Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Arheologii au găsit o greutate biblică antică | Știre Alfa Omega TV

Arheologii din Israel au adus la suprafață o greutate din piatră de var, care datează de pe vremea Templului lui Solomon din Ierusalim. Greutatea pe care o vedeți este egală cu doi shekeli și a fost găsită la Zidul Plângerii din Ierusalim. Sistemul de greutate shekel s-a folosit pe vremea primului Templu pentru a strânge taxele anuale pentru întreținerea templului, pentru jertfe, pentru mâncare și pentru alte bunuri.

Citeste mai departe

Convingere divină | Știre Alfa Omega TV

Covid-19 scoate la iveală credința și curajul din mulți oameni de rând. În Savannah, Georgia, o prezentatoare de știri a decis să iasă din zona ei de confort pentru a lupta cu virusul. Dawn Baker a devenit prima voluntară care participă în faza a treia a testării unui vaccin. Eric Philips de la CBN a vorbit cu ea despre ce rol a jucat credința ei în luarea acestei decizii importante.

Citeste mai departe

1.300 de locuințe au primit autorizație de construcții în Samaria | AO NEWS

Aproximativ 1.300 de locuințe au primit autorizație de construire în Gush Etzion, chiar la sud de Ierusalim. Consiliul Superior de Planificare al Administrației Civile din Israel a aprobat miercuri două planuri de construcție în cadrul comunităților evreiești din Samaria și Iudeea. Aceste planuri de construire mai prevăd și că Pnei Kedem, o comunitate evreiască veche de mai bine de 20 de ani va fi în sfârșit recunoscută oficial în registrul funciar.

Citeste mai departe

Atac asupra Armeniei | Știre Alfa Omega TV

Două națiuni străvechi sunt în război: Armenia și Azerbaidjan pentru o regiune mică numită Nagorno-Karabah, populată în mare parte de creștini. Azerbaidjan revendincă acest teritoriu, deși majoritatea populației din zonă este armenă, așa cum a arătat Chris Mitchell de la CBN din Ierusalim. Deși în prezent vorbim de un conflict minor, acesta poate lua amploare.

Citeste mai departe

Creștini eliberați în Eritreea | Știre Alfa Omega TV

Sosesc știri încurajatoare din Eritreea, Africa. Potrivit Global News Alliance, zeci de creștini au fost eliberați din închisori în ultimele luni. Se presupune că mai bine de 500 de creștini sunt încarcerați în Eritreea, mulți dintre ei de mai bine de 10 ani în condiții groaznice, ținuți chiar și în containere. Potrivit unor rapoarte, cel puțin 49 de prizoneri au fost eliberați începând din luna iulie. Global News Alliance a vorbit cu Andrew Boyd de la Release International despre acest subiect.

Citeste mai departe

O întâlnire istorică | Știre Alfa Omega TV

Miniștrii afacerilor externe ai Emiratelor Arabe Unite și Israelului s-au întâlnit pentru prima dată la câteva săptămîni după ce cele două țări au semnat un acord de pace. Întâlnirea la vârf a avut loc la Berlin. Miniștrii celor trei țări au vizitat Monumentul Holocasutului din centrul Berlinului. Ei au participat la întâlniri cu ușile închise. Ministrul afacerilor externe al Emiratelor Arabe Unite a declarat că se așteaptă la o relație nouă și prosperă cu Israelul.

Citeste mai departe

Trailer Jerusalem Dateline 349 | 17 octombrie 2020

În această săptămână, la Jerusalem Dateline:­ Tensiuni vechi reapar în timp ce Azerbaidjan, o țară musulmană, este în război cu Armenia, cea mai veche națiune creștină, într-o dispută teritorială și religioasă de zeci de ani. Apoi, Israelul insistă pe faptul că Hezbollah dezvoltă rachete în Beirut și le ascunde între civili. După aceea, vom întâlni un scriitor și cântăreț israelian care spune: Mi-e deajuns că sunt copilul lui Dumnezeu. Vom mai vedea și felul cum creștinii îi ajută pe supraviețuitorii Holocaustului în vreme de COVID. Toate acestea și multe altele acum, la Jerusalem Dateline.

Citeste mai departe

Interviu cu Chris Mitchell, aflat în carantină | Știre Alfa Omega TV

În timp ce Israelul a ajuns la sfârșitul sărbătorilor biblice de toamnă și se îndreaptă spre a patra săptămână de carantină, premierul israelian Netanyahu vrea continuarea carantinei. Aceasta înseamnă că toate magazinele neesențiale, afacerile și școlile vor rămâne închise. Israelienilor li se permite să meargă 1 km în jurul locuinței, cu câteva excepții. De asemenea li se impune o carantină de două săptămâni celor care ajung în țară. În acest moment îl avem chiar pe Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu, în carantină.

