Donează     Rugăciune       TV LIVE

Convingere divină Știre Alfa Omega TV

Adaugat la :  22.10.2020

Covid-19 scoate la iveală credința și curajul din mulți oameni de rând. În Savannah, Georgia, o prezentatoare de știri a decis să iasă din zona ei de confort pentru a lupta cu virusul. Dawn Baker a devenit prima voluntară care participă în faza a treia a testării unui vaccin. Eric Philips de la CBN a vorbit cu ea despre ce rol a jucat credința ei în luarea acestei decizii importante.

Eric Philips: Decizia lui Dawn Baker de a participa la testare nu a fost așa de ușoară. După o cercetare aprofundată și după ce s-a consultat cu medicul ei, ea a decis să se alăture unei lupte, care a depășit-o.

Dawn Baker: Bună seara și vă mulțumesc că ne urmăriți în această seară.

Eric Philips: Dawn Baker este de multă vreme prezentatoare la WTOC din Savannah, Georgia.

Dawn Baker: Potrivit Serviciului Național de Meteorologie...

Eric Philips: Baker nu s-a rezumat doar la citirea știrilor, ci a ajuns să fie și ea mediatizată în această vară.

Dawn Baker: Simt că Dumnezeu este cu mine. Astfel, nu am regrete. M-am descurcat foarte bine.

Eric Philips: Vaccinarea s-a făcut în două doze, prima în iulie. După vaccinare, a durut-o brațul, dar vaccinul a avut și o reacție pozitivă neașteptată.

Dawn Baker: Deodată m-am simțit plină de energie. Timp de șase săptămâni am făcut curățenie în casă și am îndeplinit și multe alte sarcini, pe care nu le făceam cu plăcere în trecut.

Eric Philips: După o lună a primit al doilea vaccin.

Dawn Baker: M-a durut ușor capul timp de o zi, apoi totul a revenit la normal.

Eric Philips: Baker a mai spus că a meritat să fie parte a soluției pentru această problemă fatală.

Dawn Baker: Cunosc trei oameni care au decedat. A fost foarte dureros. Bineînțeles că nu există un leac pentru Covid-19, așa cum nu există un leac pentru gripă. Dar vaccinul va ajuta la întărirea sistemului imunitar. Astfel, dacă ajungem în contact cu virusul, s-ar putea să nu îl luăm sau să facem o formă mai ușoară de boală.

Donald Trump: Vom avea un vaccin sigur și eficient până la sfârșitul acestui an, poate în curând.

Dawn Baker: Nu cred că vom avea un vaccin în acest an. Acest lucru mi se pare doar un basm. Mă rog să putem rezista până la capăt, să urmăm regulile și să avem un vaccin în timp util.

Eric Philips: Deși Baker a avut parte de susținere, ea a fost și criticată, deoarece și-a riscat sănătatea și a avut încredere în această procedură, mai ales în calitate de afro-americană. Unii au vorbit despre studiul Tuskegee Syphilis, un studiu de 40 de ani al guvernului, care a afectat sute de bărbați afro-americani.

Dawn Baker: Înțeleg teama oamenilor. Cunosc subiectul, am auzit de studiul Tuskegee, un experiment brutal care a durat timp de 40 de ani în aceată țară. Ce este și mai trist, este că ei au făcut experimente pe acei bărbați afro-americani și după ce a apărut un tratement pentru boală, iar acei bărbați nu au avut parte de el. Eu nu m-aș fi înscris pentru această testare.

Eric Philips: Medicul ei supraveghează de mai bine de 30 de ani testările în zona ei și i-a cerut lui Baker să participe și ea.

Dawn Baker: Mai întâi l-am întrebat, așa cum se întreabă toată lumea, dacă vaccinul conține un virus activ. El mi-a spus că nu. L-am întrebat dacă există posibilitatea să fac boala dacă mă vaccinez. El mi-a spus că nu. Ce vrem să facem? Să ne îngrijorăm, să vorbim despre faptul că îi pierdem pe cei dragi, că nu putem merge la înmormântare sau la spitale ca să îi vedem, sau vrem să încercăm să soluționăm problema? Așa cred că vom salva oamenii și mă refer la toate rasele.

Eric Philips: Ea a avut parte de o reacție negativă și din partea antivaxxerilor.

Dawn Baker: Nu cred că este treaba mea să încerc să schimb mentalități care sunt atât de profunde și atât de personale, deoarece fiecare suntem stăpânii corpului nostru și a destinului nostru. Dar știu că pentru a ieși din această situație, o mare parte dintre noi va trebui să se vaccineze, deoarece dacă o mână de oameni se va vaccina, iar restul lumii nu o va face, atunci vom continua să purtăm aceste măști pentru a ne proteja.

Eric Philips: Baker a subliniat faptul că afro-americanii fac parte din categoriile cu risc ridicat, însă a spus că are încredere în medicul ei. Această încredere și credința au impulsionat-o să participe la testare.

Dawn Baker: Particip la o misiune pentru a salva vieți. Mă rog din tot sufletul pentru întreaga lume.

Eric Philips: Trebuie să precizez faptul că Baker nu știe dacă i s-a administrat vaccinul sau un placebo. În următorii doi ani ea va merge la consultații medicale și va fi contactată de 24 de ori prin telefon. Medicii vor monitoriza și vor documenta în acest fel starea ei de sănătarte.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 849, difuzată la Alfa Omega TV în octombrie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

x