Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

Interviu cu Dave Eubank despre puterea dragostei în timp de război Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  1.10.2020

Dave Eubank slujește ca misionar în locuri periculoase din lume. În anii 1990, el a fondat organizația Free Burma Rangers, pentru a sluji în rândul triburilor oprimate din junglele din Burma. Apoi, în 2015, Dumnezeu l-a chemat pe Dave și pe familia sa în Kurdistanul irakian și în Siria pentru a sluji în rândul oamenilor atacați de organizația ISIS.

Recent, el a scris o carte despre acea experiență intitulată ”Do this for Love, Free Burma Rangers in the battle of Mosul”. Wendy Griffith de la CBN a stat de vorbă cu el despre aventurile sale ca misionar, despre Biserica din Orientul Mijlociu și despre puterea dragostei.

Wendy Griffith: Tu și familia ta vă aflați pe linia întâi a frontului de război împotriva ISIS de multă vreme. Am văzut înregistrări în care ai salvat oameni din bătaia focului. Spune-ne mai multe despre ce se întâmplă în Siria și de ce reprezintă un pericol pentru creștini faptul că acum ISIS a părăsit zona?

Dave Eubank: Cel mai mare pericol în Kurdistanul irakian este invazia turcă, ce a avut loc anul trecut. Aici au trăit 200.000 de creștini. Au rămas în jur de 40.000 și rezistă cu dificultate. Mai sunt și creștini sub asediu și ești lăsat în pace numai dacă taci din gură. Astfel, cel mai mare pericol îl reprezintă jihadiștii radicali. Însă, singura libertate pe care am văzut-o în Siria este în partea kurdă.

Wendy Griffith: Dave, ai spus că dragostea izgonește frica. Cum funcționează asta în zonele periculoase în care slujești?

Dave Eubank: Funcționează datorită puterii lui Isus pe care o simt în repetate rânduri. Când chem numele Său, atunci se întâmplă ceva. Când Îi mulțumesc. În țara noastră situația este groaznică: ”Îți mulțumesc Isuse, ei sunt familia mea.” Așa cum nu vă puteți alege fratele sau sora în familia voastră, nu puteți alege cine să fie american. Suntem cu toții americani. Nu trebuie să fim de acord, dar trebuie să ne respectăm unii pe alții. Vreau să vă arăt coperta cărții mele, pe care am scris-o recent. ”Do this for Love, Free Burma Rangers in the battle of Mosul.”. Această fetiță care se numește Demoa, este în viață. Ea a fost singurul copil care s-a ascuns timp de trei zile sub corpul mamei ei decedate. ISIS i-a ucis pe toți din zonă. A fost imposibil să treci de sistemul lor anti-tancuri. Cum să o salvezi? A trebuit să fac asta. Îmi amintesc că m-am gândit că oricine se duce să o salveze va muri. Nu am vrut să mor. Și eu am o soție și copii. Ce rost are să mor și să nu ajung să o salvez? Apoi m-am rugat și mi-am spus că trebuie să o ajut. Ar putea fi fiica mea. M-am gândit că dacă un bărbat s-ar uita la fiica mea aflată lângă un zid într-o altă țară în timp ce oamenii mor în jurul ei, și mi-ar spune: ”Dave, dacă o ajut, voi muri.” Ce aș spune eu, ca tată? Aș spune: ”Te rog, încearcă.” ”Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi.” Astfel, m-am dus, cu dragoste. Îmi amintesc că am fugit din spatele unui tanc. În jurul meu s-a tras, și m-am gândit că voi muri. M-am gândit că soția mea și copiii mei mă vor înțelege că am murit încercând să salvez un copil. Nu am făcut-o din mândrie sau pentru bani, ci din dragoste. Dumnezeu mi-a dat oportunitatea de a salva acea fetiță. Acum locuiește cu bunica ei. Știi ce mi-a zis bunica ei? Ne-am întâlnit după aproape un an. Bunica ei mi-a spus că a avut un vis. Ea a fost la Bagdad, toată familia ei a fost ucisă. A știut că fiica ei a fost ucisă, că fiul ei a fost ucis. A știut că și nepoții ei au murit. Însă ea a avut un vis în data de 2 iunie, în ziua în care am salvat-o pe fetiță. Ea a spus că a văzut-o pe nepoata ei lângă un zid. Ea s-a ascuns sub trupul neînsuflețit al fiicei. În jurul ei toată lumea a murit. Ea a văzut un râu urât și degradat, care le-a separat de viață. Deodată a apărut un bărbat îmbrăcat în haine albe strălucitoare, care a trecut de acel râu și a salvat nepoata ei. I-am spus că acela a fost Isus. Isus și apoi noi.

Wendy Griffith: Dave cum ai încuraja creștinii care doresc să își găsească chemarea? Cu ce să înceapă?

Dave Eubank: Mai întâi să spună: ”Isuse, arată-mi păcatele și iartă-mă. Curăță-mă ca să pot vedea ce să fac.” Al doilea pas este următorul. Luați toate speranțele și visele voastre, planurile voastre bune și rele, nu le ascundeți, nici pe cele stânjenitoare, și puneți-le la altarul Său. Spuneți: ”Doamne, pun totul aici, ce vrei să fac?”. Nu mergeți la noroiul faptelor creștine cu care să faceți pe placul altora. Faceți numai ce vă spune Dumnezeu. Mergeți pe calea pe care v-o arată.

Wendy Griffith: Acceptați chemarea.

Dave Eubank: Nu vă temeți. Dumnezeu vă va spune dacă vă abateți de la acea cale. Nu vă faceți griji.


Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri


Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

MC846

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.