Cartea Cărților aduce un mesaj al speranței | Știre Alfa Omega TV

Scris în . Publicat în Știri din România.

De câțiva ani, Alfa Omega TV investește resurse în dezvoltarea proiectului de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. În acest fel, generația tânără poate descoperi Biblia într-un mod atractiv și adaptat vârstei. Folosind o grafică modernă, Cartea Cărților transmite copiilor valorile creștine și un mesaj al speranței.

Interacțiunea copiilor cu Biblia încă de la o vârstă fragedă este foarte importantă. Studiile arată că 85% dintre creștini îl primesc pe Isus în viața lor între 4-14 ani. Proiectul de evanghelizare pentru copii „Cartea Cărților” reprezintă un instrument al lui Dumnezeu pentru a aduce adevărul biblic în viața copiilor, care poate fi folosit în biserică și în familie.

Sorin Pețan, redactor web, Alfa Omega TV: Pe lângă evanghelizarea directă, acest al doilea aspect, lucrarea cu bisericile locale, presupune în primul rând evenimente de evanghelizare pentru copii prin care noi, Alfa Omega, susținem biserica locală în organizare. Al doilea aspect este partea de educare a copiilor prin această programă pentru școala duminicală Cartea Cărților, care îi ajută pe copii aproape pe parcursul unui an de zile să învețe sistematic principii din Biblie, să învețe despre Dumnezeu și despre Isus, într-un mod interactiv, vizual și foarte atractiv.

Cartea Cărților are 4 sezoane a câte 13 episoade fiecare. Proiectul cuprinde difuzarea episoadelor pe canalul de televiziune Alfa Omega, DVD-uri sau clipuri video online, un site interactiv pentru copii, o aplicație mobilă, evenimente evanghelistice în colaborare cu biserici locale și programa pentru școală duminicală numită Academia Cartea Cărților.

Sorin Pețan, redactor web, Alfa Omega TV: Multă lume este familiară cu Cartea Cărților pentru că a văzut un episod sau a cumpărat DVD-urile și a remarcat că sunt predate lucruri din Biblie, îi învață pe copii despre Dumnezeu și anumite valori. Însă proiectul pentru școala duminicală Cartea Cărților este ceva cu mult mai mult, pentru că nu este vorba despre un aspect singular, ci este un program foarte bine organizat, structurat, interactiv, foarte vizual și foarte prietenesc pentru copii, cu foarte multe activități care îi ajută să-și sedimenteze anumite principii din Biblie, să îl cunoască mai bine pe Dumnezeu și, în același timp, să se distreze. Ca adult am învățat lucruri noi în timp ce asamblam toate componentele, împreună cu colegii mei, și chiar pentru copii mei îmi doresc să vadă lucrurile acestea când vor crește.

Iulia Bere, redactor traducere/subtitrare, Alfa Omega TV: Pentru mine, ca slujitor, de exemplu curricula școlară, a fost de mare ajutor pentru că, să zic așa, îți dă mură-n gură tot. Nici nu trebuie să-ți cauți tu jocuri, activități sau lecții pentru că le ai deja acolo. Noi am folosit programa pe un an și m-a ajutat foarte mult și am văzut că prinde și la copii. Copiii erau mult mai activi în timpul orelor, cum ar veni. Erau chiar fascinați și de faptul că vedeau desenele animate în timpul programului de biserică, dar și de activitățile care urmau după desenele animate.

Paula Decean, Ocna Mureș: În ziua de astăzi, oricâte povești le-am spune copiilor, nu sunt relevante. Când le arăți un video e mult mai relevant, mult mai interesant pentru ei. Pentru mine Cartea Cărților înseamnă enorm.

Marcela Stanciu, Piatra Neamț: Le este foarte ușor să vizualizeze și asta îi ajută să rețină. Îi ajută să înțeleagă mesajul pe care noi îl transmitem mult mai ușor și ne face nouă, învățătorilor, munca mai ușoară în predare.

Diana Faur, Timișoara: Cartea Cărților aparține cumva de copilăria mea. Am vizionat episoadele din Cartea Cărților când eram eu copil și acum mă bucur că o pot vedea revizuită într-o formulă mai actuală și mai modernă. Cred că este un lucru foarte bun.

Adrian Cionca, Timișoara: Permiteți-mi să vă povestesc ce înseamnă Cartea Cărților în realitate. Înseamnă o evanghelizare în ce privește copii, încă de mici. Într-un secol în care e promovată violența și vrăjitoria, Cartea Cărților îți lasă un mesaj al speranței.

Aplicația Cartea Cărților oferă copiilor posibilitatea de a urmări episoade întregi pe telefonul mobil sau tabletă, de a participa la activități interactive și de a învăța principii creștine.

Mihaela Niță, redactor web, Alfa Omega TV: Din păcate, foarte mulţi copii îşi petrec ore în şir în faţa calculatorului, a tabletei sau a telefonului mobil. Aşadar, dacă tot petrec acest timp pe internet, să o facă în mod benefic. Vă încurajez pe voi, ca părinţi, să descărcaţi aplicaţia Cartea Cărţilor. Ajutaţi-i pe copii să cunoască principiile biblice încă de mici, prin această metodă!

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 858, difuzată la Alfa Omega TV în decembrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

275 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.