Citeste mai departe

Antreprenor arab donează teren pentru un loc de rugăciune | AO NEWS

Un antreprenor arab, care a amenajat un spațiu deschis ce va servi ca loc de rugăciune pentru credincioșii din comunitatea israeliană din Samaria, a decis să doneze terenul. Antreprenorul, Rami Yihya din Teibeh, a fost angajat de membrii sinagogii yemenite din Einav pentru a pregăti o zonă adecvată în care să se poată ruga în timpul actualei pandemii, când sinagogile sunt închise. Auzind că această construcție era destinată rugăciunii, Yihya a donat atât materialele de construcții, cât și manopera.

Citeste mai departe

Cum se construiește o sukka | Știre Alfa Omega TV

În cartea Leviticul, Domnul poruncește poporului evreu să construiască corturi sau adăposturi improvizate și să locuiască în ele vreme de șapte zile. Înainte de COVID, Știrile CBN a mers într-o piață din Ierusalim cunoscută sub denumirea suk, pentru a observa cum se pregătesc oamenii de sărbătoare și de ce au nevoie pentru a construi o sukka într-un an fără coronavirus.

Citeste mai departe

Un lider evreu condamnă comparația lui Trump cu Hitler | Știre Alfa Omega TV

În Statele Unite, un grup evreiesc de stânga a publicat o reclamă în care compara administrația Trump cu Germania lui Adolf Hitler din anii 1930. Reclama de 30 de secunde publicată de consiliul democrat evreiesc pentru America conține un clip în care susținătorii lui Hitler flutură steaguri naziste în timp ce Trump vorbește în cadrul campaniei, cât și imagini cu diverse adunări pentru supremația albilor.

Citeste mai departe

Pompeo: „Sper că Sudanul va recunoaște Israelul”

S.U.A. a început procesul de ridicare a desemnării Sudanului ca țară sponsor a terorismului, a anunțat secretarul de stat american, Mike Pompeo, legând acest proces de necesitatea normalizării legăturilor Sudanului cu Israelul, informează TPS. Și președintele Donald Trump, la începutul acestei săptămâni, a anunțat același lucru.

Citeste mai departe

Arabia Saudită: următoarea țară care va face pace cu Israelul? | Știre Alfa Omega TV

Cred că în acest moment ne îndreptăm spre dezvoltări dramatice în sensul normalizării relațiilor și a unui tratat de pace între Arabia Saudită și statul Israel. O altă națiune arabă ar putea curând normaliza relațiile cu Israelul, după tratatul istoric dintre EAU, Bahrain și statul evreiesc. Mulți întrevăd Arabia Saudită ca fiind următoarea surpriză.

Citeste mai departe

Trailer Jerusalem Dateline | 24 octombrie 2020

În această săptămână, la Jerusalem Dateline... În ciuda obținerii unui armistițiu, luptele continuă între Armenia și Azerbaidjan. Președintele Armeniei spunea pentru CBN că în spatele conflictului este Turcia. Turcia a adus militanții islamici în regiune și a schimbat configurația întregului conflict. Apoi, unii sunt de părere că Arabia Saudită ar fi următoarea națiune din Orientul Mijlociu care va face pace cu Israelul. Cred că aceasta va avea loc, e doar o chestiune de timp. Și, după Acordurile Avraam, viceprimarul Ierusalimului conduce o întâlnire de femei istorică în Dubai.

Citeste mai departe

Este Arabia Saudită pregătită pentru un acord de pace? | Știre Alfa Omega TV

Israelul a semnat recent acorduri istorice cu Emiratele Arabe Unite și cu Bahrain. Acum mulți se întreabă dacă Arabia Saudită va fi următoarea țară care va semna Acordul Avraam. Secretarul de Stat al Statelor Unite, Mike Pompeo s-a întâlnit cu omologul său saudit și a îndemnat regatul să-și reglementeze relațiile cu Israelul.

Citeste mai departe

Copiii din China nu au dreptul la credință | Știre Alfa Omega TV

Un grup care militează pentru drepturile religioase a avertizat China, deoarece țara refuză dreptul copiilor de a practica credința. The Jubilee Campaign a sponsorizat un eveniment secundar la Adunarea Generală din această lună a Națiunilor Unite, intitulat: ”China refuză dreptul la credință pentru toți copiii.” Emilie Kao de la The Heritage Founation a citit o declarație cu privie la modul în care guvernul Chinei cenzurează religia în toate domeniile din viața unui copil, de la piața publică până la media, chiar și acasă.

Citeste mai departe

În pandemie, CBN News ajută o supraviețuitoare a Holocaustului | Știre Alfa Omega TV

Criza generată de COVID a făcut ca mulți oameni bătrâni să stea acasă și în Israel, aici sunt incluși și supraviețuitori ai Holocaustului precum Tanya, care abia a scăpat de invazia naziștilor din Ucraina din Al Doilea Război Mondial. Acum nu poate merge la cumpărături din cauza virusului, așa că CBN Israel îi oferă alimente.

