Manualul bunătății - seminar 19 - Iosif Țon

Adaugat la :  19.08.2021

Iosif Țon amintește în acest seminar despre credințele budiste și cât de importantă este meditația în credința budiștilor. Meditația este o forță transformatoare. Prin meditație alungăm răul din noi cu scopul de a intra în nirvana. Aceasta este credința budiștilor. Țon afirmă că e fascinant să mergi să vezi tehnicile de meditație prin care budiștii cred că vor deveni buni. Nu budiștii au inventat primii valoarea meditației. Sfânta Scriptură încă de pe vremea lui Moise ne-a arătat acest lucru. În traducerea Cornilescu meditația e prezentă sub cuvântul tradus „cugetare”. Când Dumnezeu i s-a revelat lui Moise ca și bunătate, acesta nu s-a mai mișcat din acel loc 40 de zile și 40 de nopți. În tot acest timp, Moise a meditat.

---

Întreaga Biblie este o istorie a căutării bunătății lui Dumnezeu, care să vindece boala fundamentală a omenirii, răutatea. Este fascinant să vezi cum ideea aceasta este firul roșu care străbate întreaga Scriptură. Manualul Bunătății este un seminar despre bunătate, în care dr. prof. Iosif Țon explică ce înseamnă să fii un om bun și cum poți manifesta bunătatea lui Dumnezeu pe pământ. Când cunoști bunătatea lui Dumnezeu, aceasta te captivează, te cucerește și te transformă!