Puterea credinței unei mame

Adaugat la :  21.09.2022

Au trecut opt ani de la decapitarea publică a jurnalistului american James Foley de către teroriști SIIL. Gabe LaMonica de la CBN a stat de vorbă cu Diane, mama lui Foley, care spune că credința i-a dat putere să îndure și să se poată întâlni față-n față cu unul dintre ucigașii fiului său.

Terorist SIIL: Acesta este James Wright Foley.

Gabe LaMonica, reporter CBN: După decapitarea brutală a fiului său, care a fost urmărită la televizor și pe telefoanele din întreaga lume, familia Foley a ieșit din casa lor în 2014 pentru a înfrunta o mulțime de camere de filmat.

John Foley, tatăl jurnalului măcelărit James Foley: Știm că Jimmy este în sfârșit liber. Știm că este în mâini bune. Și știm că el e creația lui Dumnezeu. Și știm că e în cer.

Gabe LaMonica: Credința familiei Foley a dominat acea apariție improvizată din curte.

Diane Foley, mama jurnalului măcelărit James Foley: De fiecare dată când ne simțeam descurajați în acești doi ani,

ne gândeam la Jim. Ne gândeam la curajul lui Jim în mijlocul suferinței. El a ajutat alți prizoneri. Au fost câteva persoane mai tinere în acea celulă. Jim a fost printre cei mai în vârstă. Ni s-a spus că, uneori, doar îmbrățișa câte unul.

Gabe LaMonica: Determinarea lui James Foley de a realiza reportaje a dus la capturarea sa, în 2011. El a fost reținut în Libia timp de 44 de zile de către oamenii loiali dictatorului de atunci, Muammar Gaddafi.

James Foley, jurnalist american măcelărit: Îmi aduc aminte că am fost fotografiat cu un telefon mobil. Mi-au fotografiat capul, care sângera de la lovituri, în timp ce mă gândeam: ”Într-o zi, vor găsi acele fotografii, care sunt dovezi pentru crimele de război”. Apoi, am înțeles că acum e vorba de mine.

Gabe LaMonica: La nici doi ani mai târziu, Foley s-a întors pe teren, realizând reportaje despre războiul civil din Siria. Acolo, el a fost prins și mai târziu a fost decapitat în mod infam de teroriștii Statului Islamic.

James Foley: În primul rând, ceea ce se pierde într-un război e adevărul, nu-i așa?

Gabe LaMonica: Acum, aproape un deceniu mai târziu, după moartea fiului său, credința lui Diane Foley o susține.

Diane Foley: Am fost foarte binecuvântată și, cu siguranță, am fost binecuvântată cu o credință care îmi dă putere și speranță pentru a îndura și pentru a ști că Jim e acum într-un loc mai bun.

Gabe LaMonica: Prin această prismă îi vede Foley pe ucigașii fiului său.

Diane Foley: Nu a fost Domnul Cel ce l-a pus pe Jimmy în acea situație, ci oamenii. Noi, oamenii, suntem capabili de fapte foarte urâte. Nici noi, țările occidentale, nu suntem fără prihană. Să fim onești, după atentatele de la 11 septembrie și noi am făcut niște lucruri rușinoase ca Abu Gharib și Guantanamo, care atârnă deasupra capului nostru.

Gabe LaMonica: A făcut chiar și un pas extraordinar, acela de a se întâlni cu unul dintre acei oameni față-n față.

Diane Foley: L-am întâlnit de trei ori și simt că a fost folositor pentru Alexanda și pentru mine. Știu că și Jim s-ar fi întâlnit cu el. El nu ar fi vrut să mă tem de el. Ar fi vrut să îi spun cel fel de om a fost Jim. Am făcut ceea ce trebuia. Dacă simt cu adevărat că sunt creștină, atunci trebuie să fiu dispusă să vorbesc cu ceilalți. Și, la un moment dat, să reușim să ne iertăm unii pe alții.

Gabe LaMonica: Potrivit Fundației Foley, cel puțin 57 de americani au rămas captivi sau în închisori în străinătate.

Diane Foley: Recuperarea americanilor încă nu e o prioritate.

Gabe LaMonica: Potrivit lui Foley, SUA ar fi putut să facă mai mult pentru James și trebuie să facă mai mult pentru alți americani, care sunt încă ținuți captivi în lume.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 949, difuzată la Alfa Omega TV în septembrie 2022.

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

Descarcă aplicația mobilă „Alfa Omega TV” și fii la curent cu știri, recomandări și noutăți!

badge google play badge appstore

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi recepționat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4.
Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal și asociat unic: Pețan Tudor. Conducerea societății: Pețan Tudor: director general, coodonator programe; Pețan Mirela: director executiv; Mocofan Muguraș: director tehnic/dezvoltare.
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.