Palestina: ONU a eliminat conținutul anti-Israel din manualele școlare

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

O altă linie a frontului din Orientul Mijlociu este chiar în sala de clasă. Grupul ONU responsabil de educația refugiaților palestinieni spunea recent că a eliminat conținutul violent și anti-Israel din manualele școlare. O nouă anchetă pune sub semnul întrebării așa-numita rezolvare, găsind schimbări care nu țin prea mult.

În 2020, copiii palestinieni, precum mulți alți copii din lume, nu au putut merge la școală din cauza virusului COVID-19. În acel timp, UNWRA, agenția de ajutorare a ONU, a emis și a oferit elevilor materiale care îi învață mult mai mult decât să citească, să scrie și să socotească. Am găsit că acestea conțineau diverse încălcări ale valorilor ONU, a standardelor UNESCO și chiar a principiilor UNWRA. Aceste materiale educaționale au fost distribuite la peste 320 000 de copii palestinieni din Cisiordania și Gaza.

Marcus Sheff conduce un grup care monitorizează pacea și toleranța culturală din școli. Au examinat materialele trimise acelor copii și ceea ce au găsit n-a fost deloc de bine. UNWRA, o organizație a ONU, distribuie materiale care îndeamnă elevii să lupte pentru patrie prin vărsare de sânge, sau care glorifică teroriștii și pune ca modele înaintea elevilor pe teroriști precum terorista Dalal Mughrabi, care potrivit acelor materiale, e un model de urmat pentru tinere, pentru că a ucis 38 de oameni inclusiv 13 copii într-un autobuz urban.

Raportul din ianuarie al grupului IMPACT oferă exemple găsite în programa de învățământ. La matematică, elevilor li se cere să scrie numărul martirilor din prima Intifada. O întrebare din materia de limbă maternă le cere elevilor să găsească prepoziții în fraze precum: Jihadul este una din porțile către paradis. La studiile sociale, pentru epuizarea resurselor naturale palestiniene, se dă vina pe politica sionistă.

Manualele au fost scrise de profesori de la UNRWA. Acei profesori ar trebui să fie instruiți, însă potrivit valorilor ONU, despre pace și toleranță. După raportul IMPACT din ianuarie, UNRWA a recunoscut că are o problemă și a asigurat guvernele că s-a ocupat de aceasta. Un nou studiu al echipei IMPACT însă arată că nu s-a schimbat nimic. În cadrul acestor materiale, am găsit materiale care instigă la ură, pe care niciun tânăr nu ar trebui să le studieze, cu atât mai mult la o organizație a ONU: Cred că ceea ce vedem aici este că UNRWA este fără îndoială parte a problemei în ce privește incitarea tinerilor din regiune. Într-un exercițiu la materia de studii sociale, elevilor din clasa a VI-a li se prezintă o hartă cu Palestina din vremea mandatului britanic, hartă de pe care Israelul a dispărut complet. Li se spune astfel: Palestina este zona geografică ce se întinde de la Marea Mediterană, la vest, până la Iordan, în est, și de la Liban și Siria, în nord, până la Golful Aqaba și Egipt, la sud. Așezarea sa îi conferă importanță strategică, fiind râvnită de invadatori și puteri colonialiste.

Mai este însă o problemă. Dacă au distribuit materiale la 320 000 de copii și s-a descoperit că au distribuit materiale care incită la ură, cum anume mai retrage UNWRA toate acele materiale? La aceasta nu există răspuns.

Fostul președinte Trump a tăiat finanțarea către UNWRA tocmai din cauza acestor incitări din școlile palestiniene. Președintele Biden a promis că va relua trimiterea de ajutoare umanitare către palestinieni. Sheff insistă că lumea ar trebui să aștepte transparență de la orice corp al ONU și până ce UNWRA dovedește contrariul, ar trebui să ne fie clar că organizația îi învață pe copii să urască.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 368, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

138 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.