Proiectul Lighthouse-o cafea pentru suflet | Reportaj Alfa Omega Tv

Adaugat la :  16.07.2021

Proiectul „Lighthouse cafe”, derulat în municipiul Constanța, reprezintă o metodă modernă de a răspândi Evanghelia. În afară de posibilitatea de a petrece un timp de relaxare, cei care trec pragul cafenelei pot afla despre Domnul Isus și lucrarea de mântuire. Familia Herdean s-a mutat în urmă cu 5 ani în regiunea Dobrogea și aici a pus bazele Bisericii Lighthouse care funcționează în cadrul Asociației „Totul pentru Hristos”.

Nevoia de a vorbi oamenilor despre Isus Hristos este la fel de actuală ca acum 2.000 de ani, în vremea primilor ucenici. Doar metodele au fost adaptate la timpurile moderne. O cafenea poate fi locul în care oamenii să afle despre Dumnezeu.

Doru Herdean, președinte, Asociația „Totul pentru Hristos”: De când am deschis și „Lighthouse cafe” avem acces la foarte mulți oameni care niciodată n-ar pune piciorul în biserică. Totodată avem ocazia să evanghelizăm.

Cafeneaua Lighthouse din municipiul Constanța este un proiect cu ajutorul căruia se poate face evanghelizare de la om la om.

Ronela Herdean: Viziunea a fost de la început că noi, ca familie și ca lucrători, în continuare vom împărtăși Evanghelia și prin această metodă cu cafeneaua.

Doru Herdean, președinte, Asociația „Totul pentru Hristos”: Noi putem să-L arătăm oamenilor pe Hristos într-un alt fel, prin traiul nostru de zi cu zi.

Ronela Herdean: Ceea ce mă rog pentru locul ăsta, este să îl întâlnească oamenii pe Dumnezeu.

Doru și Ronela Herdean vorbesc despre experiențele pe care le-au avut.

Doru Herdean, președinte, Asociația „Totul pentru Hristos”: Când mă întreabă de ce am un accent, atunci le spun că trebuie să stăm de vorbă mai mult la un ceai, la o cafea să le explic de ce am accent. Și, normal că nu pot să îi mint. Le dau și Evanghelia lui Hristos, și le spun că sunt misionar și pastor. Și deja avem clienți care au venit și a doua oară, a treia oară.

Ronela Herdean: Dezamăgită că Dumnezeu nu i-a răspuns la rugăciune, și-a pus toate lucrurile de-o parte. Mama ei a încurajat-o să se mai roage și ea a pus un semn la Dumnezeu. Dacă, totuși, Dumnezeu se implică în viața ei vrea să-i dea un răspuns. Și, practic, a ajuns la cafeneaua noastră, și după ce am împărtășit Evanghelia cu dânsa spunea că eu sunt un răspuns la rugăciunea ei. Și Dumnezeu m-a ajutat să o încurajez în domeniul în care ea era tristă și avea nevoie de un răspuns.

În proiect este implicată aproape toată familia, Doru și Ronela, alături de cele două fiice, iar fiul lor studiază în Statele Unite.

Doru Herdean, președinte, Asociația „Totul pentru Hristos”: Îi mulțumesc lui Dumnezeu că familia mea, soția mea este lângă mine și suntem uniți în același duh. Suntem în unitate în această lucrare, și cu biserica și cu cafeneaua.

Ronela Herdean: Am implicat foarte mult copiii noștri. Acum, băiatul nostru este plecat în SUA, s-a mutat, dar fetele noastre ne-au susținut foarte mult.

Cafeneaua Lighthouse oferă, între altele, și locuri de muncă pentru câțiva oameni, iar tinerii pot fi abordați mai ușor.

Doru Herdean, președinte, Asociația „Totul pentru Hristos”: Vedem că este un acces la generația tânără ca să îî câștigăm pentru Hristos.

Giulia Herdean: Avem seară de tineret sâmbăta și facem jocuri, după care avem discuții, în fiecare sâmbătă seară. Dezbatem împreună și dorim să ajungem până la sfârșit la valori creștine. Pot să spun că vorbim de depresie, sau cu ce se confruntă, de obicei, tinerii în ziua de astăzi, cu stimă de sine scăzută, sau despre relații. Cât de important este să știi ce persoane ai în viața ta, cu cine te implici ca să nu ai persoane care îți fac rău ție personal și te duc într-un mediu care nu este sănătos pentru tine.

Proiectul cafenelei s-a născut din dorința de a răspândi Evanghelia și, pe de altă parte, este un mod de a susține lucrarea care se realizează prin Biserica Lighthouse.

Doru Herdean, președinte, Asociația „Totul pentru Hristos”: Vrem ca prin cafenea să susținem și lucrarea pe care o facem ca biserică.

Ronela Herdean: Până la urmă am înțeles un lucru la viziunea de cafenea, că noi suntem pescari de oameni și Dumnezeu ne aduce peștii, și noi trebuie să fim înțelepți cum vom vorbi cu ei.

În ultimul an, Biserica Lighthouse din Constanța a investit în copii și în generația tânără, a oferit sprijin unor familii nevoiașe și a continuat să împărtășească Evanghelia cu locuitorii din regiune.

Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega