Curtea Internațională investighează statul evreiesc pentru crime de război

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.
Israelul a protestat față de decizia Curții Penale Internaționale de a-și atribui dreptul de a judeca statul evreiesc pentru crime de război. Israelul îndeamnă procurorul Curții Penale Internaționale să se abțină în a face investigații, dar decizia ar putea pune Israelul în defensivă contra posibilelor acuzații din partea Curții ONU.

Impactul ar putea fi unul major, fiindcă ar putea atinge israelienii care au participat la evenimente de la războiul din 2014 cu Hamas până la protestele în masă ale palestinienilor la granița cu Israelul, din 2018. Aceasta ar însemna ca politicieni, lideri, oficiali israelieni și mai ales membri ai armatei israeliene să poată fi condamnați pentru orice acțiune pe care ei o vor numi criminală, începând cu iulie 2014.

Premierul israelian Netanyahu a condamnat decizia. Când Curtea Penală Internațională anchetează Israelul pentru crime de război imaginare, acesta este antisemitism pur. Curtea Penală Internațională care a fost înființată pentru a împiedica atrocitățile să aibă loc, cum ar fi Holocaustul nazist împotriva poporului evreu, în acest moment ia ca țintă chiar poporul evreu.

Mai întâi, ei fac niște afirmații scandaloase, cum că este o crimă de război ca evreii să locuiască în patria noastră. Mai spun că Israelul democrat care se apără de teroriștii care ne ucid copiii și ne distrug orașele, ar comite o altă crimă de război. Israelul spune că, de-a lungul anilor, Hamas a lansat mii de rachete către zone civile, după care Israelul a ripostat prin acțiuni ale armatei sale. Și gruparea Hamas ar urma să fie anchetată de Curtea Penală Internațională, dar ei au lăudat acțiunea.

Hamas consideră aceasta ca pe un pas important în a face dreptate poporului palestinian și a condamna criminalii de război israelieni. Cel mai important este să se ia măsuri practice pe teren, pentru a cere socoteală criminalilor de război israelieni și a-i pedepsi pentru fărădelegile lor și pentru tot ce au făcut împotriva civililor noștri. În acest fel, comunitățile din ținutul biblic, Cisiordania, ar putea fi considerate ilegale, de vreme ce ICC numește această zonă teritoriu sub ocupație. Asta ar putea pune în pericol liderii și chiar civilii israelieni care călătoresc către țările care semnează acordul ICC.

Aceste națiuni vor fi obligate de ICC să extrădeze suspecții la Haga pentru anchetare, arest, judecată sau orice altceva. Decizia votată cu 2 la 1 nu reprezintă pasul final. Procurorul-șef al ICC va lua decizia finală, în a vedea cum vor fi condamnate crimele de război.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 366, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

160 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.