Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

AO NEWS 26 august 2020

Adaugat la :  26.08.2020

1. Gantz discută oportunități diplomatice, poziția față de Iran cu secretarul de stat britanic, Dominic Raab - TPS

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz împreună cu ministrul afacerilor strategice, Orit Farkash-HaCohen, s-au întâlnit cu secretarul de stat britanic pentru afaceri externe, Dominic Raab, care este în prezent în vizită de stat în Israel.

În urma acordului de pace al Israelului cu Emiratele Arabe Unite, care va fi semnat oficial în săptămânile următoare, Gantz și-a exprimat dorința de a promova relațiile cu alți potențiali parteneri din Orientul Mijlociu și a declarat că îi cheamă pe palestinieni să repornească relațiile de cooperare pe teme de securitate și să redemareze negocierile cu Israelul.

Cu recenta opoziție din partea Consiliului de Securitate al ONU de a extinde embargoul privind armele împotriva Iranului, Gantz a subliniat că trebuie găsită o cale care să reimpună un embargo asupra armelor împotriva Iranului, deoarece acesta subminează stabilitatea regională și continuă să-și dezvolte programul de armament nuclear.


2. Membrii arabi din Knesset conduc o campanie împotriva normalizării relațiilor cu Emiratele Arabe Unite - TPS

În contextul în care Israelul și-a normalizat relațiile diplomatice cu Emiratele Arabe Unite, zilele trecute partidul arab Balad a organizat un miting la Nazaret împotriva acordului dintre Israel și Emiratele Arabe.

Membră a parlamentului israelian, Knesset, Heba Yazbak a fost aspră în criticile sale la adresa normalizării relațiilor dintre Israel și Emiratele Unite. Yazbak a acuzat Israelul de „traficul asupra drepturilor palestinienilor la suveranitate și independență, întoarcerea refugiaților într-o țară independentă și chiar ridicarea asediului asupra Gaza”.

În timpul mitingului, fostul parlamentar și fostul lider al partidului Balad, Jamal Zahalka, au atacat Israelul și acordul de pace, declarând: „Țările care se impun cetățenilor lor prin forță vor dispărea și odată cu ele și acordurile lor rușinoase de normalizare”.

Referindu-se la prințul moștenitor al Emiratelor Arabe Unite, Zahalka a mai spus mulțimii: „Dacă Bin Zayed s-a predat și a ridicat steagul alb, noi vom ridica drapelul Palestinei.”


3. John MacArthur depune plângere împotriva autorităților din Los Angeles pentru atacuri repetate și încercări de închidere a bisericii sale – CBN

Potrivit unui comunicat publicat de CBN, autoritățile orașului Los Angeles încearcă - pentru a patra oară - să obțină un ordin judecătoresc pentru a închide Biserica Grace Community păstorită de John MacArthur din Sun Valley, care organizează servicii bisericești în plen, ceea ce este o încălcare a ordinelor guvernatorului Gavin Newsom. Oficialii din Los Angeles, doresc să vadă biserica cu ușile închise, argumentând că serviciile de cult organizate în plen ar putea contribui la răspândirea coronavirusului.

MacArthur, în declarația sa publică a susținut că oficialii statului încearcă să împiedice „exercitarea liberă a religiei din biserica lui și a congregației sale, prin incriminarea manifestării credinței.”

„Ca biserică”, a scris el, „avem obligația morală și religioasă de a continua să permitem membrilor noștri să se adune în sanctuarul nostru pentru a se închina Domnului.”

Mai trebuie să adăugăm faptul că președintele Trump l-a sunat personal la telefon și l-a încurajat pe pastorul John MacArthur, subliniind că libertatea religioasă nu trebuie îngrădită sub nicio formă.


4. Biserica din China crește în ciuda persecuțiilor intense - GNA

Biserica din China continuă să crească într-un ritm fenomenal, cu prognoze că va ajunge la 224 de milioane de oameni până în anul 2030. Această creștere accelerată vine în mijlocul a ceea ce se crede că este cea mai grea persecuție a credincioșilor din țară de la Revoluția Culturală din anii 1960, potrivit lui Bob Fu de la China Aid, citat de GNA.

Unele dintre cele mai intense persecuții împotriva creștinilor din China din ultimile decenii are loc chiar acum! Vorbind într-un interviu cu Greg Musselman de la The Voice of the Martyrs Canada, Bob Fu de la China Aid, scoate în evidență modul în care chiar bisericile legal recunoscute de către stat, sunt atacate.

Unii pastori au fost condamnați la 14 până la 17 ani de închisoare pentru că au refuzat pur și simplu să dea crucea jos de pe acoperișurile clădirilor bisericii. Există sute de mii de cruci bisericești care au fost dărâmate cu forța, arse, distruse sau unele chiar demolate cu dinamită de către oficialii Partidul Comunist Chinez sub conducerea președintelui Si.

Bob Fu relatează despre alte cazuri de abuzuri ale autorităților în orașul Shamin din provincia Fujan din sud-estul Chinei, unde mai mulți credincioși s-au confruntat cu atacuri violente ale miliției chiar în fața copiilor lor.

În ciuda acestei persecuții intense, biserica din China continuă să crească într-un ritm remarcabil. Numărul creștinilor chinezi a ajuns acum la 130 de milioane, deci 10% din populația Chinei.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.