Bătălie spirituală la Chicago

Adaugat la :  21.07.2021

Orașul Chicago este o zonă de război. Numărul membrilor bandelor a crescut cu 10 la sută și în ultimele șase luni au fost împușcați mai bine de 100 de copii. Mai mult de 300 de ofițeri de poliție au demisionat anul acesta. Cine va opri măcelul? Charlene Aaron de la CBN ne aduce o rază de speranță.

Charlene Aaron: Potrivit Departamentului de Apărare, între 2001 și 2020 au fost uciși mai mulți oameni în Chicago decât în conflictele cu Afganistanul și Irakul.

Liderii spirituali ai orașului s-au întrunit în oraș în speranța de a schimba situația. Arma puterii lor este Evanghelia.

Charlene Aaron: Pastorul Dimas Salaberrios, fost vânzător de droguri din New York, cunoaște realitatea violențelor armate. În timp ce a postit timp de 40 de zile pentru sfârșirea actelor violente, el a simțit nevoia de a prezenta America acolo unde a avut loc acțiunea în filmul său, “Chicago, America’s Hidden War.”

Pastorul Dimas Salaberrios, regizor de filme: Am văzut oameni uciși în fața ochilor mei. Ce ar fi trebuit să fac, să mă ascund în debara? Nu cred.

Charlene Aaron: Salaberrios a petrecut doi ani filmând în oraș și a spus echipei de știri CBN că ceea ce se întâmplă acolo e o bătălie spirituală.

Pastorul Dimas Salaberrios: În Chicago există o prezență demonică pe care o simt când mă rog și când interacționez cu oamenii pe stradă.

Charlene Aaron: Pastor Corey Brooks, care conduce lucrarea Project Hood, este de acord.

Pastorul Brooks, Project Hood: Are loc o bătălie spirituală în orașul Chicago pentru viețile oamenilor. Se pare că există un duh al crimei în oraș.

Charlene Aaron: Brooks explică modul în care răul lucrează în viețile tinerilor.

Pastorul Brooks: Unele crime sunt săvârșite de către bande. Sunt mai multe grupuri care fac parte din diferite organizații și aceste grupuri merg de la o stradă la alta, de la un cartier la altul și îngreunează situația.

Charlene Aaron: Copiii se află printre numeroasele victime.

Pastorul Dimas Salaberrios: Suntem la jumătatea anului și mai bine de o sută de copii au fost deja uciși. Avem un copil în film, pe Quincy, care doarme sub patul său, deoarece se teme să nu fie împușcat. El a înțeles din găurile făcute de gloanțe în perete în locul unde se află patul său, că dacă el ar dormi acolo, atunci ar putea fi împușcat din mașinile care trec prin cartier.

Charlene Aaron: Această paralizie a fricii se răspândește.

Pastorul Brooks: Mulți părinți de tem să își lase copiii să se joace pe stradă. În cartierul nostru am avut un McDonalds, care a fost închis din cauza violențelor. Din nefericire, am oficiat multe înmormântări, prea multe ca să le mai număr.

Bărbat care se roagă: Tată, mă rog în Numele lui Isus să aduci pace în acest oraș, Doamne.

Charlene Aaron: Documentarul lui Salaberrios, care poate concura pentru Oscar, prezintă modul în care biserica luptă împotriva întunericului prin rugăciune și evanghelizare.

Pastorul Brooks: Ei organizează marșuri, merg din ușă-n ușă, fac lucruri noi.

Charlene Aaron: Prin lucrarea sa, Brooks evanghelizează în mod direct membrii bandelor.

Pastorul Brooks: Avem o echipă de prevenire a violenței cu 10 angajați cu normă întreagă care merg în cartier pentru a ajuta, pentru a se asigura că nu au loc violențe, că nu au loc conflicte între indivizii care duc o astfel de viață.

Charlene Aaron: Pastorul Salaberrios spune că un efort asemănător l-a salvat de o viață de crimă și violență.

Pastorul Dimas Salaberrios: Au fost creștinii. M-au contactat trei femei când trăiam pe stradă și eram unul dintre cei mai mari furnizori de droguri. M-au contactat trei femei și m-au întrebat dacă se pot ruga pentru mine. Nu am știut despre ce e vorba. Când și-au pus mâinile peste mine, am fost lovit de puterea lui Dumnezeu și am căzut la pământ, iar demonii au părăsit trupul meu. Ele au început să se roage în numele lui Isus. M-a cuprins o pace fără precedent. După aceea nu am mai vândut cocaină.

Charlene Aaron: Potrivit lui Brooks aceeași putere și pace poate aduce schimbări în oraș.

Pastorul Brooks: În cele din urmă, încercăm să ajutăm oamenii cu locuri de muncă, le oferim consiliere, le oferim diverse resurse. Însă, în cele din urmă, cred că suntem implicați într-un război spiritual, iar lupta se duce pentru sufletul oamenilor. Dușmanul e liber și pregătit să ucidă, să fure și să distrugă oamenii din comunitatea noastră. Noi trebuie să facem tot posibilul pentru a înlătura întunericul, pentru a înlătura răul prin demonstrarea dragostei lui Hristos într-un mod practic, semnificativ.

Charlene Aaron: Cuvântul este vestit cu ajutorul celor de la Hollywood în toate locurile.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 888, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2021.