Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Soapy - un dispozitiv menit să învețe oamenii să se spele corect pe mâini | Știre Jerusalem Dateline

Israelul vine cu o nouă inovație pentru combaterea COVID-19 printr-o metodă avansată de spălare a mâinilor. Încă de la începutul crizei ni s-a spus despre importanța spălării mâinilor. Julie Stahl, corespondenta CBN în Orientul Mijlociu, ne prezintă o inovație israeliană care ne arată cât de bine ne descurcăm.

Citeste mai departe

Descoperire arheologică | Știre Mapamond Creștin

Israelul a adus la suprafață o descoperire arheologică importantă de pe vremea regelui Ezechia și al fiului său Manase chiar în Ierusalim. Excavatoarele au descoperit un centru de genul unui depozit vechi de 2.700 de ani, folosit pentru activitățile guvernului din împărăția lui Iuda. Înăuntru s-au găsit 120 de mânere de recipiente cu urme de sigiliu scris în ebraică. Multe dintre inscripții spun, citez: ”Aparțin regelui.” Ei au mai găsit statuete de lut folosite pentru închinarea la idoli. Acest fapt se potrivește cu povestirea biblică.

Citeste mai departe

UE „poartă o responsabilitate semnificativă pentru terorismul palestinian„ | AO NEWS

Itamar Marcus, directorul Palestinian Media Watch, a acuzat Uniunea Europeană că este „complet iresponsabilă pentru finanțarea ONG-urilor palestiniene, precum și a Autorității Palestiniene în sine și poartă o responsabilitate semnificativă pentru terorismul palestinian. Până în ziua de azi, nu există nicio restricție europeană care să interzică Autorității Palestiniene să transmită mai departe finanțări din banii europeni către organizații teroriste.”

Citeste mai departe

Chevron devine jucător principal pe piața energetică israeliană | AO NEWS

Societatea comercială Chevron Corporation a anunțat luni că a încheiat un acord definitiv cu compania Noble Energy, pentru a achiziționa toate acțiunile rămase ale Noble Energy într-o tranzacție cu o valoare totală de 5 miliarde de dolari. Noble Energy este un operator principal al instalațiilor de gaze de pe coasta Israelului și a jucat un rol esențial în descoperirea și dezvoltarea câmpurilor masive de gaz natural din Tamar și Leviathan din Israel.

Citeste mai departe

Mese calde pentru persoanele defavorizate | Asociația „Isus, Speranța României” | Reportaj Alfa Omega

Dumnezeu spune să ne aducem aminte de orfan, de văduvă și de străin. Acest îndemn a fost pus în practică de Asociația Evanghelistică și de Caritate „Isus Speranța României” din Timișoara, care derulează mai multe proiecte sociale. Unul dintre acestea este proiectul „Mana”, o cantină socială mobilă care constă în livrarea zilnică a hranei gătite la domiciliul persoanelor care se află în situaţii de sărăcie extremă şi vârstnicilor care sunt în imposibilitatea de a-şi procura mâncarea singuri.

Citeste mai departe

O mișcare de trezire spirituală neașteptată în Iran | Știre Mapamond Creștin

În Iran are loc o mișcare de trezire spirituală neașteptată în mijlocul pandemiei de Covid-19. Echipa de la Mohabat TV vestește mesajul Evangheliei în Iran prin televiziune și internet. Potrivit misiunii, numărul celor ce-L primesc pe Isus prin mediul online a crescut cu 10% față de anul trecut. În consecință, începând din luna martie, în fiecare lună, 3.000 de iranieni s-au întors la Hristos. Numărul mare de oameni care părăsesc islamul duce la reacții violente față de Biserică. Creștinii din Iran sunt arestați și trimiși la închisoare deoarece acceptă mesajul Evangheliei. Mike Ansari (Maic Ansarii), directorul de resurse de la Mohabat TV, are mai multe detalii despre acest subiect.

