Ian Green - Marea trimitere

Adaugat la :  12.12.2018

Despre Marea Trimitere citim in doua pasaje biblice: Marcu 16:15 si Matei 28:19. Timp de vreo 35 de ani, am crezut ca cele doua pasaje erau absolut identice, ca se oglindeau unul pe celalalt. Studiind mai profund, am inteles ca sunt doua fete ale aceleiasi monede.

Matei 16:15 vorbeste despre declararea, predicarea Evangheliei. Este anuntarea Vestii Bune. Matei 28:19-20 cuprinde un aspect diferit. Se refera la ucenicizarea natiunilor. In acel pasaj, Isus ne spune ca trebuie sa mergem, sa facem ucenici in toate natiunile si sa le invatam tot ce ne-a poruncit noua Domnul.

Ne punem intrebarea de unde Si-a luat Isus invatatura. Invatatura Lui venea din Vechiul Testament fiindca aceea era cartea pe care o avea.

Isus a folosit principiile Vechiului Testament pentru a ne ajuta sa intelegem cum putem uceniciza natiunile. Deseori, Biserica este dornica sa evanghelizeze.

Membrilor le place sa se mandreasca ca au abordat un numar de nu stiu cate persoane. Nu inseamna ca le-au ucenicizat, chiar daca iau decizia formala de a-L urma pe Isus. Cateodata, Bisericii i se pare ca a terminat ce avea de facut.

Isus nu ne-a cerut sa abordam oameni, ci sa ucenicizam natiuni. Diferenta dintre cele doua e uriasa! Daca ne gandim mai bine, ne dam seama ca ucenicizarea este o experienta anterioara convertirii, nu doar una care urmeaza convertirii.

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/

sidebar facebook

Aplicația mobilă AO