Meditație - Ce ți-a furat inima?

Meditație - Ce ți-a furat inima?

  Devoțional

În timp ce citim epistola lui Pavel către Efeseni, vedem cum îi laudă în tot parcursul scrisorii. Li se adresează în acest mod: „credincioşii în Hristos Isus… ne-a binecuvântat cu tot felul de binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos.” (Efeseni 1:1-3)

Pavel adaugă faptul că ei sunt oameni iertați și că se roagă să aibă „un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui, şi să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui în sfinţi” (1:17-19).

 În cartea Apocalipsa, și Isus îi laudă pe creștinii efeseni: „Ştiu faptele tale, osteneala ta şi răbdarea ta” (Apocalipsa 2:2a). Cu alte cuvinte: „Cunosc toate faptele bune din viețile voastre. Sunteți sârguincioși în fapte bune, ceea ce este vrednic de laudă.”

Isus continuă în a-i lăuda, subliniind că: „ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli, şi nu sunt, şi i-ai găsit mincinoşi” (2:2b). El spune, în esență: „Voi urâți păcatul cu ardoare și nu îl tolerați în viața, în casa și în biserica voastră. Nu ați fost clătinați de învățăturile firești din ultima vreme și sunteți capabili să judecați drept învățătorii și prorocii mincinoși.”

Este evident că efesenii nu erau o congregație de începători sau sfinți căldicei. Totuși, Isus scoate în evidență un lucru care era profund greșit, spunându-le (parafrazare): Am văzut toate faptele tale - că urăști păcatul, am văzut dragostea ta pentru adevăr, curajul neprefăcut - și totuși, cumva, în toate lucrările tale ai permis ca iubirea ta față de Mine să se stingă (vezi Apocalipsa 2:4).

Acest lucru ar trebui să-ți sfâșie sufletul! În timp ce lucrezi cu credincioșie pentru El și trăiești în neprihănire, întreabă-L pe Domnul: „Oare mi-am pierdut dragostea dintâi față de Tine?” Într-o anumită măsură acest lucru se poate vedea în ceea ce îți fură inima în prezent. Cum îți petreci timpul? Ce îți fură timpul de calitate în singurătate cu El? Ce lucruri au prioritate pentru tine?

Întoarce-te la dragostea dintâi astăzi! Cere Tatălui har și putere ca să-ți păstrezi iubirea pentru Hristos, Domnul și Mântuitorul tău.

David Wilkerson © 2020 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

591 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.