Citeste mai departe

Un pastor a fost ucis în India | Știre Mapamond Creștin

Săptămâna trecută, membrii unei grupări comuniste au răpit și au ucis un pastor din India. Potrivit publicației Morningstar News, atacul a avut loc în satul Bhatpar din statul Maharashtra. Pastorul Tando predica la vreo 15 familii pe propietatea sa, când au venit trei bărbați înarmați și trei femei. Pastorul a fost legat la mâini și a fost luat de la fața locului. Câteva minute mai târziu, s-a auzit o împușcătură și pastorul a murit. Potrivit unor rapoarte, localnicii s-au plâns de numărul mare de oameni care s-au întors la Hristos, iar acest lucru a incitat grupul să ucidă pastorul.

Citeste mai departe

Refuzul statutului de refugiat | Știre Mapamond Creștin

În mijlocul acestei persecuții fără egal, pe care o putem vedea în întreaga lume, mulți cer azil în Statele Unite. Potrivit unor cifre recente, ei nu au parte nici pe departe de protecția de care s-au bucurat în anii precedenți. Astfel, promotorii drepturilor omului au tras semnalul de alarmă. Jenna Browder de la CBN vine cu mai multe detalii.

Citeste mai departe

O descoperire importantă în tratarea bolii Covid-19 | Știre Mapamond Creștin

Cercetătorii israelieni de la Universitatea Ebraică din Ierusalim și Centrul Medical Muntele Sinai din New York spun că ei au descoperit un medicament obișnuit, care poate transforma Covid-19 într-o răceală banală. După trei luni de cercetare, ei au declarat că virsul previne arderea regulată a carbohidraților, ceea ce duce la o acumulare de grăsime în celulele pulmonare. Astfel, se creează condițiile necesare pentru multiplicarea virusului.

Citeste mai departe

Imagine rară a unui tunel săpat de Hezbollah și descoperit de IDF | Știre Jerusalem Dateline

Siria a acuzat Forțele aeriene israeliene că ar fi vizat câteva zone de lângă Damasc, în noaptea zilei de 21 iulie. Un oficial militar citat de televiziunea de stat spunea că avioanele de luptă israeliene au întreprins un atac și antiaerienele din Siria au doborât mare parte a rachetelor. El mai spunea că atacul a provocat doar stricăciuni materiale, dar mai târziu s-a aflat că a ucis și un lider major al Hezbollah, ceea ce a crescut temerile că Hezbollah ar putea reacționa violent la granița de nord a Israelului.

Citeste mai departe

Cine a fost în spatele atacurilor din Natanz? | Știre Jerusalem Dateline

O serie de explozii recente în Iran au făcut ca mulți să se întrebe dacă aceste incidente nu sunt cumva un sabotaj la adresa regimului iranian. Una din aceste explozii a căpătat mai multă atenție decât celelalte. Între evenimentele misterioase au fost și un incendiu într-un șantier naval și o explozie la o conductă de gaze. Deși nu au apărut dovezi clare că aceste explozii ar fi rezultatul vreunui sabotaj, jurnalistul de investigații Ronen Bergman ne spune că dovezile sunt clare în ce privește explozia de la ansamblul nuclear de la Natanz.

Citeste mai departe

Reforme religioase în Sudan | Știre Mapamond Creștin

Cei care părăsesc islamul pentru creștinism sau pentru orice altă credință pot fi condamnați la moarte în multe țări musulmane. Cu puțin timp în urmă, exact așa au stat lucrurile și în Sudan, situat în partea de nord a Africii. Însă noul guvern al țării a anulat această lege controversată. Recent, Geroge Thomas de la CBN a stat de vorbă despre acest eveniment extraordinar cu vice-președintele Comisiei Americane pentru Libertatea Religioasă Internațională.

Citeste mai departe

Un baschetbalist turc ia atitudine împotriva pasului făcut de Erdoğan | Știre Mapamond Creștin

Pentru prima dată în aproape 90 de ani, moscheea Sfânta Sofia din Istanbul, Turcia, a găzduit rugăciuni musulmane. Această inițiativă face parte dintr-o viziune mai largă, menită să extindă influența președintelui Erdoğan în regiune și în lumea musulmană. Fapta lui Erdoğan este criticată atât de lideri de talie mondială, cât și de o vedetă a baschetului american care este musulman. Șeful biroului de știri CBN din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell ne va spune motivul pentru care vedeta a luat atitudine.

