Înfruntă-ți uriașii și continuă să-ți trăiești viața - de Joyce Meyer

Înfruntă-ți uriașii și continuă să-ți trăiești viața - de Joyce Meyer

Noi toți trecem prin momente dificile în viață și ne confruntăm cu diferite probleme. Chiar dacă nu e ușor să facem față provocărilor și lucrurilor care ne-au produs suferință, Dumnezeu le poate îndrepta spre binele nostru, aceasta dacă Îl lăsăm să o facă.

Iacov 1:12 spune: „Ferice (binecuvântat, de invidiat) de cel ce rabdă ispita. Căci, după ce a fost găsit bun, va primi cununa [biruinței] vieţii pe care a făgăduit-o Dumnezeu celor ce-L iubesc.” Versetul acesta vorbește despre cum situațiile dificile și răbdarea ispitei ne testează și încearcă, descoperind în noi adevăratul nostru caracter. Ne pregătesc să trecem testele astfel încât să putem fi promovați și să înaintăm în planul lui Dumnezeu, pe care-l are pentru noi.

Este timpul să ne oprim din a mai fugi de ce este greu pentru noi, din a evita problemele sau pune deoparte doar pentru că nu dorim să le confruntăm. Vorbesc aici despre probleme cum ar fi: datoriile, dependențele, sănătate deficientă datorată unor obiceiuri greșite, relații nesănătoase, încurcături cauzate de deciziile noastre greșite, lucrurile care ne-au dus la o stare de autocompătimire... sau oricare alte lucruri care ne fac să ne simțim vinovați, frustrați sau epuizați.

Poate că ești acum într-o perioadă în care inima ta e zdrobită – o rană emoțională – care sângerează de prea mult timp. Te confrunți poate cu sentimente de amărăciune, mânie sau nesiguranță, ce te determină să te ofensezi foarte ușor sau să fii foarte greu de înțeles.

Oricare ar fi problemele cu care te confrunți, ele nu trebuie să ajungă slăbiciuni sau complicații cu care trebuie să trăiești. Aceste probleme reprezintă uriași care vin împotriva ta pentru a te împiedica în umblarea ta cu Isus. Iar, ca un credincios al lui Isus fiind, nu trebuie să trăiești cu niciun uriaș – tu ești un distrugător de uriași!

Confruntă-ți uriașii!

În 1 Samuel 17, citim despre David, păstorașul de oi care l-a biruit pe Goliat, uriașul filistenilor, cel care opresa și înmuia inima armatei israeliana. Frații lui David erau soldați, iar tatăl său îl trimisese pe câmpul de bătălie pentru a duce provizii fraților lui. Atunci când a auzit despre Goliat, David a întrebat: „Cine este filisteanul acesta, acest netăiat împrejur, ca să ocărască oştirea Dumnezeului celui Viu?” (v. 26).

Faptul că acești bărbați israeliți, oameni ai lui Dumnezeu, zăboveau într-un loc, lăsându-l pe Goliat să-i intimideze, l-a supărat foarte tare pe David, astfel încât a spus: „Voi merge să mă bat cu el!” Regele Saul nu a crezut însă că David l-ar putea învinge pe uriaș. Prin urmare, David a început să-i istorisească cum el a ucis ursul și leul, care îi atacaseră oile. Apoi a spus: „şi cu filisteanul acesta, cu acest netăiat împrejur, va fi ca şi cu unul din ei, căci a ocărât oştirea Dumnezeului celui Viu” (v. 36).

Și sigur cunoști ce a urmat: David și-a luat praștia și cinci pietre netede, și „a alergat pe câmpul de bătaie înaintea filisteanului” (v. 48), și l-a ucis pe Goliat. David a folosit ce avea și cu ce avea a alergat spre pe câmpul de bătălie – nu a dat bir cu fugiții. Dumnezeu l-a binecuvântat și l-a făcut să fie un distrugător de uriași. La fel dorește să facă și cu tine!

Învață cea mai bună strategie de luptă

Primul pas în a-ți confrunta uriașii este decizia de a nu continua să mai trăiești cu ei. Ai încredere că Dumnezeu te va ajuta să faci tot ceea ce e nevoie pentru a-i birui. Atitudinea ta ar trebui să fie următoarea: Eu sunt un distrugător de uriași și nu voi mai fugi de problemele mele. Îmi voi asuma responsabilitatea greșelilor pe care le-am făcut și nu-mi voi mai căuta scuze doar pentru a le evita. Mă încred în Dumnezeu că îmi va arăta ce trebuie să fac și știu că, prin harul Său, voi reuși!

Nu uita că noi suntem parteneri cu Dumnezeu: noi avem o parte de făcut și El are o parte de făcut. El nu va face niciodată partea noastră, așa cum nici noi nu putem să facem partea Lui. Atunci când noi ne facem partea, El întotdeauna va finaliza ceea ce noi nu am putea face. Trebuie să fim însă dornici să ascultăm de direcția Lui, să facem ceea ce El ne arată.

Următorul pas este studierea Cuvântului; caută orice verset din Biblie care se adresează problemei cu care te confrunți și meditează la fiecare dintre ele. Scrie-le și pune-le într-un loc unde te poți izbi mereu de ele. Roagă-te și cere-I lui Dumnezeu să te ajute să aplici Adevărul Său în viața ta. Îți va fi benefic să citești de asemenea cărți care au ca subiect problema cu care te confrunți, iar dacă e necesar, poți apela chiar la ajutor profesionist, cum ar fi un consilier.

Pe măsură ce petreci timp cu Dumnezeu, te rogi și studiezi Scriptura, El va lucra la inima ta, îți va vindeca rănile, îți va întări credința și îți va arăta cum să înaintezi pentru a-i ucide pe uriași.

Adevărul este că tu nu trebuie să triești ca un învins, cu o inimă zdrobită și suferințe emoționale. Ia astăzi următoarea hotărâre: „Nu voi rămâne înțepenit în trecut, renunțând la viitorul meu doar pentru că ceva din trecut m-a rănit. Nu mă pot întoarce în trecut pentru a schimba lucrurile, dar, prin Hristos, pot înainta. Voi avea o inimă întregită și voi fi vindecat întrucât Isus a venit să-i vindece pe cei cu inima zdrobită. Eu sunt un distrugător de uriași!”

13602 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.