Donează     Rugăciune       TV LIVE

Interviu cu Chris Mitchell despre conflictul între Armenia și Azerbaidjan Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  22.10.2020

Wendy Griffith a discutat despre acest conflict cu șeful biroului de știri CBN în Orientul Mijlociu, Chris Mitchell.

Wendy Griffith: Am văzut că în Kurdistanul de Vest, Turcia a trecut la ofensivă. Care este planul lor?

Chris Mitchell: Cred că planul lor este expansionismul, fondarea acestui Imperiu neo-Otoman, în care președintele Erdoğan va fi sultanul sau noul calif. Am văzut asta în multe siutații. În special în 2018 în Afrin, în nord-vestul Siriei. El a folosit trupe de șoc islamice pentru a intra în oraș. Trupele au mers în fața armatei turce. Acesta este modul său de a opera. A procedat astfel în Afrin, și procedează la fel și în cazul conflictului dintre Armenia și Azerbaidjan. Afrinul a fost prima acțiune expansionistă din ultimii ani a Turciei. Am văzut această tactică în Libia și în Kurdistanul de Vest, acum o vedem în Armenia și Azerbaidjan. Toate sunt semne de expansiune din partea Turciei.

Wendy Griffith: Chris, sunt mulți creștini în această zonă. Am văzut biserici frumoase, care acum se alfă în ruină. Ce se întâmplă cu creștinii din această zonă controlată de Turcia?

Chris Mitchell: Situația e simplă, Wendy, ei părăsesc zona. Fug pentru a rămâne în viață. Dacă ar sta, și-ar risca viața. Am văzut ce s-a întâmplat în Afrin. În mod remarcabil, am văzut asta anul trecut în luna octombrie, când Turcia a invadat Kurdistanul de Vest. Multe dintre satele de-a lungul graniței între Siria și Turcia, erau creștine. Mulți dintre localnici au fugit din zonă pentru a rămâne în viață. Acest sentiment anticreștin în Turcia este vizibil. Pastorul Brunson a fost încarcerat cu câțiva ani în urmă. Din fericire, el a fost eliberat. Mulți misionari din Turcia devin persona-non-grata și trebuie să părăsească țara. Am văzut acest sentiment anticreștin manifestându-se în mod simbolic, când Erdoğan a trasformat Hagia Sofia într-o moschee. În toate aceste zone, am văzut planurile expansioniste ale lui Erdoğan și le-am văzut și aici, în Ierusalim. El spune că Ierusalimul este al lor. Astfel, puteți vedea cât de departe este dispus să meargă.

Wendy Griffith: Nu am știut despre asta. Chris, se spune că acest război se va răspândi. Unii spun că războiul face parte dintr-o profeție biblică. Chris, vorbește-ne despre asta.

Chris Mitchell: Mulți asociază Turcia cu Ezechiel 38-39, cu războiul lui Gog și Magog. Vedem cum au loc unele evenimente în mod dinamic și poate și în mod profetic aici, în Orientul Mijlociu. Primul eveniment a fost Acordul Avraam, acordul de pace încheiat de Israel cu multe țări arabe sunite. Acesta este al cincilea plan biblic din Ezechiel 38-39, unde multe dintre aceste națiuni sunt într-o relație pașnică cu Israelul. Pe de altă parte, vedem această confederație de țări ca Turcia și poate și Iranul, care este Persia zilelor noastre, care se unesc împotriva Israelului. Se pare că, din punct de vedere al profeției biblice, țările sunt gata de luptă.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 849, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

x