Citeste mai departe

Guvernatorul Californiei interzice studiile biblice | AO NEWS

După ce săptămănile trecute guvernatorul Californiei, membru al Partidului Democrat, Gavin Christopher Newsom, a interzis programele religioase în bisericile californiene, mai multe biserici și fundații au făcut un front comun de luptă împotriva acestei decizii. Motivând creșterea alarmantă a cazurilor de Covid 19, guvernatorul Californiei a emis un ordin legislativ ca toate bisericile să-și suspende serviciile publice.

Citeste mai departe

Milioane de copii rămân flămânzi din cauza pandemiei | Știre Mapamond Creștin

Cel puțin 110 milioane de copii din întreaga lume au rămas flămânzi din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, potrivit cercetărilor efectuate în 24 de țări de grupul umanitar creștin World Vision. Din cauza pandemiei, 8 milioane de copii din întreaga lume au ajuns să lucreze sau să cerșească mâncare sau bani. Potrivit Națiunilor Unite, 66 de milioane de copii vor ajunge să trăiască în sărăcie extremă, pe lângă cei 385 de milioane de copii care trăiesc deja în asemenea condiții.

Citeste mai departe

Creștinii și musulmanii din China sunt ținta atacurilor | Știre Mapamond Creștin

Indignarea ia amploare pe plan internațional împotriva guvernului comunist din China. Beijingul a fost criticat de întreaga lume din cauza modului în care a tratat criza cauzată de noul coronavirus. Guvernul este acuzat de persecutarea creștinilor și de genocidul etnicilor musulmani. Gary Lane de la CBN a realizat acest reportaj alarmant.

Citeste mai departe

Turcia vizează Ierusalimul | Știre Mapamond Creștin

Turcia a anunțat recent trasformarea Muzeului Sfânta Sofia în moschee. Acum, președintele Erdoğan vizează Muntele Templului din Ierusalim. Erdoğan a anunțat pe Facebook într-o postare în limba arabă că transformarea clădirii Sfânta Sofia într-un locaș de închinare musulman este un semn al faptului că Turcia va ”elibera” moscheea al-Aqsa situată pe Muntele Templului. Asta ar însemna că Israelul nu va mai putea controla Orașul Vechi al Ierusalimului, unde se află moscheea al-Aqsa. Erdoğan este cunoscut pentru afirmațiile sale anti-israeliene și pentru lăudarea grupului terorist Hamas. Între timp, creștinii de pretutindeni au condamnat transformarea muzeului Sfânta Sofia.

Citeste mai departe

Olanda admite că a susținut financiar doi suspecți de terorism | AO NEWS

Doi suspecți de terorism arabi implicați în atacul cu bombă din august 2019, care a ucis-o pe Rina Shnerb, în vârstă de 17 ani, au fost plătiți din impozitele olandeze. Ministrul afacerilor externe Stef Blok și ministrul pentru Comerțul Exterior și Cooperarea pentru Dezvoltare, Sigrid Kaag, au recunoscut în Camera Reprezentanților din Olanda săptămâna aceasta că au susținut financiar doi suspecți de terorism.

Citeste mai departe

Săpăturile arheologice descoperă elemente din vremea împăratului Ezechia Știre Jerusalem Dateline

Săpăturile arheologice efectuate în Ierusalim descoperă elemente din vremea împăratului Ezechia. Săpăturile efectuate lângă ambasada SUA din Ierusalim au deschis de fapt un sit arheologic masiv și unic, datând din vremea regelui Ezechia și a împăraților lui Iuda. După cum ne relatează Julie Stahl, corespondenta CBN în Orientul Mijlociu, situl pare să facă legătura dintre vechi și nou.

