Manualul bunătății - seminar 18 - Iosif Țon

Adaugat la :  19.08.2021

Isus este interesat de fericirea noastră și El ne arată cum trebuie să fim pentru a putea fi fericiți. Iosif Țon vorbește în acest seminar de una din Fericiri și anume Ferice de cei milostivi! Cuvântul are sensul în Noul Testament, că un om își face milă ca și atitudine față de greșelile aproapelui. Cea mai mare problemă a omenirii sunt greșelile celorlalți oameni. Deoarece oamenii ne greșesc, noi devenim nefericiți. Soluția este în milă. Rețeta de a avea milă este ca atunci când cineva îți greșește, tu să te întrebi de ce o face și să îi găsești o scuză, o explicație. După ce faci acest lucru, e mai ușor să ierți persoana respectivă pentru că înțelegi de ce a făcut acea greșeală. Mila face mai ușoară iertarea greșelilor. De asemenea, Iosif Țon amintește despre cei împăciuitori.

---

Întreaga Biblie este o istorie a căutării bunătății lui Dumnezeu, care să vindece boala fundamentală a omenirii, răutatea. Este fascinant să vezi cum ideea aceasta este firul roșu care străbate întreaga Scriptură. Manualul Bunătății este un seminar despre bunătate, în care dr. prof. Iosif Țon explică ce înseamnă să fii un om bun și cum poți manifesta bunătatea lui Dumnezeu pe pământ. Când cunoști bunătatea lui Dumnezeu, aceasta te captivează, te cucerește și te transformă!