Iranul recunoaște că ar putea urmări să fabrice bomba nucleară

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.
Pentru prima dată, un lider iranian important a spus în mod public că Iranul ar putea urmări obținerea bombei nucleare. Afirmația fără precedent a ridicat miza în confruntarea tot mai mare dintre Israel, Iran și SUA pe problema nucleară.

Ministrul informațiilor din Iran a emis un avertisment. El spunea că programul nuclear al Iranului este pașnic, iar liderul suprem al Iranului, liderul Khamenei, a emis o fatwa, prin care interzice o armă nucleară, dar a adăugat că, dacă va fi presat, Iranul ar putea schimba placa. Dacă o pisică este încolțită, ar putea avea un comportament pe care nu l-ar arăta o pisică liberă. Dacă Iranul va fi presat în acestă direcție, atunci nu va fi vina Iranului, ci a celor care l-au presat.

În mod normal, Iranul nu are niciun program și nicio intenție de acest fel. Însă acestea nu sunt circumstanțe normale. Amenințarea lui Alavi a survenit după ce Iranul a anunțat că va îmbogăți uraniul până aproape de nivelul de uz militar și că studiază uraniu-metal, o componentă-cheie într-o bombă nucleară. Precum vedem, Iranul nu va stopa îmbogățirea uraniului. N-au dorit niciodată, nici acum nu vor și nici nu vor vrea. În timp ce procesul de îmbogățire continuă, liderul Khamenei al Iranului și președintele Biden sunt într-o confruntare. Khamenei spune că nu vrea niciun nou acord, decât dacă SUA ridică sancțiunile, iar Biden spune că nu va ridica sancțiunile decât dacă Iranul revine la masa negocierilor.

Va ridica oare SUA sancțiunile prima dată pentru ca Iranul să revină la masa negocierilor? Nu.

Trebuie să oprească îmbogățirea uraniului mai întâi? Aici în Israel, armata Israelului a estimat marțea trecută că, în doi ani, Iranul va obține bomba nucleară. Secretarul de stat american Antony Blinken spunea recent că s-ar putea să o obțină în câteva săptămâni. Unii spun însă că este doar o decizie politică a liderilor Iranului. Din punct de vedere tehnologic și științific, nu timpul este marea problemă. Este vorba doar de situația politică pe care ei vor să o reprezinte.

Între timp, șeful de personal al armatei israeliene a spus că armata Israelului pregătește planuri operaționale în caz că Israelul trebuie să atace centrele nucleare ale Iranului.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 366, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

120 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.