Rugăciune       TV LIVE                 

Crește numărul femeilor din Orientul Mijlociu care părăsesc islamul pentru Isus

  Mapamond Creștin

Are loc o revoluție ascunsă în rândul femeilor din Orientul Mijlociu, care părăsesc islamul și își predau viața lui Isus, potrivit lui Tom și Joanne Doyle, fondatorii lucrării Unchanted Ministries și misionari pe termen lung în Orientul Mijlociu. Cei doi au discutat cu Wendy Griffith despre o nouă carte.

Wendy Griffith: Tom și Joann au scris o carte împreună, intitulată: ”Women Who Risk – Secret Agents for Jesus in the Muslim World și ni se alătură acum. Tom și Joanne Doyle, este minunat să vă avem la emisiune.

Joanne Doyle: Îți mulțumim, Wendy.

Tom Doyle: Este minunat să fim aici.

Joanne Doyle: Da, așa este.

Wendy Griffith: Tom, ai spus că femeile musulmane descoperă că Isus este viu. Ele își predau viața Lui și au decis să rupă tăcerea. Cum reușesc să se întâlnească și să se încurajeze reciproc într-o lume în care a fi creștin este adesea considerat o crimă.

Tom Doyle: Ele încep cu familia, deoarece femeile sunt portarii spirituali ai familiei. Ele doresc să vestească Evanghelia copiilor lor, soțului lor. Acest lucru este adesea periculos. Apoi, ele se întâlnesc în biserici clandestine în Iran, în Siria. Aceste femei care se întâlnesc sunt curoajoase. Ele sunt într-o misiune. Odată ce au descoperit că Isus le iubește, Îi pasă de ele, le ascultă rugăciunile, ele sunt pregătite să Îl urmeze.

Wendy Griffith: Ați intitulat cartea ”Women Who Risk”, (Femei care riscă) deoarece ele riscă mult spunând poveștile lor. Cum le-ați convins să vorbească și de ce o fac?

Tom Doyle: Wendy, ele spun aceste povestiri de parcă ar fi ceva obișnuit, ca de exemplu când mergem la magazin. Am făcut asta ieri. Ele sunt obișnuite cu persecuția, sunt obișnuite cu greutățile. Bineînțeles că după ce L-au acceptat pe Isus, ele s-au așteptat la persecuție și au acceptat-o înainte să Îl primească pe Isus. Așadar, ele au fost dispuse să își spună poveștile. Nu folosim numele lor adevărate, însă poveștile lor ne inspiră. Suntem de părere că Trupul lui Hristos, în aceste vremuri polarizate, va crește în credință, când vor vedea aceste eroine pentru Evanghelia lui Hristos.

Wendy Griffith: Amin. Tom, știu că ai publicat mai multe cărți, printre care una despre vise și viziuni și alte cărți. Joanne, aceasta este prima carte pe care ai scris-o cu Tom. Cu ce vor rămâne cititorii după ce citesc această carte?

Joanne Doyle: Cu mai multe lucruri. În primul rând, sper că ei vor fi încurajați de faptul că Dumnezeu lucrează. În prezent, lumea se simte captivă, însă Dumnezeu nu este niciodată prins într-o capcană, deoarece El lucrează în mod măreț în viețile oamenilor din întreaga lume. Din această carte veți vedea cum lucrează El în viețile fostelor musulmane atunci când ele își predau viața lui Hristos. De asemenea, sperăm și ne rugăm ca atunci când oamenii vor vedea cât de deschiși sunt musulmanii față de Isus, nu se vor mai teme de ei în occident. Ei vor căuta să încheie prietenii și poate să devină cei care îi duc la credința în Hristos.

Wendy Griffith: Da, am fost binecuvântată să am oportunitatea de a vă vedea în timpul lucrării voastre în Iordania cu puțin timp în urmă. Ceea ce faceți este absolut incredibil și faptul că v-ați transpus lucrarea într-o carte este ceva minunat. Tom, ce dorești să spui în încheiere?

Tom Doyle: Femeile conduc biserici în locuri ca Iran. Bărbații nu au răspuns așa de repede la chemare. Asta îmi aduce aminte de adepții lui Isus, de femeile la cruce, de femeile la mormântul gol. Ele au mers și au vestit mesajul. Asta vedem în prezent. Vedem că bărbații au început să le urmeze exemplul și să schimbe lumea. Sunt de părere că modul în care Dumnezeu lucrează într-o regiune așa de periculoasă va uimi oamenii. În prezent, Evanghelia are biserica ce se răspândește cel mai mult în lume. Iar femeile sunt cele care aduc schimbări majore în acest context.

Wendy Griffith: Tot ce spuneți este așa de palpitant. Tom și Joanne Doyle, vă mulțumesc pentru participare.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 861, difuzată la Alfa Omega TV în ianuarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

148 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.