Israelul neglijat în politica externă a administrației Biden | AO NEWS

Israelul neglijat în politica externă a administrației Biden | AO NEWS

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Statul Israel a fost înlăturat de pe o poziție prioritară a politicii externe americane. Într-o primă adresă de politică externă la Departamentul de Stat al Americii, președintele Joe Biden nu a reușit să menționeze nici măcar odată Israelul.

În schimb, liderul american și-a concentrat în primul rând discursul asupra necesității de a revigora relațiile Washingtonului cu aliații și partenerii cheie din teatrele de operațiuni de dincolo de Orientul Mijlociu. Deoarece acțiunile vorbesc mai tare decât cuvintele, această schimbare de politică externă este clar întărită de faptul că președintele Biden nu a purtat încă o conversație telefonică cu niciun lider al țărilor aliniate Americii din Orientul Mijlociu.

Mai mult, singurul punct adus de președintele Biden în observațiile sale de politică externă care au atins Orientul Mijlociu a inclus o inversare a politicii administrației Trump față de războiul din Yemen, adică suspendarea efectivă a vânzării de arme de mai multe miliarde de dolari către Arabia Saudită.

Casa Albă ia în considerare posibilitatea de a ridica sancțiunile impuse Iranului pentru ca acesta să revină la masa negocierilor în legătură cu programul său nuclear. Au fost transmise și alte semnale către regimul de la Teheran, care indică noua viziune americană de politică externă, ceea ce îngrijorează Israel, Arabia Saudită și alți parteneri regionali care sunt afectați direct de comportamentul agresiv al Iranului.

Sursă: TV7

694 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.