Citeste mai departe

Un musulman critică decizia Turciei de a converti Sfânta Sofia în moschee | Știre Jerusalem Dateline

Unul din simbolurile principale ale creștinismului din Orientul Mijlociu este Sfânta Sofia din Istanbul. Odată, cea mai mare biserică a creștinătății, a fost transformată în moschee pentru mulți ani. În ultimii 100 de ani a devenit muzeu, dar mai devreme în această lună, președintele turc Recep Erdogan a transformat-o din nou în moschee și pe 24 iulie, Sfânta Sofia a fost deschisă pentru rugăciunile musulmanilor.

Citeste mai departe

Knesset: Israel monitorizează antisemitismul online, dar nu ia măsuri | AO NEWS

Israel monitorizează mediul online și strânge probe pentru antisemitism, dar nu luptă suficient să-l înlăture, este concluzia unui raport al comisiei Aliyah sau Emigrare și Absorbție din Knesset, Parlamentul Israelian, prezentat zilele trecute. O masură prezentată președintelui comitetului, David Bitan este să întreprindă măsuri.

Citeste mai departe

Atac aerian în Siria | Știre Mapamond Creștin

Israelului îi este atribuit un raid aerian împotriva unor ținte iraniene în Siria săptămâna trecută. Observatorul pentru Drepturile Omului cu sediul în Marea Britanie a spus: ”Raidul a lovit stații ale guvernului și ale miliției iraniene din Siria. În urma raidului au murit cel puțin cinci luptători susținuți de Iran și șapte soldați sirieni.” Israelul comentează rar astfel de incidente, însă în ultimele două luni Siria a acuzat Israelul de cel puțin opt raiduri pe teritoriul său. Tot în această perioadă au avut loc o serie de explozii misterioase în Iran, care au zguduit în ultimele săptămâni centre pentru îmbogățirea uraniului, centrale electrice și alte locuri periculoase.

Citeste mai departe

Joel Rosenberg vorbește despre anexarea Iudeii și a Samariei | Știre Mapamond Creștin

Luni de-a rândul, știrea cea mai impotantă în Israel a fost o posibilă anexare a Iudeii și a Samariei, cunoscută ca și Cisiordania. Însă țara a ajuns în carantină din cauza pandemiei și crizei din guvern și se pare că acest subiect a fost uitat. Autorul de succes și expertul în Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg susține anexarea și recent a spus echipei de știri de la CBN că o întîrziere s-ar putea să nu fie un lucru rău.

Citeste mai departe

Boko Haram face noi victime în Nigeria | Știre Mapamond Creștin

În statul Borno din Nigeria, musulmanii radicali au executat cinci bărbați în fața camerei pentru a-i avertiza pe musulmanii care se convertesc la creștinism. Potrivit Morningstar News, întregistrarea a fost postată pe YouTube înainte să fi fost ștearsă. Un localnic din Borno a identificat doi bărbați. Unul dintre ei era angajat al unei organizații umanitare, iar celălalt era agent de securitate, ambii membri ai bisericilor locale. Într-o înregistrare precedentă, creștinii au identificat persoanele care i-au răpit. Ei fac parte dintr-o facțiune a grupului Boko Haram pe nume Calipha.

Citeste mai departe

AONEWS 29 iulie 2020

1. Armata israeliană își repoziționează forțele și închide drumurile de pe granița cu Libanul în încercarea de a anticipa un posibil atac din partea Hezbollah - TPS

Citeste mai departe

Mii de oameni Îl acceptă pe Isus Hristos în mijlocul COVID-19 | AO NEWS

Iranul se confruntă zilele acestea cu două mari probleme grave. Prima problemă: proteste ale populației împotriva guvernului, care prin deciziile sale politice a dus economia sub nivelul de subzistență. A doua problemă este legată de coronavirus. Deși nu se cunoaște cu exactitate numărul de infectări, există totuși rapoarte independente care arată că o mare parte din populație este infectată, și anume, cu mult peste cifrele oficiale.

