Bătălia pentru adevăr și rețelele sociale

Adaugat la :  19.07.2021

Chris Mitchell, reporter: Hananya Naftali este unul dintre cei mai importanți susținători ai Israelului prin intermediul rețelelor de socializare. Am discutat cu Naftali despre bătălia pentru adevăr pe care o duce în numele statului și al poporului Israel. Hananya Naftali, mă bucur să fim aici împreună. Ești foarte cunoscut pe rețelele de socializare. Care este mesajul principal pe care încerci să îl transmiți pe platformele de socializare ?

Hananya Naftali, susținător al Israelului prin intermediul rețelelor de socializare: Unul din lucrurile care mă ghidează este că, deși Israelul nu este fără cusur, este absurd să fie tratat ca fiind cea mai mare problemă a omenirii. Am fost în armată, am luptat contra Hamas în Fâșia Gaza și am văzut cum îi tratăm pe palestinieni și cum luptam acolo. Ni s-au dat ordine stricte să cruțăm viețile oamenilor. Ce să vezi apoi ? În mass-media internațională, Israelul este criticat pentru lucruri pe care nu noi le-am făcut. Toate acestea m-au motivat să împărtășesc adevărul despre Israel, să nu-mi cer scuze că apăr Israelul, fiindcă nu avem de ce să ne cerem scuze. Facem ceea ce trebuie și lumea trebuie să știe acest lucru.

Reporter: Cum răspunzi celor care spun că Israelul ar fi o națiune de tip apartheid ?

Hananya Naftali: Răspunsul meu favorit este că îi invit să vină în Israel, să vadă ei înșiși. Suntem în Ierusalim, capitala Israelului, unde evreii, creștinii, musulmanii locuiesc împreună. Seara se pot auzi clopotele bisericii, se aud moscheile care cheamă oamenii la rugăciune, evreii merg să se roage la Zidul Plângerii. Noi trăim în bună înțelegere aici, iar cei care numesc Israelul un stat apartheid nu știu nimic despre Israel și sunt induși în eroare de către mass-media internațională, de zvonuri, dar sunt sigur că ei nu au fost niciodată în Israel. Așadar, îi invit să vină în Israel.

Reporter: Ai luptat contra Hamas într-unul din conflictele recente și chiar în luna mai a avut loc un război de 11 zile între Israel și Hamas. Cum ai descrie modul în care Israelul fost portretizat prin mass-media ?

Hananya Naftali: În timpul conflictului eu eram la computer, luptând cu aceste minciuni. Un lucru pe care l-am remarcat a fost că oamenii nu știu ce este Israelul. Oamenii au doar o idee vagă despre cum este Israelul și ce face, iar ei rămân blocați pe stereotipuri, lucruri pe care le-au auzit de nu știu unde și noi trebuie să risipim aceste minciuni care induc oamenii în eroare. Israelul a fost mediatizat ca fiind un agresor, ca națiune care comite crime împotriva umanității, împotriva copiilor din Gaza, împotriva palestinienilor. Vreau să vă spun că eu sunt israelian, născut evreu, am fost în armată și îi iubesc pe palestinieni. Oare lumea crede că noi, israelienii, îi urâm pe palestinieni, că soldații noștri preferă să fie la graniță în loc să stea acasă ? Sigur că nu. Oamenii trebuie să înțeleagă că noi nu comitem crime împotriva umanității. Un lucru pe care mulți nu îl știu este că, atunci când te alături armatei israeliene, primul lucru pe care îl primești nu este o armă, ci o cărțulie care te învață despre valorile armatei israeliene, se numește codul moral al IDF. Acolo înveți cum să protejezi viața oamenilor, cum să tratezi oamenii cu demnitate și abia apoi ești învățat cum să aperi țara.

Reporter: În luna mai a fost un adevărat câmp de luptă. Ai spune că te afli acum pe un câmp de luptă pentru adevăr în domeniul mass-mediei din toată lumea ?

Hananya Naftali: Exact, așa este. Așa cum spuneam mai devreme, în 2014 am fost în Fâșia Gaza, luptând cu Hamas. În ultimul conflict, am luptat cu Hamas pe rețelele de socializare, am luptat cu toate acele minciuni. Poate războiul s-a încheiat, dar pe platformele de socializare încă avem o bătălie în desfășurare. Trebuie doar să îți deschizi telefonul și vei vedea ce se petrece, că ne aflăm într-o luptă continuă. În această bătălie, ca israelieni, trebuie să răspândim adevărul. Lupt cu aceste minciuni fiindcă nu am altundeva unde să merg. Aici este patria mea.

Reporter: Ce ai încuraja oamenii să facă pe platformele de socializare pentru apărarea Israelului ?

Hananya Naftali: Este foarte simplu. Mai întâi, vă încurajez să vă rugați pentru Israel. Ca unul care crede în Dumnezeu, eu simt aceste rugăciuni, mă simt mai puternic și mai încurajat. Apoi, nu vă temeți să intrați în conversație. Dacă auziți ceva de Israel, de ce ați tăcea ? Pe urmă, răspândiți adevărul. Preluați material, nu trebuie să aveți toată aparatura, să scrieți ceva, sau să vorbiți în fața camerei. Trebuie doar să răspândiți adevărul. Cu toții avem acces la rețelele de socializare și am putea să folosim aceasta pentru a face bine.

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 385, difuzată la Alfa Omega TV în iulie 2021.