Luptând pentru viață | Reportaj Alfa Omega TV

Scris în . Publicat în Știri din România.

Creștinii sunt chemați să fie sare și lumină și să demaște lucrările nefolositoare ale întunericului. Luptând pentru viață credincioșii pot pune în practică ceea ce spune Biblia. O familie din Baia Mare a decis cu mulți ani în urmă să răspundă chemării lui Dumnezeu.

Într-o lume în care adevărul a devenit relativ, în care oamenii cred că au dreptul să decidă asupra vieții altei persoane, sau se confruntă cu diverse dependențe, Dumnezeu cheamă bărbați și femei care să se implice în lucrarea de eliberare și vindecare. Emanuel și Dana Ardelean au răspuns chemării lui Dumnezeu de a lupta pentru viață și de a sprijini persoanele vulnerabile.

Emanuel Ardelean, director, Centrul Teen Challenge – Baia Mare: Am primit, de fapt, călăuzire în direcția lucrării cu „Piciorușe Little Feet” împreună cu soția mea. Am început cu un blog și de acolo s-a dezvoltat toată lucrarea și chemarea în slujire. Dar, un amănunt foarte important în privința direcției în slujirea personală. Pentru că soția s-a axat pe ceea ce înseamnă avortul și consiliere în privința aceasta, eu simțeam că Dumnezeu, pentru mine, are ceva aparte.

Dana Ardelean, președinte, Asociația „Piciorușe Little Feet” - Baia Mare: Simțeam că Dumnezeu ne cheamă pe amândoi, atât pe mine cât și pe soțul meu, la această lucrare. L-am văzut la un moment dat mai implicat decât mine și ziceam: „Cum un bărbat poate să devină așa pro viață, de pe o zi pe alta?” A fost minunat când am văzut implicarea lui, dar știam că ceva urma să vină special pentru el.

În lucrarea realizată la Centrul Teen Challenge și la Asociația „Piciorușe Little Feet”, familia Ardelean îl implică pe Dumnezeu. Oamenii care cer ajutor sunt persoane rănite, au probleme emoționale și spirituale.

Emanuel Ardelean, director, Centrul Teen Challenge – Baia Mare: Pe o parte dintre studenți chiar îi auzeam la consiliere spunând că ”n-am crezut niciodată că există Dumnezeu, nu am crezut niciodată că, totuși, doar Dumnezeu este Cel care mă poate ajuta să mă schimb și să mă transform, să devin un alt om.”

Dana Ardelean, președinte, Asociația „Piciorușe Little Feet” - Baia Mare: Privind în domeniul spiritual, chemarea noastră ca femei este să protejăm viața și să o aducem pe pământ. Suntem un instrument în mâna lui Dumnezeu, să fim o binecuvântare, să fim în luptătoare, să fim acele purtătoare de viață.

Decizia Danei Ardelean de a ajuta femeile aflate în situații critice, a venit în urma unei experiențe proprii.

Dana Ardelean, președinte, Asociația „Piciorușe Little Feet” - Baia Mare: Inima mea a fost pregătită și dedicată în mod special pentru a ajuta femeile care trec prin depresie post-avort, prin sindrom post-avort. Trecând prin acest episod sumbru prin care nicio femeie nu și-ar dori să treacă, prin experiența unui avort la 20 de ani, am putut să gust din vindecarea și din eliberarea pe care Dumnezeu mi-a adus-o. Pot să spun că eu nu am avut niciun mentor, niciun consilier care să mă ajute să ies din depresie și din sindrom post-avort. Singur a fost Dumnezeu alături de mine.

Cele două lucrări din Baia Mare prin care sunt salvați copiii nenăscuți, femeile sunt consiliate, iar persoanele dependente sunt restaurate, se află în strânsă legătură. Emanuel și Dana se bucură pentru reușitele fiecăruia și se susțin unul pe celălalt.

Emanuel Ardelean, director, Centrul Teen Challenge – Baia Mare: Fiind în aceeași locație, și Asociația „Piciorușe Little Feet” și Centrul Teen Challenge – Baia Mare, am avut ocazia de foarte multe ori să o văd pe soția mea, pe Dana, vorbind la telefon cu atâta pasiune, dându-mi seama bineînțeles că se luptă pentru a salva vieți, copilași de la avort și ne bucurăm foarte mult că se și întâmplă lucrul acesta. Și Dana se bucură când aude că sună un telefon și vorbesc cu părinții unui copil sau, probabil, chiar adolescentul sau tânărul sună și cer detalii despre programul pe care noi îl avem. Bineînțeles că lucrul acesta ne mobilizează să ne susținem unul pe altul, să ne ajutam unul pe altul și să facem tot posibilul să găsim modalitatea cea mai potrivită de a ajuta persoanele care apelează la noi.

Creștinii sunt chemați să-și încurajeze semenii, să-i sprijine pe cei aflați în dificultate, să demaște lucrările nefolositoare ale întunericului. Luptând pentru viață credincioșii pun în practică ceea ce spune Biblia.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 862, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

257 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.