Pastorii condamnă teoriile conspiraționiste

  Mapamond Creștin
S-ar putea ca anumite teorii ale conspirației să fi alimentat revolta de la Capitoliu. Unele teorii continuă să fie vehiculate și în biserici. Așa cum ne va spune Heather Sells de la CBN, pastori cunoscuți condamnă aceste teorii ca fiind minciuni periculoase.

Heather Sells: De-a lungul anilor au apărut teorii ale conspirației și au devenit din nou proeminente în 2020. Această intensificare include diverse biserici. Astfel, câțiva pastori cunoscuți au decis să ia atitudine și să îndemne credincioșii să se gândească în ce cred și ce postează. Pastorul Tony Suarez, unul dintre consilierii președintelui Trump, a spus că s-a ajuns prea departe. El a vorbit despre anumite teorii ale conspirației și a cerut celor care le răspândesc să-și ceară iertare.

Tony Suarez: Săptămâna trecută, nu vreau să greșesc, dar a existat un număr imens de mesaje, de telefoane, materiale video pe YouTube și diverse alte materiale video care au suținut tot felul de lucruri, de la legea marțială la implementarea Legii insurecției și la faptul că președintele Trump se ascunde la o bază militară din Texas.

Heather Sells: Săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Convenției Bisericilor Baptiste din Sud, Russell Moore s-a adresat pastorilor. Credincioșii să nu fie surprinși din cauza creșterii dezinformării, a spus el.

Russell Moore: Este un model de afacere bun, acela de a ține oamenii într-o stare constantă de indignare și de a prezenta fiecare situație și fiecare moment ca fiind unul apocaliptic.

Heather Sells: Congresmanul republican Adam Kinzinger îndeamnă liderii creștini care s-ar putea să fi contribuit la această răspândire să-și ceară scuze. Inițial, Kinzinger a afirmat că ideea unor alegeri furate ar fi o conspirație. Potrivit lui Suarez, el a susținut renumărarea voturilor și nu are nicio problemă cu pastorii care au procedat la fel. Acum, spune el, a venit vremea să acceptăm rezultatele alegerilor.

Tony Suarez: La un moment dat trebuie să acceptăm rezultatele și să mergem mai departe. Știu că pentru unii asta este dificil.

Heather Sells: Potrivit lui Ed Stezer de la Wheaton College, Isus este Adevărul. Când credincioșii promovează minciuni sau informații neverificate, ei discreditează Evanghelia.

Dr. Ed Stetzer: Când suntem creduli și ușor de păcălit, când noi suntem cei care postăm teorii ale conspirației, iar apoi spunem că învierea a avut loc cu adevărat, dar și acele teorii ale conspirației sunt adevărate, atunci acest comportament subminează calitatea noastră de martori. Oamenii vor pune sub semnul întrebării credibilitatea noastră.

Heather Sells: Dr. Moor le-a spus pastorilor că este ușor să creezi controverse și conflicte, dar noi suntem chemați să apelăm la rațiune și să nu ne lăsăm conduși de frică.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 862, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

161 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.