Un nou medicament israelian ar putea opri pandemiei de COVID-19

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.
În Israel, un medicament care a avut rezultate excelente în studiile clinice inițiale ar putea fi esențial în oprirea pandemiei de COVID-19. După cum ne spune Julie Stahl, corespondenta CBN în Orientul Mijlociu, cercetătorii sunt nerăbdători să ducă tratamentul către aprobare.

Sonya Cohen ar putea ajunge într-o bună zi un miracol viu. „Aș vrea să vă mulțumesc pentru tot. Mi-ați salvat viața. Eram într-o stare jalnică și acum mi-am revenit.”

Sonya a venit la spital cu COVID-19 și nu putea respira, a ajuns la ATI și a avut nevoie de oxigen. Atunci, profesorul Nadir Arber a întrebat-o dacă dorește să facă parte dintr-un studiu clinic pe un medicament nou. Sonya a acceptat.

„Încă de la prima doză a medicamentului m-am simțit mult mai bine. După două zile treptat, nu am mai avut nevoie de oxigen și puteam respira.”

Doctorii de aici, de la spitalul Ichilov, cred că au găsit un remediu pentru virusul COVID-19. Ei spun că doar cinci doze dintr-o sticluță de acest fel ar putea termina pandemia globală. „Acesta este un medicament. E foarte simplu. Se administrează pacienților în stare gravă, înainte ca aceștia să ajungă în stare foarte gravă care să ducă la ventilare mecanică sau chiar la moarte.”

Profesorul Arber conduce cercetarea pentru medicamentul anti-coronavirus EXO-CD24, un tratament derivat dintr-o linie celulară stabilită în urmă cu zeci de ani. Noi nu tratăm efectiv virusul, ci efectele. Sistemul imunitar are o reacție exagerată, se declanșează cu furie, în special în plămâni, eliberând o mulțime de citokine și chemokine, care de obicei luptă cu infecțiile, dar în acest caz distrug țesutul pulmonar. Aici este punctul unde intervin ei și administrează medicamentul care oprește avalanșa de citokine. Se administrează prin inhalare, două-trei minute pe zi, timp de cinci zile.

„Am înscris 30 de pacienți în faza I, am verificat siguranța medicamentului și nu a avut niciun efect advers. Toți cei 30 de pacienți din faza I a studiului clinic s-au recuperat. Cei mai mulți au plecat acasă după trei-cinci zile.”

Deși Arber crede că vaccinarea e importantă, el mai spune că acest medicament ar putea avea un impact și mai mare dacă următoarele două faze ale studiului clinic pe oameni vor avea succes. Cel mai mare avantaj al medicamentului meu este desigur că este eficient, dar și că poate fi produs rapid și este ieftin. În câteva luni putem acoperi nevoile întregii lumi. Arber l-a anunțat recent pe premierul Netanyahu legat de progresul studiului.

Mai târziu, la o conferință de presă cu premierul grec aflat în vizită, Netanyahu a lăudat rezultatele și a mai spus că spitalele grecești se vor alătura studiului clinic. Dacă ești infectat cu virusul COVID-19 și ajungi în stare gravă, iar plămânii tăi sunt afectați, doar iei acest medicament cu soluția salină și îți vei reveni. Arber spune că mai multe țări vor să participe și el crede că acesta este doar începutul. Apoi va ajunge o platformă pentru multe alte boli care produc reacții exagerate ale sistemului imunitar, cum ar fi boli autoimune, de plămâni ș.a. Julie Stahl, pentru Știrile CBN, de la spitalul Ichilov din Tel Aviv.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 366, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

176 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.