Arabia Saudită va permite o biserică creștină în inima islamului?

Adaugat la :  5.03.2021

În Golf mai are loc o schimbare majoră. Deși Arabia Saudită mai are mult de lucru în ce privește libertatea religioasă, puține țări se pot lăuda cu tipul de schimbări care au loc în acel regat. Jennifer Wishon are detalii.

Pomi de Crăciun și discuții despre o viitoare biserică creștină? Nu vorbim de o fantezie. Regatul Arabiei Saudite face schimbări pe care altădată le credeam imposibile. Arabia Saudită se mișcă pas cu pas în direcția cea bună.

Johnny Moore, șeful comisiei SUA pentru libertate religioasă la nivel internațional, nu se gândea vreodată că libertatea religioasă ar fi fost posibilă în Arabia Saudită. Acum, el crede că este inevitabilă. Încă este ilegal pentru creștini să se închine în public, dar în ultimii ani, poliția religioasă a regatului a rărit raidurile la serviciile divine. Mi-ar plăcea ca într-o bună zi să sărbătoresc Crăciunul în peninsula Arabiei. Apropo, anul trecut au permis vânzarea de pomi de Crăciun și sunt tot mai multe zvonuri că Arabia Saudită s-ar gândi să permită deschiderea unei biserici creștine. În acest moment sunt doar zvonuri, dar chiar și acest lucru este semnificativ.

Mai ales dat fiind că prințul Mohammed bin Salman vrea să reformeze sistemul judiciar al regatului, care acum e bazat pe o interpretare strictă a Coranului, una care nu este tolerantă cu alte credințe.

Este un lucru mare? Faptul că prințul Arabiei spune că vor legi precum restul lumii și că vor pune acele legi în scris, este o reformă uimitoare. Grupurile de monitorizare spun că se aduc îmbunătățiri și în manualele școlare din regat, din care s-au scos unele sintagme de ură la adresa evreilor, creștinilor și a altora. Vedem tot mai mult cum conducerea din toată lumea arabă luptă puternic contra extremismului. Aceasta însă nu este de ajuns în a-i opri pe extremiști.

Este necesar să crească o generație care nu trebuie să se teamă de cei care se închină diferit. Se fac așadar schimbări treptate care într-o bună zi ar putea duce la coexistența musulmanilor, creștinilor și evreilor în peninsula Arabă. Jennifer Wishon, pentru Știrile CBN.

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 368, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.