Rugăciune       TV LIVE                 

Casa lui Tolkien

  Mapamond Creștin
În Anglia, casa lui J.R.R. Tolkien, în care a scris două capodopere ale literaturii engleze, este de vânzare. Casa din Oxford este locul unde Tolkien a scris ”Stăpânul inelelor” și ”Hobbitul”. Câțiva fani speră să o conserve sub forma unui centru literar, însă așa cum ne va spune Jenna Browder de la CBN, ei au nevoie de ajutor și asta repede.

Jenna Browder: 20 Northmoor Road, Oxford, Anglia, este locul unde J.R.R. Tolkien a trăit între 1930 și 1947. Aici și-a crescut copiii și tot aici a scris câteva dintre cele mai cunoscute romane ale sale. Acum este de vânzare și sunt mulți cumpărători interesați, printre care și Proiectul Northmoor. Multe persoane susțin cauza.

Bărbat 1: În 1930, o familie s-a mutat la 20 Northmoor Road, o casă mare în orașul universitar Oxford din Anglia.

Bărbat 2: Tânărul tată își amuza copiii cu povești despre un hobbit.

Julia Golding: Nu există un loc pentru Tolkien în lume. Mulți alți autori au câte o casă dedicată lor.

Jenna Browder: Fondatoarea Proiectului Northmoore, Julia Golding, vrea să schimbe această situație.

Julia Golding: În Regatul Unit avem casa lui Jane Austen, avem casa lui Wordsworth, casa lui Shakespeare. M-a uimit mereu că lipsește o piesă din această moștenire literară.

Jenna Browder: Scopul ei este de a transforma casa într-un centru de literatură în onoarea lui Tolkien. Ea a spus că centrul se va concentra pe toate aspectele vieții sale, de la scrieri, la anii în care a fost profesor la Oxford, la credința sa catolică profundă și la prieteniile faimoase.

Julia Golding: El a făcut parte dintr-un grup numit ”The Inklings” în care a fost și C. S. Lewis. La Centrul literar pe care l-au avut aici, în Oxford, participau mulți credincioși, iar acest lucru făcea parte din mentalitatea lor când își scriau operele.

Jenna Browder: Proiectul Northmoor are la dispoziție doar trei luni să strângă șase milioane de dolari înainte ca această casă să ajungă pe piața publică.

Julia Golding: Am ajuns la jumătate de milion în prima săptămână, ceea ce este un rezultat foarte bun. Trebuie să ținem pasul și mai avem mult până la capăt.

Bărbat 3: Vedeți, sunt mulți ca noi, și vrem să îl vedem finalizat.

Bărbat 2: Vom reuși doar dacă o vom face împreună.

Jenna Browder: Proiectul Northmoor mai are planuri și pentru o comunitate online pentru fanii Tolkien, care vor să participe, dar nu pot ajunge la Oxford.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 862, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

69 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.