Rugăciune pentru pastorul Youcef

Adaugat la :  3.03.2021

Libertatea religioasă devine importantă în relația dintre Statele Unite și Iran. Cele două țări se pregătesc să reia negocierile legate de programul nuclear al regimului distructiv. Din acest motiv, apărătorii libertății religioase cer administrației Biden să includă în înțelegere prizonierii persecutați ai republicii islamice. Jennifer Wishon de la CBN explică.

Jennifer Wishon: Youcef Nadarkhani este liderul unei biserici evanghelice din Iran. El conducea o biserică prosperă de 400 de membri când a fost arestat în mod violent în 2018. Aceasta a fost prima arestare dintr-un șir lung de conflicte cu legea islamică, ce a inclus și pedeapsa capitală, deoarece practicase credința creștină. În prezent, el este încarcerat în închisoarea notorie Evin din Iran împreună cu mulți alții. Iranul maltratează, încarcerează și torturează zilnic non-musulmanii.

Doug Lambron: Guverul iranian trebuie tras la răspundere pentru modul odios în care se comportă cu pastorul Youcef.

Jennifer Wishon: Adminsitrația Biden face demersuri pentru a restabili discuțiile cu Iranul legate de programul nuclear. Potrivit militanților pentru libertatea religioasă, America să se folosească de întreaga influență pe care o are pentru a ajuta persecutații.

Doug Lambron: Detenția nejustificată și continuă a prizonierilor, ca pastorul Youces, periclitează poziția deja instabilă a Iranului.

Jennifer Wishon: Johnnie Moore de la Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională l-a citat pe Wang Xiyue, un american care a fost ținut ostatic de guvernul iranian timp de trei ani în aceeași închisoare unde este deținut pastorul Youcef.

Johhne Moore: Iranul a demonstrat că își schimbă comportamentul doar în urma exercitării presiunilor de către comunitatea internațională condusă de America. Dacă administrația prezentă se întoarce la Acordul nuclear cu Iranul fără a obține concesii din partea lui dincolo de amenințarea nucleară, atunci se va pierde toată influența asupra regimului. Diplomația nu poate avea succes fără influență.

Jennifer Wishon: Apelurile către aministrația Biden au venit în timpul audierilor pentru a pune accent pe programul prizonierilor, susținut de Comisia Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională. Membrii familiei au militat pentru cei dragi care au fost încarcerați din cauza credinței. Susanna Koh a vorbit despre soțul ei Raymond care a slujit ca pastor într-o biserică evanghelică din Malaezia înainte să fi dispărut în urma unei răpiri bine organizate.

Susanna Koh: Îi plăcea foarte mult să spună povestiri biblice celor dispuși să asculte.

Jennifer Wishon: De la demararea programului legat de prizioneri de către comisie, 14 oameni au fost eliberați.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 868, difuzată la Alfa Omega TV în martie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.