Cresc tensiunile dintre Israel și Iran pe tema programului nuclear

Adaugat la :  5.03.2021

Noi imagini din satelit arată că Israelul își extinde dramatic instalațiile secrete nucleare din centrul programului lor nuclear nedeclarat. Fotografiile indică spre un șantier de dimensiunea unui teren de fotbal, chiar lângă centrul de cercetare nucleară a Israelului.

Instalația este sediul unor laboratoare subterane care reprocesează material nuclear în plutoniu la grad de armament. Experții estimează că Israelul are material suficient pentru a construi cel puțin 80 de bombe atomice.

Problema principala acum este programul nuclear al Iranului. În acest moment, Iranul și SUA sunt blocate într-o confruntare pe tema acordului nuclear iranian, iar Israelul este prins la mijloc. Iranul spune că sancțiunile economice trebuie să fie ridicate înainte de orice alte negocieri, dar SUA spune că Iranul trebuie să se conformeze acordului nuclear din 2015 înainte de ridicarea sancțiunilor. Recent, Iranul a întețit amenințarea și am mers în partea de nord pentru a vedea impactul asupra graniței dintre Israel și Liban.

Duminica trecută, șeful delegației nucleare a ONU a anunțat că Iranul va restricționa accesul la programul său nuclear. Acțiunea reprezintă un răspuns la refuzul SUA de a ridica sancțiunile, condiția Iranului de a reveni la masa negocierilor. Unii avertizează că dacă negocierile vor duce la ridicarea sancțiunilor, aceasta ar provoca o reacție în lanț în plan financiar în regiune. Dacă Garda Revoluționară Iraniană, IRGC, va primi mai mulți bani, înseamnă că Hezbollah din Liban va avea mai mulți bani, la fel și alți agenți ai Iranului din Siria, Yemen, Irak și în Orientul Mijlociu va fi mai multă instabilitate în general. Deja asistăm la o agresiune imensă din partea Iranului. Iranul avansează rapid cu îmbogățirea uraniului, acum la niveluri înalte chiar aproape de nivelul la care se poate fabrica bomba atomică.

Observatorul din Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg, se teme că negocierile ar putea forța Israelul să lovească primul. „Dacă Biden încearcă să revină în cadrul acordului nuclear iranian, Israelul ar putea decide să întreprindă acțiuni militare preventive împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului, iar apoi, care va fi reacția Iranului? Aproape sigur va comanda armatei Hezbollah să lanseze cele 150 000 de rachete în Israel, ceea ce ar fi devastator.La granița de nord a Israelului deja a izbucnit un conflict verbal. Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a declarat că Libanul se va cutremura din temelii dacă Hezbollah va ataca, în timp ce Hassan Nasrallah, liderul grupării Hezbollah, se lăuda că trupele sale pot lovi oriunde în Israel, așa cum Israelul nu a mai văzut de la fondarea sa.”

Cu doar câteva zile în urmă, Aviația Israelului a simulat lansarea a 3 000 de atacuri asupra obiectivelor Hezbollah în 24 de ore. Dispunem de o mare capacitate și transmitem un mesaj către Hezbollah: Știm unde vă ascundeți și vă vom prinde. Armata israeliană a prezis că în 2021 Hezbollah nu va vrea să se angajeze într-un război total, dar în 2006, al doilea război libanez a început de la o mică ambuscadă, așadar ei știu că orice e posibil aici, la granița cu Libanul. Aici în nord, orice chibrit poate declanșa o mare explozie.

În altă ordine de idei, SUA a lansat bombardamente aeriene în Siria aproape de granița cu Irakul pentru a lovi obiective ale grupărilor militante sprijinite de Iran. Pentagonul spune că bombardamentele au fost ca ripostă la un atac cu rachetă în Irak luna trecută, care a ucis un contractor și a rănit un membru al armatei SUA, împreună cu alți soldați ai coaliției. Suntem încrezători că vom reuși să lovim obiectivul, știm ce am făcut și suntem încrezători că același obiectiv a fost folosit de gruparea militantă șiită care a efectuat atacul asupra noastră.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 368, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.