, Biserica Diakonia – Suceava: M-am supărat cu soțul, cu soția mea, m-am supărat în familie, sufăr pentru că doare, doare. Știi că niciodată nu vei suferi mai mult decât atunci când te supără cineva din cei pe care-i iubești, cineva din familia ta. Asta doare cel mai tare, te doare până la os.

Mircea Molin, pastor, Biserica Emanuel – Reșița: Aflăm care sunt motivele. De multe ori sunt motive destul de banale, dar care amplificate duc la astfel de situații. Și apoi, după ce aflăm motivele lor, ne consultăm, ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea o soluție pentru că soluția omenească poate să nu fie bună, dar totdeauna Dumnezeu are cele mai bune soluții pentru că El a creat această relație dintre bărbat și femeie și El știe cum să o readucă pe făgașul cel bun.

Lucian Oniga, pastor, Biserica Agape – Bistrița: Dacă noi ca și familii creștine am fi grabnici la ascultare, mai puțin îmboldiți să răspundem imediat sub impulsul de moment, cred că multe, multe lucruri s-ar rezolva de la sine. Dar Dumnezeu nu e surprins de situațiile prin care trecem și ne-a dat suficient de multe mijloace în Scriptură ca să putem trece cu bine peste orice conflict.

Adrian Pop, pastor, Biserica Noul Legământ – Târgu Mureș: Pentru a exista restaurare nu cred că există un alt remediu decât Dumnezeu, decât întoarcerea la El.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 871, difuzată la Alfa Omega TV în martie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Etichete: divort
222 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.