Donează     Rugăciune       TV LIVE

Cum gestionează Israelul carantina în timpul sărbătorilor sfinte? Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  1.10.2020

A doua carantină din Israel a intrat în vigoare în timpul sărbătorilor biblice. Chris Mitchell, șeful biroului CBN din Orientul Mijlociu a urmărit cum se vor ruga unii în timpul carantinei.

Chris Mitchell: În fiecare an oameni din întreaga lume merg la Ierusalim pentru a se ruga la Sinagoga Mare și pentru a asculta corul. Pentru prima dată în mai bine de 60 de ani, sinagoga rămâne închisă în timpul sărbătorilor.

Eli Jaffe: Sinagoga este închisă, dar porțile cerului sunt deschise.

Chris Mitchell: Această schimbare nu îi oprește pe oameni să se roage.

Eli Jaffe: Când am aflat că sinagoga nu se va deschide, mi-au venit niște idei. Să aducem atmosfera din sinagogă aici, în acest loc și cine dorește, poate să vină. Vom aduce câțiva oameni din cor. Eu voi celebra serviciul atât în calitate de dirijor, cât și în calitate de cantor.

Chris Mitchell: Dirijorul de faimă internațională Eli Jaffe este și dirijorul corului din sinagogă. Recent, de Roș Hașana, Jaffe și câțiva membri ai corului au cântat în aer liber. Sunetul a fost divin.

Eli Jaffe: Trăim vremuri dificile. Vrem cu adevărat să ne pocăim și să devenim oameni mai buni și să Îl așteptăm pe Mesia să vină după un an atât de dezastruos.

Chris Mitchell: Acum, după o săptămână de carantină, Jaffe s-ar putea să cânte singur. În Leviticul, Biblia spune: ”… în luna a şaptea, în a zecea zi a lunii, să vă smeriţi sufletele, să nu faceţi nicio lucrare. Căci în ziua aceasta se va face ispăşire pentru voi, ca să vă curăţiţi: veţi fi curăţiţi de toate păcatele voastre înaintea Domnului. Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă…” Timp de 25 de ore, evreii postesc, nu mânâncă, nu beau apă. De obicei se roagă la sinagogă. De la carantina din martie, serviciile de dimineață și de seară au fost mutate în aer liber, în cartiere ca acesta.

Eli Jaffe: Încercăm să scurtăm durata serviciilor pentru ca oamenii să se obișnuiască și să nu obosească. Sperăm să facem tot ce putem și sperăm că Dumnezeu ne aude rugăciunile.

Chris Mitchell: Chiar și în mijlocul dificultăților, Jaffe spune că e important să vezi partea bună a lucrurilor.

Eli Jaffe: Virusul a cauzat multe tragedii. Mulți au murit. Mulți sunt bolnavi. Pe de altă parte, i-a unit pe oameni și a adus dragoste în rândul lor.

Chris Mitchell: Sunt și lecții de învățat.

Eli Jaffe: Iubește-ți aproapele. Ajută-i pe oameni și gândește-te mereu la Cel Atotputernic. Aceasta este calea cea mai bună. El nu vă părăsește niciodată, chiar dacă voi credeți că o face. Noi nu Îl înțelegem pe deplin. Nu trebuie să Îl înțelegem pe deplin. Și continuați să zâmbiți.

Pe site-ul nostru publicăm mereu știri, articole, reportaje din lumea creștină și nu numai: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

MC846

Alte informatii