Angajamentul pentru castitate - de Anda Sabau

  Secțiunea ProViață

Prea multe scene “fierbinți” la televizor? Prea multe poze și filme pentru adulți pe internet? Prea multe avorturi în lume? Prea multă sexualitate expusă brutal? Te-ai săturat și tu? În cadrul grupului celor cu inimă curată care și-au luat angajamentul pentru castitate, există tineri gata să discute cu tine, să îți întărească gândurile spre curăție și să îți arate că se poate și altfel.

Într-o lume care te învață să îți satisfaci toate nevoile și curiozitățile, care te îndeamnă să experimentezi totul și care nu pune niciun preț pe curăție, feciorie sau inimi curate, tinerii sunt cei care trebuie să iasă în evidență și să arate lumii întregi că încă mai există și altfel de valori în lumea în care trăim. În perioada de dinaintea “revoluției sexuale” nici nu era nevoie să se pună problema curăției tinerilor, păstrată cu sfințenie până la căsătorie...

 

Lumea ce ne înconjoară azi ne arată totul explicit despre sexualitate. Chiar și în școli, încă de la vârste fragede copiii sunt învățați totul despre sexualitate, poate chiar mai mult decât ar trebui să știe. Efectele nu s-au lăsat așteptate și le vedem cu toții în jurul nostru: copii care își încep viață sexuală la 11-12 ani, copii care nasc copii, avorturi, probleme de sănătate (creșterea alarmantă a bolilor cu transmitere sexuală) și chiar deces, toate având o cauza comună: lipsă unei educații pentru castitate.

Alfa Omega TVÎn SUA există deja un trend pentru castitate, se fac campanii intense, există persoane pregătite special în acest sens, care merg în școlile din întreagă țara și le vorbesc tinerilor despre castitate ca o alternativă de viață până la căsătorie. Reacția majorității tinerilor din școli și licee atunci când le este prezentată mișcarea pentru castitate este “n-am știut” sau “nu ne-a spus nimeni”. Cea mai mare temere a tinerelor care sunt active sexual este aceea de a nu rămâne însărcinate, însă bolile cu transmitere sexuală sunt mult mai periculoase decât o sarcină la vârstă fragedă. Desigur că niciuna dintre acestea nu este de dorit.

O alegere bună poate fi făcută înainte de a-ți începe viață sexuală. O viață trăită cast până la căsătorie nu te expune niciunui fel de risc, niciunei boli, nu îți crează nicio temere, dimpotrivă, te poate ajută să găsești un soț/o soție care te iubește cu adevărat, îți respectă corpul, și totodată valorile în care crezi. Castitatea este cel mai frumos cadou pe care îl poți face viitorului tău soț/viitoarei tale soții.

Angajamentul pentru castitate are loc de două ori pe an, în lunile mai respectiv octombrie la biserica “Sf. Maria Regina Păcii și a Unității tuturor creștinilor” din Timișoara. Acesta este momentul în care în cadrul bisericii și în fața lui Isus, tinerii peste 14 ani își exprimă intenția de a se păstra curați și caști până la căsătorie. Mișcarea pentru castitate a început în anul 2011 cu 4 membri, și a ajuns astăzi la peste 30 de membri, majoritatea fiind tineri din Timișoara, dar pe parcursul timpului s-au alăturat “Grupului select cu inima curată” tineri din întreagă țara. Toți au primit un certificat de castitate, în amintirea acestei decizii foarte importante pentru viitorul fiecăruia.

Isus ne așteaptă mereu să luăm o decizie bună pentru viețile noastre. Chiar dacă ți-ai început viață sexuală, niciodată nu e prea târziu. Există o cale de întoarcere prin asumarea acestui angajament, desigur luat în mod liber și voit. Angajamentul, așa cum apare menționat pe diplomă este scurt și la obiect: “Pentru că doresc să-mi protejez viitorul și să trăiesc liber, începând de astăzi aleg să păstrez întreaga activitate sexuală până la căsătorie”.

Fac parte din cei patru tineri care au pornit, împreună cu pr. Ioan Chișărău mișcarea pentru castitate. Angajamentul a venit ca urmare a unei decizii luate de mine încă de la vârstă de 16 ani, decizie personală, pe care am hotărât să o fac publică pentru a arată tinerilor care sunt mai nehotărâți în această privință că există și alți tineri care s-au hotărât pentru castitate. Nu a fost neapărat o decizie ușoară, pentru că în acest fel te expui lumii cu cele mai intime decizii. Dar cred că este mai bine așa, decât să fie sexualitatea un subiect tabu. Televizorul și internetul ne atacă în mod agresiv cu imagini, filme cu scene cât mai obscene, care să instige la sex și violentă, așa că am simțit nevoia unui contra-atac.

Nu-mi place lumea în care trăim, mă îngrijorează numărul avorturilor și a tuturor problemelor care s-ar rezolvă instant dacă tinerii din întreagă lume ar decide să fie caști, așa cum este de fapt firesc. Angajamentul pentru castitate m-a ajutat să pot alege un băiat bun pentru o relație și probabil o căsnicie bună. Iar dacă înainte n-aș fi știut cum să aduc vorba despre angajament, pentru a le vorbi și altor tineri și prieteni despre el, faptul că l-am prins cu magneți de frigider mi-a adus această oportunitate. Mai mult de atât, în fiecare zi îmi aduce aminte că am luat o decizie bună pentru mine și mai ales mă face să mă gândesc și la toate motivele pentru care am decis asta.

Deși deciziile cele mai bune sunt cele mai greu de luat, știu că trebuie să fim schimbarea pe care o vrem în această lume. Și îmi aduc aminte mereu cu drag și cu responsabilitate ceea ce ne îndemnă dirigintele clasei în urmă cu mai mult de 10 ani: fiți generația care va schimba lumea!

6064 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.