Citeste mai departe

3 săptămâni de luptă între Armenia și Azerbaidjan | Știre Alfa Omega TV

Au trecut trei săptămâni de lupte între Armenia și Azerbaidjan, din cauza regiunii disputate Nagorno-Karabah și nu se întrevede încheierea acestora. Ambele părți se învinuiesc pentru izbucnirea ostilităților actuale. Deși s-a stabilit un armistițiu, sute de oameni au fost uciși și mult mai mulți au fost strămutați, iar grupurile umanitare internaționale avertizau că situația este o criză umanitară majoră.

Citeste mai departe

Viceprimarul Ierusalimului conduce o întâlnire de femei istorică în Dubai | Știre Alfa Omega TV

Viceprimarul Ierusalimului, Fleur Hassan-Nahoum, s-a reîntors recent dintr-o delegație care acum un an ar fi fost de neînchipuit. Corespondentul CBN în Orientul Mijlociu, Julie Stahl, a discutat cu Hassan-Nahoum pe când era în Dubai în cadrul primei întâlniri a Forumului femeilor din Golf și Israel, întâlnire posibilă după semnarea Acordurilor Avraam dintre Israel și EAU.

Citeste mai departe

Israelul se află în carantină | Știre Alfa Omega TV

În Israel, se pare că al doilea val al pandemiei de coronavirus începe să scadă după patru săptămâni de carantină. Rata de infectare s-a redus semnificativ de la 9.000 de cazuri noi pe zi la 2.000 de cazuri. Guvernul va începe să ridice restricțiile, însă potrivit liderilor, va fi nevoie de luni de zile până când viața va reveni la normal. Între timp, armata israeliană ajută sistemul de sănătate supraîncărcat al țării. Recent, a transformat o parcare subterană a unui spital din nordul Israelului în primul salon Covid de acest tip.

Citeste mai departe

Lupta pentru America | Știre Alfa Omega TV

O nouă mișcare a femeilor conservatoare a pornit la drum. Grupul Women Fighting for America a plecat cu autobuzul într-un turneu care poartă denumirea de ”Tămăduirea țării noastre” și va străbate mai multe state pentru a lupta pentru sufletul Americii. Recent, Wendy Griffith de la CBN a stat de vorbă cu reprezentantele acestui grup.

Citeste mai departe

Un pastor din Iran a fost condamnat la închisoare | Știre Alfa Omega TV

Un pastor al unei biserici în case, în vârstă de 43 de ani, din Iran, Yousef Nadarkhani, își ispășește pedeapsa de șase ani. El este acuzat de autoritățile iraniene de propagarea mișcării bisericilor în case și promovarea creștinismului sionist. Recent, George Thomas de la CBN a stat de vorbă despre acest caz cu un membru al Comisiei Statelor Unite pentru drepturile religioase internaționale.

Citeste mai departe

Lupta împotriva noului coronavirus în Nazaret | Știre Alfa Omega TV

În timp ce Israelul este în carantină, armata intervine pentru a-i ajuta pe nevoiașii din orașul natal al lui Isus. Nazaretul este cel mai mare oraș arab din Israel și mulți nu au acces la mâncare în timpul carantinei. Comandamentul frontului intern al Armatei Israeliene distribuie ajutoare, procesează teste COVID și asigură și alte servicii.

Citeste mai departe

Războiul dintre Armenia și Azerbaidjan, un conflict vechi de zeci de ani | Știre Alfa Omega TV

Armenia și Azerbaidjan sunt în război. Conflictul a început în a doua parte a lunii septembrie, readucând în obiectiv o dispută veche de zeci de ani asupra unei regiuni numită Nagorno-Karabah. Azerbaidjanul are pretenții asupra acelei zone, deși cei mai mulți locuitori sunt armeni. După cum relatează Chris Mitchell de la Ierusalim, deși conflictul este redus în acest moment, s-ar putea amplifica.

Citeste mai departe

E-mailurile lui Hillary Clinton expuse | AO NEWS

Expunerea recentă a e-mailurilor lui Hillary Clinton stârnește resentimente în mass-media de limbă arabă din țările moderate, informează TPS, deoarece acestea demonstrează sprijinul ei aparent pentru elementele musulmane extremiste din Orientul Mijlociu și haosul cauzat de așa-numita Primăvară Arabă.

Citeste mai departe

Sărbătoarea Corturilor, online | Știre Alfa Omega TV

Una din principalele victime ale coronavirusului este turismul și aceasta se resimte mai ales în această perioadă a sărbătorilor. Pentru prima dată în 40 de ani, mii de creștini din întreaga lume nu vor putea călători la Ierusalim pentru a lua parte la sărbătoarea biblică a Corturilor. După cum vom vedea însă în următorul reportaj, sărbătoarea din acest an va continua.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.