Retragerea americanilor din Afganistan, dezastru geopolitic?

Adaugat la :  18.10.2021

Chris Mitchell, reporter: Mulți observatori din Vest văd retragerea americanilor din Afganistan ca pe un dezastru geopolitic, dar și ca pe o tragedie pentru cei lăsați în urmă în mâinile talibanilor. Din partea cealaltă însă, impactul are o altă însemnătate. Deși e văzută ca o victorie militară a talibanilor sau a altor musulmani, există și un element al împlinirii profeției islamice care are în atenție Ierusalimul. Pe pagina de Twitter a talibanilor apare următorul mesaj: Steaguri negre se vor ridica din Khurasan și nimic nu va putea să le dea înapoi. Talibanii flutură acum steagurile albe, dar în timp de război se ridică steagurile negre.

Joel Richardson, „Global Catalytic Ministries”: Acest amănunt este foarte important. Nu am auzit să se discute deloc despre acest lucru în presă, dar dacă aruncăm o privire la profețiile sfârșitului în islam, una din cele mai mari profeții de la ei spune că armatele care poartă steaguri negre vor veni din zona de est sau Khurasan.

Chris Mitchell: Khurasan este ținutul antic care include partea nord-vestică a Pakistanului, estul Iranului și întreg Afganistanul. Joel Richardson scria cunoscuta carte The Islamic Anticrist. Acolo, el explică importanța acestei profeții în cadrul unui webinar recent al CBN intitulat Afganistan și ce urmează după retragerea americană. Joel Richardson: Scrie că o armată va veni din Khurasan aducând steaguri negre. Apoi mai zice: Dacă îi vedeți, supuneți-vă lor, chiar dacă trebuie să vă târâți pe gheață, fiindcă aceasta este armata lui Mahdi, vice-regentul lui Allah. Aceasta este una din cele mai importante profeții de-ale lor despre vremea sfârșitului.

Șeicul Imran Hosein, expert musulman în profețiile islamice: Afganistan este inima Khurasanului.

Chris Mitchell: Șeicul Imran Hosein, un expert în profețiile islamice, asociază retragerea americană din Afganistan cu această profeție.

Șeicul Imran Hosein: Ceea ce se întâmplă în Afganistan confirmă profeția lui Mahomed, cum că o armată musulmană este destinată să vină din Khurasan. Nimeni nu va putea s-o oprească până va ajunge la Ierusalim.

Chris Mitchell: Profeția arată către Ierusalim, ca fiind obiectivul final al armatei lui Mahdi, care este așteptată să își arboreze steagurile la Muntele Templului.

Joel Richardson: Ierusalimul este barometrul, epicentrul, obiectivul. Aici este ținta lui Satana și aici va reveni Isus, unde va restabili tronul lui David și de unde va conduce lumea. Satana este foarte conștient de acest lucru.

Chris Mitchell: Deși unii musulmani poate nu știu despre aceste profeții, sau poate nu sunt de acord cu ele, Richardson spune că lumea ar trebui să înțeleagă cum percep unele zone ale islamului retragerea SUA din Afganistan.

Joel Richardson: Ca și creștini, desigur, nu dăm nicio crezare profețiilor islamice, ele nu sunt inspirate de Dumnezeu, ci în mare parte de Satana. Ele ne oferă însă o perspectivă despre planurile dușmanului. Mulți musulmani care sunt foarte conștienți de profețiile lor văd aceasta ca pe o împlinire a profeției islamice și că este putere în profeție. Este un instrument puternic de recrutare.

Chris Mitchell: Talibanii se cred această armată, iar branșa SI din Afganistan se numește SI K, K de la Khurasan. Date fiind evoluțiile actuale, este posibil că Afganistanul va fi din nou un magnet pentru musulmanii din întreaga lume în a se alătura steagurilor negre din Khurasan.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 398, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2021.