Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Schimbări radicale în Sudan Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  1.10.2020

Iranul nu este singura țară care se confruntă cu schimbări majore. După ce o lovitură de stat militară din 2019 a răsturnat o dictatură veche de 30 de ani, guvernul sudanez se îndepărtează de fundamentalismul islamic și se îndreaptă spre democrație. Deși schimbarea este remarcabilă, potrivit unora este prea devreme pentru a putea spune dacă schimbările vor fi de durată. Gary Lane de la CBN vine cu detalii.

Gary Lane: Două milioane de oameni au murit și alte milioane de oameni au rămas fără adăpost. Trei decenii de război civil și legea Șaria au luat sfârșit, aducând speranță pentru oamenii din Sudan. Timp de 30 de ani, Știrile CBN au alocat spațiu în mod considerabil pentru a atrage atenția lumii asupra necazurilor din această țară. Reportajele noastre au inspirat creștinii din America să acorde ajutor nevoiașilor. Oamenii din Sudanul de Sud și-au dobândit independența în nordul țării în 2011, însă luptele au continuat pentru alții, ca de exemplu pentru cei din Munții Nuba. Creștinii din nord au fost trimiși la închisoare și islamiștii au distrus biserici. În 2019 s-au produs schimbări în urma unei lovituri de stat militare, când Omar al-Bashir a fost înlăturat de la putere. Această schimbare este o garanție pentru tranziția țării spre democrație și alegeri libere.

Tina Ramirez: De ani de zile, oamenii au fost sătui și, în cele din urmă, au câștigat. Cred că provocarea adevărată este aceea ca schimbarea să fie de durată.

Gary Lane: La sfârșitul lunii august, mai multe grupuri rebele și politice au semnat un tratat de pace, au pus capăt războiului civil și au apropiat Sudanul de democrație, de libertate. Guvernul de tranziție a abolit pedeapsa cu moartea pentru apostazie, pentru cei care părăsesc islamul. Guvernul a făcut demersuri pentru a separa statul de religie. Astfel, islamul nu mai stă la baza legilor în Sudan. Potrivit lui Todd Nettleton de la The Voice of the Martyrs creștinii sudanezi sunt de părere că au o oportunitate pentru a sluji.

Todd Nettleton: Ei nu știu cât timp vor avea această posibilitate. În prezent există această oportunitate și doresc să slujească cât mai mult pentru Împărăția lui Hristos. Ei văd aceasta ca fiind o oportunitate autentică pentru vestirea Evangheliei în Sudan.

Gary Lane: Președintele de la Hardwired Global, Tina Ramirez este îngrijorată cu privire la perspectivele unei schimbări de durată. Ea spune că a câștiga războiul poate fi uneori mai ușor decât a câștiga pacea.

Tina Ramirez: Deși Bashir nu mai este președinte, liderii militari care l-au ținut la putere timp de peste trei decenii, sunt încă la conducere și ei sunt cei care negociază acest tratat de pace. Vom vedea în următorii ani dacă pacea va face parte din constituția autentică, permanentă, după acest guvern de tranziție.

Gary Lane: Administrația Trump promite milioane de dolari pentru investiții și dezvoltare pentru a încuraja schimbarea democratică. Înainte de asta însă, Sudanul nu trebuie considerat ca un stat care sponsorizează teroarea. Statele Unite au negociat o înțelegere în urma căreia Sudanul va fi înlăturat de pe lista țărilor teroriste după ce plătește o despăgubire de 335 milioane de dolari victimelor atacurilor din 1998 împotriva ambasadelor din Kenya și Tanzania. Această înțelegere este în prezent blocată de Senatul american. Între timp, potrivit lui Nettleton, creștinii trebuie să se roage pentru Sudan.

Todd Nettleton: Fostul director al organizației noastre în Africa, Peter Jasek a fost trimis la închisoare în Sudan timp de 14 luni. Mulți, care au auzit de povestea sa, s-au rugat pentru acea țară. Mă întreb oare cât din ceea ce vedem în prezent este rodul acelor rugăciuni? Trebuie să continuăm să ne rugăm ca această perioadă de tranziție să fie pentru pace și pentru ca drepturile creștinilor să fie respectate de noul guvern stabil al Sudanului.


Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

MC846

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.