Ian Green - Crestini nou testamentari sau biblici

Adaugat la :  12.12.2018

In discutiile mele, am auzit crestini spunand ca Vechiul Testament este lipsit de relevanta. Spun ca suntem crestini nou-testamentari. Mai degraba suntem crestini biblici, nu vechi-testamentari sau nou-testamentari. Suntem crestini biblici!

Oamenii spun ca nu mai suntem sub Lege, ci sub har. Legea este doar o particica din Vechiul Testament.

In Vechiul Testament exista multe capitole care nu includ Legea. Unii zic sa evitam Vechiul Testament fiindca acolo e vorba doar de Lege, iar noi suntem sub har. Replica lor superficiala indica o viziune lacunara asupra Scripturii.

Biblia vorbeste despre scripturi si, de obicei, se refera la Vechiul Testament.

In primele sute de ani ai Bisericii, parintii Bisericii primare s-au hotarat asupra canonului Scripturii.

E textul pe care il avem acum si pe care il folosim pentru a trai o viata evlavioasa inaintea lui Isus.

2 Petru 3:16 ne spune ca putem intelege Noul Testament numai in masura in care il percepem prin intermediul Vechiului Testament. In cartea Evrei intalnim urmatoarea exprimare: Vechiul Testament a fost umbra, dar Noul Testament este realitatea.

Nu sunt doua carti diametral opuse, ci ne ajuta sa avem o viziune integrala a revelatiei lui Dumnezeu pentru omenire. Isus a spus: Nu am venit sa stric Legea, ci sa o implinesc.

Repudierea Vechiului Testament pe baza ideii ca am fi crestini nou-testamentari nu e validata de Scriptura, de istoria Bisericii, si nici de hermeneutica biblica autentica.

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/

sidebar facebook

Aplicația mobilă AO