Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
Peste 10.000 de clipuri video vă stau la dispoziție oricând în MEDIACENTER-UL nostru: Știri, emisiuni, seminarii, predici, emisiuni, muzică, divertisment și multe altele.

AO NEWS 31 iulie 2020

Adaugat la :  31.07.2020

1. Knesset: Israel monitorizează antisemitismul online, dar nu luptă pentru a lua măsuri

Israel monitorizează mediul online și strânge probe pentru antisemitism, dar nu luptă suficient să-l înlăture, este concluzia unui raport al comisiei Aliyah sau Emigrare și Absorbție din Knesset, Parlamentul Israelian, prezentat zilele trecute. O masură prezentată președintelui comitetului, David Bitan este să întreprindă măsuri.

Antisemitismul este în creștere pe rețelele de socializare, iar în Israel, organismele bugetate de guvern, care sunt resposabile de acest domeniu, se ocupă doar de monitorizarea și înregistrarea fenomenului, dar nu acționează pentru a înlătura expresiile antisemite și anti-Israel.

Tzachi Gavrieli, directorul general adjunct al Ministerului Afacerilor Strategice citat de TPS, a făcut publică o listă cu 60 de organizații antisemite, care au răspândit știri false despre evrei si Israel. Ei folosesc aceeași retorică a antisemitismul clasic, comparând politica Israelului cu cea a naziștilor și negând dreptul Israelului de a exista.

Eitan Bachar, directorul luptei împotriva antisemitismului la Organizația Sionistă, a acuzat conducerea rețelelor de socializare de „duble standarde față de Israel. În ceea ce privește politica lor privind mesajele anti-musulmane, sexuale sau anti-LGBT, supravegherea este imediată, rapidă și fără echivoc, iar mesajele sunt eliminate imediat. Cu toate acestea, când vine vorba de mesajele antisemite, conducerile rețelelor de socializare se sustrag, ignoră și trag de timp.”

Sursa: TPS

2. Unitate Hamas-Fatah? Dezacordurile în conducerea Hamasului ar putea anula Festivalul Unitatii

Dezacordurile tot mai frecvente între Hamas și Fatah pot pune capăt mișcării de unitate între cele două facțiuni palestiniene.

Mahmoud al-Zahar, o figură principală a Hamasului din Fâșia Gaza, a anunțat săptămâna aceasta că nu este încă stabilită o dată exactă pentru „Festivalul unității”, planificat de Jibril Rajoub din Fatah și Saleh Aruri din Hamas. Acest festival ar fi trebuit sa fie semnul public al împăcării și colaborării dintre cele două grupări foste rivale.

Surse din Ramallah și din Fâșia Gaza spun că această criză este rezultatul unei dispute interne în Hamas și a faptului că membrii influenți ai organizației nu își doresc să colaboreze cu Fatah. Liderii influenți din Hamas, Ismail Haniyeh, și Yihya Sinwar, care conduc Hamas în Gaza, se opun unității actuale cu Fatah. Disputa a apărut în momentul în care Hamas a respins suma de 15 miliarde de dolari în schimbul dezarmării sale.

Fragilitatea unității este accentuată și de situația politică din regiune, unde Egiptul și Turcia, care au ajutat la obținerea acesti unități, au acum opinii divergente asupra politicilor lor externe în legatură cu Libia, așa cum prezintă ministrul egiptean de externe, Sameh Shoukry citat de TPS.

Sursa: TPS

4. Persecuție în India - mai mulți creștini omorâți în ultimile zile în urma violențelor recente

Todd Nettleton de la Vocea Martirilor, într-un interviu pentru CBN, a făcut publică realitatea dureroasă din India ultimelor două săptămâni: cel puțin 5 creștini curajoși au plătit cu viața credința lor în Domnul Isus.

Unul dintre ei, Kande Mudu, a devenit creștin în 2018. Fanaticii hinduși din satul său din statul Jharkhand l-au presat să renunțe la credința sa. Când a refuzat să participe la festivalurile religioase hinduse, l-au amenințat cu moartea. În noaptea de 7 iunie, o gloată înarmată a ajuns la ușa lor. În timp ce gloata îl lua pe sus pe Kande, el i-a spus soției sale: „S-ar putea să fiu ucis în seara asta, dar nu voi ataca niciodată acești oameni. Nu renunța niciodată la credința ta, chiar dacă sunt ucis. ” A doua zi dimineața, trupul lui Kande a fost găsit lângă drum.

Todd Nettleton continuă în interviul său pentru CBN: „ Este îngrijorător faptul că persecuția este în creștere peste tot în India. Când vedem oameni uciși pentru credința lor într-un timp scurt în 4 state diferite din India, acest lucru reflectă atmosfera și atitudinea față de creștini peste tot în India. Sunt sub o mare presiune acolo, iar guvernul național de acolo este condus de naționaliști hinduși, oameni care cred că pământul Indiei este un pământ hindus și că toți locuitorii Indiei ar trebui să fie hinduși.”

Sursa: CBN


Alte informații de actualitate: https://alfaomega.tv/stiri


Pentru a fi la curent cu ultimele știri creștine, urmărește pagina Știrile Alfa Omega: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.