În ciuda restricțiilor din cauza COVID-19, evreii au continuat sărbătorirea Purim

Adaugat la :  5.03.2021

Purim este de obicei o sărbătoare festivă, celebrând victoria evreilor asupra unui oficial corupt, care voia să-i nimicească, eveniment descris în cartea Estera.

Acum, la doar trei săptămâni după ridicarea carantinei, guvernul a impus o restricție de circulație pe timp de noapte pentru sfârșitul de săptămână cu sărbătoarea Purim, încercând să împiedice răspândirea virusului COVID-19.

Înainte de intrarea în vigoare a restricției, se puteau vedea oameni cu măști și costume. Purim a fost sărbătorită de evrei de mii de ani. Ne gândeam că ar fi bine să vedem cum se sărbătorește Purim de obicei, într-un an fără COVID.

E sărbătoarea Purim! De ce ne costumăm? Deoarece în cartea Estera numele lui Dumnezeu e ascuns. Așadar, noi ne ascundem identitatea atunci când sărbătorim Purim. Purim fericit!

Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem DateLine” 368, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2020. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

sidebar facebook

Aplicația mobilă AO