Campania pro-viață la Alfa Omega TV | Reportaj Alfa Omega TV

De câțiva ani, luna martie a fost desemnată luna pro-viață și pro-familie la Alfa Omega TV. În această perioadă sunt abordate subiecte referitoare la avort, importanța educației sexuale la copii, adopție și relații sănătoase. Campania poate fi urmărită pe site-ul alfa omega.tv, pe canalul de televiziune, pe rețelele sociale și pe youtube.

La nivel mondial, avortul nu este inclus în cauzele de deces, ci reprezintă, mai degrabă, o statistică independentă. Potrivit unui site care oferă informații în timp real, avortul poate fi considerat principala cauză de deces în 2020, cu peste 42,6 milioane de întreruperi de sarcină, față de aproximativ 8 milioane de persoane care și-au pierdut viața din cauza cancerului.

Statisticile arată și faptul că România se menține pe locul doi în lume și pe primul în Europa la avorturi și adolescente care rămân însărcinate.

Lidia Dan, Precious Little Feet - Viață și Speranță - Oradea: De când lucrez aici mi-am dat seama că sunt multe probleme și legislative, din cauza asta am ajuns noi pe acest loc fruntaș, dar este și o problemă de mentalitate la femei. Din păcate, în România femeile folosesc asta ca o metodă de contracepție pentru că pur și simplu nu sunt educate.

Sanda Molin, Centrul M.A.M.A. - Reșița: Ne pare așa de rău când tinere, adolescente vin de la liceu să-și facă teste de sarcină. Atunci discutăm cu ele diferența dintre dragoste adevărată și pasiune, lucruri pe care ele nu le înțeleg și am văzut în viața multor adolescente lipsa valorii (stima de sine este foarte redusă), nevoia de dragoste. Ele caută să și-o împlinească în mod foarte greșit această nevoie.

Pentru a răspunde nevoilor din societatea românească, credincioșii, indiferent de confesiune, se implică în diverse moduri. Astfel, există centre care oferă consiliere creștină pentru femei aflate în criză de sarcină, unde ele află care sunt consecințele unui avort.

Sanda Molin, Centrul M.A.M.A. - Reșița: Sunt consecințe fizice - avortul fiind o procedură medicală poate să aibă urmări în viața femeilor, pot să nu mai aibă copii. Le explicăm care sunt consecințele emoționale - instalarea sindromului post-avort. Apoi le explicăm și care sunt consecințele spirituale ale avortului: este ruperea relației cu Dumnezeu - păcatele noastre, Biblia spune, pun un zid de despărțire între noi și Dumnezeu.

În aceste centre femeile și fetele sunt încurajate să păstreze sarcina și li se prezintă soluții.

Sanda Molin, Centrul M.A.M.A. - Reșița: Femeia era în acea zi programată la avort. După două ore mi-am dat seama că va merge cu siguranță să-și omoare copilul. Atunci, am strigat în interiorul meu și am zis: ”Doamne, dă-i Tu un cuvânt, spune-i Tu un cuvânt prin mine ca ea să se oprească!” Și am văzut pe Duhul lui Dumnezeu la lucru. Cuvântul a fost: ”Oprește-te din a păcătui!” Femeia se gândea doar la ea și, de fapt, nu se gândea că în pântecul ei este o viață, este responsabilă pentru acea viață și atunci a început să înțeleagă lucrurile.

De multe ori, femeile nu își recunosc greșeala, iar consilierii creștini le ajută să aducă acest aspect înaintea lui Dumnezeu.

Sanda Molin, Centrul M.A.M.A. - Reșița: Foarte multe femei tratează greșită sentimentul de vinovăție. Nu-și iau responsabilitatea: ”Da, eu am greșit atunci”, ci încearcă fie să-l înăbușe acest sentiment cu alcool, droguri sau alte lucruri, fie să dea vina pe altcineva - alții sunt de vină, fie să-și justifice acest sentiment al vinovăției: ”Trebuia să fac... așa era situația atunci...” Nu, nu, nu. Aici la cursul de consiliere post-avort venim cu aceste păcate în lumina lui Dumnezeu.

Lidia Dan, Precious Little Feet - Viață și Speranță - Oradea: Sperăm că vom putea ajunge chiar și să influențăm legislativ pentru că este nevoie și de o schimbare de legislație în privința asta în România. Și nu mă refer neapărat la interzicerea totală. Nu știu cât de mult ar fi o soluție sau nu, ci anumite amendamente care țin tocmai de informarea și consilierea femeilor înainte de a decide să facă avort.

Un eveniment prin care se urmărește sensibilizarea opiniei publice este ”Marșul pentru viață”, ajuns la cea de-a 11-a ediție. Anul acesta se va desfășura online în 27 martie.

Totodată, la Alfa Omega TV susținem campania pro-viață și pro-familie. Pe parcursul lunii martie oferim informații referitoare la avort, importanța educației sexuale la copii, adopție și relații sănătoase.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 868, difuzată la Alfa Omega TV în martie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

194 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.