Interviu cu George Thomas despre criza din Myanmar

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.
Prezent în Myanmar, George Thomas vorbește despre această criză și despre reacția creștinilor de aici.

Gary Lane: În această săptămână în Yangon mai bine de 1.000 de creștini au mers la ambasada Statelor Unite. George, spune-ne ce s-a întâmplat?

George Thomas: Da, au stat în fața clădirii ambasadei declarând că Myanmar este pentru Hristos. Ei au avut un timp de rugăciune și laudă. S-au implicat astfel în mod activ, deoarece din 1 februarie, au început să mărșăluiască alături de cetățenii din Myanmar, de budiști și de membrii altor comunități religioase.

Gary Lane: Armata din Myanmar trimite mai mulți soldați pe străzi. Cum fac față oamenii? Care este reacția lor?

George Thomas: Nu reacționează prea bine. Am văzut în ultima săptămână o desfășurare puternică a trupelor armate pe străzi, au instalat puncte de control în jurul celui mai mare oraș din Myanmar, Yangon. Bineînțeles că oamenii sunt nemulțumiți și preocupați de viitorul lor.

Gary Lane: Musulmanii Rohingya din Myanmar, noi am mai vorbit despre ei, urmăresc cu atenție desfășurarea crizei politice. Care este preocuparea lor cea mai importantă, George?

George Thomas: Gary, tu știi foarte bine că pe vremea lui Aung San Suu Kyi ea a permis, potrivit experților ONU, genocidul musulmanilor Rohingya. Ei au trebuit să părăsească Myanmar, au fost duși cu avionul în Bangladesh. Este vorba de sute de mii de oameni. Acum se întreabă dacă se vor putea întoarce în țara lor natală.

Gary Lane: George spune-ne mai multe despre legea securității.

George Thomas: Experții cu care am vorbit în Yangon în ultimele 24-48 de ore au spus că dacă șefii armatei reușesc să obțină votarea legii, atunci Myanmar se va transforma într-un stat asemenea Iranului sau Coreei de Nord. Amândoi am realizat reportaje despre ambele țări și știm cum funcționează aparatul securității cibernetice: au interzis internetul, libertatea cuvântului și răspândirea informației în ambele țări. Știm că nu e un semn bun dacă armata va reuși să obțină votarea acestei legi cibernetice devastatoare. Tu știi, Gary că se spune despre China că ar fi ajutat Myanmar să întocmească legea securității cibernetice pentru a-i ajuta cu programul de protecție în Myanmar.

Gary Lane: Da, ei monitorizează mesajele și traficul schimbului de informații. În încheiere, pe scurt George, să vorbim despre Biserică. Creștinii sunt foarte preocupați și îngrijorați.

George Thomas: Așa este. Au avut parte de multă libertate religioasă de mulți ani, după 30 de ani de dictatură militară. Acum simt că revin acele vremuri. Ei sunt foarte îngrijorați și cer lumii să se roage pentru Myanmar.asiti pe site-ul https://alfaomega.tv/

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 867, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

131 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.