Creștinii din Irak

Adaugat la :  3.03.2021

Papa Francisc face o vizită în Irak pentru a încuraja comunitatea creștină, care continuă să se diminueze. De la invazia condusă de Statele Unite în 2003, atacurile militanților și apariția organizației ISIS au constrâns mai bine de 1 milion de creștini să părăsească țara.

Karam Najib: Mulți au decis să emigreze din cauza incidentelor care au avut loc pe vremea forțelelor teroriste Daesh. Atunci au început să ocupe aceste zone și să mute toate familiile care trăiau în acele sate.

Deși, în mare parte, ISIS a părăsit zona, satele creștine tradiționale au rămas pe jumătate goale deoarece multe familii creștine nu se mai întorc. Potrivit unui preot din partea de nord a orașului Mosul, ei s-au stabilit în alte părți.

Părintele Raed Adil: Întoarcerea creștinilor în orașul Mosul este, de fapt, foarte modestă. Ei nu revin într-un număr semnificativ. Majoritatea creștinilor care au trăit în Mosul au părăsit Irakul și sunt acum în occident sau în regiunea Kurdistan.

Potrivit Vaticanului, scopul vizitei papei este acela de a arăta Bisericii că nu a fost abandonată.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 868, difuzată la Alfa Omega TV în martie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar facebook

Aplicația mobilă AO