Evreii din statele din Golf se pregătesc pentru venirea evreilor din întreaga lume

Adaugat la :  5.03.2021

Pentru prima dată, comunitățile de evrei din statele arabe din Golf vin împreună. Ei cred că va fi necesară asocierea în vederea gestionării nevoilor evreilor care vin din întreaga lume. Julie Stahl, corespondenta CBN din Orientul Mijlociu, are detalii.

Unul din multele efecte ale Acordurilor Avraam este că unele națiuni din Orientul Mijlociu se deschid pentru a primi vizite din partea israelienilor. Aceasta ajută și evreii să se simtă mai liberi în public. Rabinul american dr. Elie Abadie, născut în Liban, și Ebrahim Daoud Nonoo, om de afaceri evreu născut în Bahrain, conduc eforturile de organizare pentru așteptata venire a evreilor.

Comunitățile evreiești din Golf sunt în creștere, încet dar semnificativ, mai ales în ultimele luni, când aproape întreg Golful s-a deschis și avem mulți turiști evrei, oameni de afaceri evrei, femei și bărbați, care caută oportunități. Abadie spune că el, ca rabin al grupului, se va ocupa de viața spirituală evreiască. Grupul va avea în grijă și aspecte practice precum mâncarea cușer și un tribunal religios evreiesc pentru a înregistra căsătorii și a rezolva eventualele dispute.

Am ajuns la concluzia că trebuie să fim pregătiți pentru creșterea exponențială a comunităților evreiești din toate cele șase state din Golf. Deși mulți văd ca punct de referință reușitele economice și diplomatice ale Israelului care au început cu două țări din Golful Persic, Abadie spune că grupul său se va concentra pe comunitățile de credincioși evrei. Cred că Acordurile Avraam au deschis o ușă care cumva era acolo mai de demult, dar acum oamenii se pot simți mai confortabili și pot experimenta viața evreiască așa cum este în public. Nimeni nu știe câți evrei locuiesc în Golf, dar se estimează că numai în EAU locuiesc cam 1 000 de evrei.

Houda Nonoo, fost ambasador în SUA, spune că în Bahrain se găsește singura comunitate de evrei care s-au născut acolo. Nonoo spunea pentru Știrile CBN că familiile de evrei au ajuns pentru prima dată acolo la sfârșitul anilor 1880 și de atunci, comunitatea noastră a făcut parte din societatea din Bahrain. În consecință, putem înțelege care sunt nevoile unora din comunitățile mai mici sau mai noi din regiune. Abadie este convins că evreii vor veni în statele din Golf din mai multe motive.

În primul rând, se lărgesc granițele pentru poporul evreu care a rătăcit pe glob în ultimii 2 000 de ani din loc în loc. Deși afacerile și turismul ar fi puncte de atracție, Abadie spune că el vede statele din Golf ca devenind locuri sigure pentru cei care fug de antisemitismul din vest. Vor fi și oameni care dacă nu fug, măcar sunt în căutarea unui loc mai sigur și mai bun de trai decât în Europa sau SUA, cu toate incidentele antisemite în creștere.

Abadie mai spune că, dacă ei vor vrea să locuiască în Israel, se înțelege, dar că Golful ar putea reprezenta o oprire în călătoria lor spre casă. El prevede că statele din Golf devin noul Miami pentru unii europeni și chiar israelieni, unde oamenii pot scăpa de vremea rece de iarnă. Julie Stahl, Știrile CBN, Ierusalim.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 368, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.