Citeste mai departe

Israelienii au întocmit un plan pentru a stopa răspândirea COVID-19 | Știre Jerusalem DateLine

Într-o notă optimistă, ar putea un simplu medicament, aflat de zeci de ani pe piață, să trateze cu succes COVID-19? Această echipă de cercetători israelieni crede că poate și asta datorită unei reușite semnificative în înțelegerea modului în care virusul se multiplică în plămâni. Corespondenta CBN, Julie Stahl, vine cu această știre.

Citeste mai departe

Turcia promite să elibereze moscheea Al-Aqsa din Ierusalim | Știre Jerusalem DateLine

Președintele turc Recep Erdogan spune că faimoasa Sfânta Sofia va fi deschisă pentru rugăciunile musulmanilor începând de vineri, 24 iulie, imediat după ce a aprobat transformarea patrimoniului UNESCO într-o moschee. Acțiunea arată încă o dată determinarea lui Erdogan de a-și extinde influența în lumea musulmană. Unii se tem că aceasta va reprezenta o amenințare și pentru Israel, Orientul Mijlociu și chiar NATO.

Citeste mai departe

În Filipine, copiii cerșesc mâncare | Știre Mapamond Creștin

În Filipine, așa numitele autobuze jeepney care, de obicei străbat străzile orașului, momentan sunt în așteptare deoarece pasagerii au rămas acasă. Șoferii sunt pe străzi, însă nu să șofeze, ci să cerșească. Unii dintre copiii lor cerșesc și ei mâncare. Însă ei au găsit ajutor și dintr-o altă sursă. Operation Blessing de la CBN ajută familiile care se luptă pentru supraviețuire. Lucille Talusan a realizat acest reportaj în Manila.

Citeste mai departe

Studenții internaționali pot rămâne în SUA | Știre Mapamond Creștin

Vești bune pentru studenții internaționali care învață în Statele Unite. Administrația Trump a revocat o directivă, care ar fi constrâns studenții cu vize să părăsească țara dacă facultatea a oferit doar cursuri online. În multe universități nu se mai predă în aule, astfel sute de mii de studenți ar fi trebuit să se transfere sau să părăsească Statele Unite. Marc Papai este director la International Student Ministry for InterVarsity Christian Fellowship. El a comunicat echipei de știri de la CBN veștile bune, care sunt bune nu doar pentru studenții internaționali, dar și pentru cei americani.

Citeste mai departe

Israelul este lovit de al doilea val de pandemie | Știre Mapamond Creștin

Al doilea val al pandemiei cauzate de noul coronavirus a lovit Israelul ca un tsunami, iar liderii națiunii fac față cu dificultate situației. Cazurile zilnice au crescut de la numere cu două cifre, la 1.700 de cazuri. Criza a dus la o lipsă a medicamentului Remdesivir, ce se folosește la tratarea bolii cauzate de noul coronavirus și la o grevă națională organizată de Sindicatul Infirmierelor, care spun că sunt suprasolicitate. Potrivit prim-ministrului Benjamin Netanyahu, țara este la un pas de a intra în carantină, ceea ce a dus la o reacție violentă a miilor de protestatari.

Citeste mai departe

45% din evreii din întreaga lume trăiesc în Israel | AO NEWS

În lume există 14,41 milioane de evrei, a dezvăluit săptămâna aceasta Comitetul pentru Absorbție și Diaspora din Israel, iar 45% sau 6,74 milioane dintre aceștia trăiesc în Israel, 6 milioane în America de Nord, 1 milion în Europa, 0,32 milioane în America de Sud, 0,30 în Asia, 0,12 în Australia și Noua Zeelandă și 0,07 în Africa.

Citeste mai departe

Un punct din Ierusalim aduce împreună evreii și creștinii | Jerusalem DateLine

Creștinii au avut legături cu Israelul cu mult înainte de înființarea statului evreiesc. Premierul Beniamin Netanyahu spunea că sioniștii creștini au avut un rol crucial în fondarea statului modern Israel. El spunea aceasta în urmă cu câțiva ani, la inaugurarea morii de vânt din Ierusalim, după ce a fost renovată de creștini.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.